Foto: Pravda
Fedor Malík
Ovládal tri svetové jazyky a tak bol doma v Londýne, v Paríži i v Madride. Najradšej chodil do Španielska. Tú krajinu si zamiloval a osud voči nemu bol žičlivý. Zaľúbil sa do Isabely a ona jeho city opätovala... Pozri recepty na Divinu Pred pár dňami sa ozval, že ma i s ňou navštívi. Sľub dodržal. Priniesol pár fl iaš vína i niekoľko receptov do kuchyne. Isabela je majiteľkou reštaurácie v Zaragoze, a tak sa varilo po aragónsky. Jej králik v marináde nemal chybu, chybičku.
Králik divoký pôvodne pochádza z Pyrenejského polostrova a udomácnil sa ešte u starých Rimanov... Králika naporciujte, uložte ho do misy, mierne ho nasoľte, potrite cesnakom, posypte paprikou, čiernym korením, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte trocha balzamikového octu.
Všetko zalejte dobrým bielym vínom, navoňajte rozmarínom a štipkou tymianu. Zmes dobre premiešajte a nechajte v marináde poležať cez noc v chladničke. Kúsky mäsa potom z oboch strán opečte.
Zostatok marinády s „prepečeným“ olejom zhomogenizujte, uveďte do varu a do omáčky vložte králika. O pár minút podávajte... Najlepšie so starým červeným. My sme mali na stole Viňas del Vero Tinto 2003. Bolo čo závidieť...
Diskusia k článku