Foto: Shutterstock
Urobiť domácu horčicu nie je vôbec zložité, pripraviť ju vám zaberie naozaj len pár minút a dokonca aj s príchuťou, ktorú máte najradšej. Bonusom navyše je, že viete, čo do nej dáte.
Pripravte sa však na to, že čerstvo urobená je poriadne pikantná, preto potrebuje pár dní na odležanie, aby zjemnela. Doma pripravenú horčicu skladujte v uzatvorenej sklenenej nádobe v chladničke.
S karí korením
Explózia chutí - to je tandem horčicových semienok a karí korenia. Karí korenie môžete nahradiť rovnakým množstvom mletej kurkumy.Základný recept:
Všetky suroviny dajte do misky a dôkladne ich premiešajte. Zmes nechajte v chladničke odpočívať 24 hodín.
Odležanú zmes rozmixujte a dajte opäť na 24 hodín do chladničky. Potom môžete podávať ku všetkému, k čomu zvyknete používať aj kupovanú horčicu z obchodu.
S citrónom, medom či tymianom
Foto: Shutterstock
Môžete vyskúšať a ďalšie príchute. Je to jednoduché - k základnému receptu na horčicu pridajte želanú ingredienciu.
Citrónová: 1 ČL citrónovej šťavy a 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Medová: 1 PL medu
Tymianová: 1 ČL najemno nasekaného čerstvého alebo sušeného tymianu
Ananásová: 60 g najemno nakrájaného ananásu
Diskusia k článku