Aby vaša kuchyňa opäť voňala:
3 tipy, ako zatočiť so zápachom pri varení kapusty

Redakcia Varecha.sk, 18. novembra 2022     2 minúty čítania

Pri všetkých benefitoch, ktoré hlávková kapusta má, má aj jednu nevýhodu. Pri jej tepelnej úprave zaplaví celú kuchyňu nepríjemný odór. Vyskúšajte tieto triky, aby to u vás opäť voňalo.



Foto: Shutterstock

Pomôžte si octom

Ocot, to je známy bojovník proti zápachu, pridajte ho troška do hrnca s kapustou, malo by to zabrať. V prípade varenia červenej hlávkovej kapusty naviac zabezpečí, že si zachová peknú sýtu farbu. Účinky octu môžete vyskúšať aj tak, že na pokrievku hrnca, v ktorom sa varí kapusta rozprestriete utierku namočenú v silnom octovom roztoku, teda v octe zriedenom vodou. Zachytí tak unikajúcu „voňavú“ paru a zápach by sa mal citeľne zmierniť.

Dajte šancu chlebu

Pridajte do hrnca krajec chleba s kôrkou zabalený do gázy. Chlieb do seba absorbuje nepríjemný zápach.

Po varení

Zápach po dovarení kapusty sa v kuchyni rád ešte nejaký ten čas drží, treba ho prehlušiť niečím voňavejším. Povarte v malom hrnci aromatické bylinky, materinu dúšku, mätu, škoricu, klinčeky, alebo iné voňavé koreniny. Neutralizovať zápach sa oplatí aj popražením drvenej škorice alebo kávových zrniek na suchej panvici. Nebude trvať dlho a vaša kuchyňa bude naplnená nádhernou vôňou.





Diskusia k článku







 



TOPlist