Foto: Kaufland Spojené štáty americké sú zložené až z 50 rôznych štátov. A takmer v každom z nich pripravujú hotdogy po svojom! Napríklad San Francisco má vlastný „svieži“ hotdog prezývaný aj BLT - čo je skratka pre slaninu, šalát a paradajky. „Seattle hotdog“ zasa ponúka lahodnú kombináciu roztierateľného syra, cibuľky, horčice a pálivých papričiek. Nikto nevie, odkiaľ sa zobrala baltimorská tradícia ukladania „mäsa na mäso“ v Baltimore Bologna Dogu (ale vrelo ju odporúčame vyskúšať). „Carolina hotdog“ si vyžaduje o niečo dlhšiu prípravu, no výsledok stojí vďaka kombinácii čili, mletého mäsa a coleslaw šalátu určite za to. Kalifornia miluje avokádo - nájdete ho nielen v množstve miestnych jedál, ale dokonca aj v hotdogoch. Hawai je zasa plný rôznych „hotdogových“ variácii, ktoré miestni vytvárajú už 60 rokov. Sú veľmi odvážni, neboja sa dokonca ani ochutiť párky čerstvým ovocím! „Sonoran hotdog“ je populárny najmä na juhu Arizony, hoci pochádza z mexického štátu Sonora. Párok obalený v slaninke často dopĺňa opäť avokádo a mexický šalát známy ako Pico de Gallo. Texas hotdog Foto: Kaufland Párok v kukuričnom cestíčku? Aj tak sa dá nazvať jedinečný Texas hotdog! Ingrediencie: 1 šálka múky K-Classic, 2 lyžice prášku do pečiva, 1 šálka kukuričnej múky, 3 lyžice cukru, čerstvo mleté korenie, 4 veľké vajcia, 1,5 šálky plnotučného mlieka K-Classic, párky, rastlinný alebo arašidový olej, špajdle, horčica K-Classic, soľ Postup: 1. Zmiešajte kukuričnú múku, múku, cukor, prášok do pečiva, 1 čajovú lyžičku soli a 1 čajovú lyžičku korenia. Zmiešajte vajíčka a mlieko. Zmiešajte suché a mokré ingrediencie. Prepichnite párky špajdlami. Namáčajte do zmesi, až kým nie sú úplne obalené. 2. Naplňte väčší hrniec, alebo hlbokú fritézu dostatkom oleja na ponáranie hotdogov a zahrievajte, kým teplomer na fritéze nedosiahne 180 stupňov. Nadbytočnú zmes nechajte odkvapkať a namočte hotdog do fritézy s olejom. Pečte do zlatista 5 – 7 minút, nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávajte s horčicou. Arizonský hotdog (Sonoran) Foto: Kaufland Arizonský hotdog nazývaný aj Sonoran ponúka párok obalený v chrumkavej slaninke s mexicky ladenými ingredienciami. Ingrediencie: hovädzie párky, údená slanina, 1 plechovka pinto fazuliek, 1 lyžička masla K-Classic, 1 lyžička rímskej rasce, 1 lyžička hnedého cukru, 2 stredne malé paradajky, 1 biela cibuľka, syr queso fresco, zelená tomatillo salsa, zavárané jalapeños, šťava z 1 limetky, čerstvý koriander, pečivo na hotdogy Postup: 1. Plátkami slaniny omotáme párky. Dáme ich na gril, slaninu nemusíme uchytiť špáradlami. Obraciame pokým sa slanina chrumkavo neprilepí na párky. 2. Fazuľky si môžeme predhriať na malej panvici s maslom, rascou, hnedým cukrom a soľou. Do pečiva alebo bagety pridáme k párku zeleninu a mexický syr. Polejeme majonézou, prípadne štipľavou salsou a dochutíme limetkou. New York hotdog Foto: Kaufland Hotdog pomenovaný podľa samotného Veľkého jablka. Štýlová variácia s cibuľovou omáčkou a opraženou slaninkou. Ingrediencie: párky, olej K-Classic, cibuľka, cesnak, paradajkové pyré K-Classic, soľ, čierne korenie, škorica, kajenská paprika, hnedý cukor, vínny ocot, horčica K-Classic, opražená slaninka, pečivo na hotdog Postup: 1. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľku a restujeme 5 minút. K opraženej cibuľke pridáme cesnak, hnedý cukor, škoricu, kajenskú papriku a restujeme ďalšie 2 minúty. Miešame, tak aby cesnak nezhnedol. K opraženým surovinám pridáme paradajkové pyré a trocha vody. Podľa potreby pridáme vínny ocot a dochutíme soľou a korením. Omáčku dusíme 10 – 15 minút, pokým nezhustne. 2. Ugrilovaný párok vložíme do ohriateho pečiva. Navrch pridáme cibuľovú omáčku a dozdobíme opraženou slaninkou a horčicou. Denver hotdog Foto: Kaufland Denverský hotdog je známy svojou vyváženou chuťou zelených čili papričiek a kyslej smotany s červenou cibuľkou na vrchu. Ingrediencie: červená cibuľa, kyslá smotana K-Classic, biela cibuľa, cesnak, mletá rímska rasca, olej K-Classic, opražené zelené čili, kurací vývar alebo voda, hladká múka K-Classic, soľ, korenie, párky, hotdogové pečivo Postup: 1. Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú bielu cibuľu a orestujeme, kým nezmäkne. K orestovanej cibuľke pridáme mletú rímsku rascu, cesnak a za stáleho miešania restujeme ďalšie 2 minúty. Pridáme múku a omáčku zapražíme. K restovanej zmesi pridáme zelené čili, vývar a privedieme do varu. Dochutíme soľou a korením. Omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu. 2. Ugrilovaný párok vložíme do ohriateho pečiva. Navrch pridáme omáčku zo zelených čili papričiek, pridáme kyslú smotanu a dozdobíme jemno nakrájanou červenou cibuľkou. Tieto, ale aj mnohé ďalšie recepty na hotdogy z rôznych kútov Ameriky určite stoja za vyskúšanie. Všetko potrebné na ich prípravu nájdete v rámci amerického týždňa v Kauflande.
Najčítanejšie Nové Horúce Zážitky 1 10 zákuskov, ktoré by mali ochutnať všetci milovníci kakaa 2 Sv. Valentín: 10x Sladké srdiečka pre vaše lásky 3 10 receptov na bravčové karé s fantáziou 4 Slaný Valentín: Navarené s láskou, podávané so srdcom 5 12 valentínskych tipov: Srdiečka a čokoláda, to je naozaj pekný pár 1 Varecha 8/2019: Desiata do práce i do školy 2 Naša kaša 3 10 receptov na bravčové karé s fantáziou 4 10 zákuskov, ktoré by mali ochutnať všetci milovníci kakaa 5 Varecha 7/2019: Zemiaková párty toto sú najkomentovanejšie redakčné články. 1 Receptová SÚŤAŽ na február: Hráme aj o sadu kuchynského riadu! (14 komentárov) 2 TOP 30 receptov (január 2019): Od guláša po hlivu (11 komentárov) 3 TOP nápady (január 2019): Krásne svietniky vyrobené doma! (7 komentárov) 4 Valentínske buchtičky (3 komentáre) 5 Naša kaša (3 komentáre) toto sú vaše najnovšie články. pridať nový 1 Frezia68: Ako sa mi strácajú veci... 2 An3da: Kniha receptov z Varechy 3 Kecupicek: Drobné pečivo, alebo ako nás Lucia strašila 4 Dvorka: Výrobňa proteínov 5 Fialka49: Čo si im to urobila?! 6 Manolika: Zdravím všetkých varecháčov 7 Dvorka: Moja záhradka. Ďalšie články >
Cestovanie Jedlo Tovar Zdravie 1 Celodenná aj večerná lyžovačka v poľských Tatrách v obľúbenom stredisku Jurgow Ski len 1 km od hraníc 2 Vytúžený relax v Dudinciach v hoteli Hviezda*** s neobmedzeným kúpaním, zábalom a stravou podľa výberu 3 Zimná rodinná dovolenka v Nízkych Tatrách z pohodlia hotela AVENA RELAX HOTEL*** a 1 dieťa do 12 rokov v cene 4 Zahrejte sa v Relax Aqua & Spa v Trnave s vodným svetom a wellness 1 Darčekový poukaz na nákup na ZľavaDňa 2 Všetky burgre z ponuky Estévečky za rovnakú cenu 3 Obľúbené 3-chodové darčekové menu pre dvoch v TOP reštauráciách Bratislavy – Au Café, Portofino, Leberfinger 4 Gurmánska 4-chodová večera so vstupom do Thermal ŠÍRAVA SPA RESORT**** 1 Nástenné a stolové fotokalendáre - najkrajšie spomienky po celý rok 2019! 2 Fotokalendáre – najkrajšie momenty za posledný rok na jednom mieste 3 Difuzéry s esenciálnym olejom na osvieženie vzduchu a upokojenie mysle 4 Ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika s cyklomapami a sprievodcom Tour de France 2019 1 Dentálna hygiena a ročná starostlivosť v Martin Dental Clinic 2 Profesionálna dentálna hygiena vo White Smile v Starom Meste 3 Thajské kráľovské balíčky Prerelax – Exclusive Thai centrum 4 Vstup alebo permanentka do Spa centra Hotela Devín**** Ďalšie zľavy >
Mäsité recepty Bezmäsité recepty Koláče, zákusky Torty Polievky Šaláty Mäsité recepty Bravčové pliecko na divoko Zemiakový kebab (fotorecept) Boršč Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom Bezmäsité recepty Pudingový kysnutý závin Bezlepkové šišky bez kysnutia Zemiakové placky s hubami (fotorecept) Tvarohové šišky (fotorecept) Bezlepkový chlieb s kôrkou (fotorecept) Koláče, zákusky Maková bábovka so zemiakmi (fotorecept) Bezlepkové pečené šišky (fotorecept) Tvarohové koláče bez vajca (fotorecept) Škoricový trhanec (fotorecept) Tvarohové koláče z kysnutého tvarohového cesta (fotorecept) Torty Torta Agnes Bernauer (fotorecept) Torta k narodeninám Gaštanová torta Kataríny Brychtovej (videorecept) Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta Nepečený zákusok s jahodami Polievky Sýrovo-žloutková polévka Šampiňónový krém Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept) Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny (fotorecept) Komprdárka (fotorecept) Šaláty Domácí salát Rumcajs Salát z červené řepy s vlašskými ořechy Celerový salát a cibulový chléb bez mouky Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) Zimný teplý šalát