A bude ako čerstvá:
3 spôsoby, ako urobiť zo včerajšej pizze opäť chrumkavú lahôdku

Jarmila Horváthová, 30. júna 2023     2 minúty čítania

Zostalo vám zo včera pár kúskov nezjedenej pizze, ale na druhý deň to už nie je ono? Poradíme vám, ako z nej zase urobiť krehkú chuťovku.



Foto: Shutterstock

Určite ste to už zažili. Objednali ste si alebo upiekli pizzu a precenili ste svoj hlad, tak vám polovica zostala a riešite otázku, čo s ňou. Vyhodiť ju nechcete, ale studená pizza chutí málokomu.

Mikrovlnka je síce jednoduché a rýchle riešenie, lenže keď v nej zohrejete pizzu, pripomína skôr vecheť, než chutné jedlo. Prezradíme vám pár trikov, ako zohriať studenú pizzu tak, aby bola opäť chrumkavá.

1. Na panvici

Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu, ale nedávajte na ňu olej. Vložte do nej pizzu a opekajte ju niekoľko minút. Potom znížte teplotu a na dno panvice dajte trošku (pol lyžičky) vody. Panvicu prikryte a po minúte-dvoch by mala byť pizza zohriata a chrumkavá.

2. V rúre

Rúru predhrejte na 250 stupňov. Pizzu dajte na plech, zľahka postriekajte vodou a olivovým olejom. Pečte asi 5 minút. Ešte lepší výsledok dosiahnete, ak plech rozohrejete aj s rúrou a pizzu dáte opatrne na horúci plech.



Foto: Shutterstock

3. Dochuťte ju ešte raz

Chuť pizze z predošlého dňa môžete zlepšiť aj tým, že ju pred zohriatím ešte dochutíte. Môžete dať na ňu bylinky, olivy, sušené paradajky, cesnak, cibuľu, šampiňóny či papriku a tiež ju môžete posypať nastrúhaným syrom.



ANKETA: Nechávate si pizzu, ktorú v reštaurácii nevládzete zjesť, zabaliť domov?

87,5%



12,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist