„Začiatky boli neľahké,“ smeje sa. Vraj taký pokus-omyl, čo zrejme zažili asi všetky gazdinky, od správneho nastavenia rúry až po mix surovín. Bolo aj niekoľko kúskov, ktoré musela Zdenka vyhodiť, pripálený korpus či prešľahaný krém a vyhodené makrónky ani nepočíta. Kým dosiahli ideálnu úroveň, stovky z nich boli určite v koši.
Potom však našla ten správny grif, pečenie ju veľmi chytilo a jej výtvory s obľubou vítali nielen členovia jej rodiny, ale aj príbuzní a kamaráti. Zvesti o jej šikovných rukách sa po Šahách rýchlo šírili a začali pribúdať objednávky. Na svadby, promócie, narodeninové oslavy atď.
Dnes Zdenka pečie okrem nedele a pondelka každý deň.
Utorky a stredy makrónky, štvrtky korpusy, piatky a soboty zdobí a pripravuje Candy bary. Pre rodinu stíha piecť už len zriedkavo. Navyše, sladkosti jej už vôbec nechutia. Napríklad takú makrónku len ochutná, či je všetko ok, ale nikdy nedoje. Deťom a manželovi však chutí a sťažujú sa, že by pre nich mohla piecť aj viac.A o čo je najväčší záujem? Ľudia si najviac pýtajú profiterolky, mini Pavlove torty, brownies, tartaletky, makrónky a panna cotty. Torty od klasických po špaldové, bezlepkové, bez cukru a bez laktózy.
A na záver, čo by poradila Zdenka začínajúcim gazdinkám? Nemať veľké oči a pripraviť sa na drobné neúspechy, vypiplať a investovať do kvalitných surovín. Ona sama si dáva najviac záležať na kvalitnom masle, belgickej čokoláde a vajíčkach z farmy.
TV Varecha pripravila so Zdenkou mini seriál Candy bar od Zdenočky. V úvodných častiach vám ukáže, ako jednoducho ozdobiť slávnostné torty.
Video: Candy bar od Zdenočky
Pozrite si prvé video so Zdenkou a jej ozdobovanie Svadobnej torty:Ďalšie videá uvidíte v rubrike Candy bar od Zdenočky
Diskusia k článku