O Varecha.sk

Zvady na Vareche?

jody - fotkajody, 11. januára 2013

V poslednom case je tu na Vareche akosi dusno. Co sa stalo? Preco
odrazu ta potreba reagovat prehnane popudlivo? Koluje vzduchom,
ci netom nejaky nakazlivy virus? Neviem...
Tam, kde sa niekto snazi poopravit niekoho recept, podotykam, ze
konstruktivne a slusne, bez akoholvek zhadzovania, tak je odrazu
obvineny takmer z genocidnej ddiskriminacie... Halooo, kto este
nepocul o konstruktivnej kritike? Ktora je btw vysoko hodnotena...
A potom su tu zasa kadejaki ufrflani, ktorym sa nepaci ale vobec
nic. Priznavam sa dobrovolne, ze aj ja reagujem na takych
podrazdenejsie, nez by som musela, ale aj ja som len clovek. :-D
Je to teda varechova chripka? Mozno...
som vsak presvedcena, ze sa vsetko utrasie, na neprijemne sa
pozabuda a vratime sa k tomu, preco sme tu... a preco som o tom
taka presvedcena?
Pretoze, nech uz sa tu deje cokolvek, nikto a nieto este traja za
sebou vam pod vas recept nenapise, ze je to grc, lebo on -chudak
dogrcany- je esteticky zalozeny clovek... uhm, estetika a grc?
Toto sa mne stalo dnes na FB, a preto som rada, ze som tu, lebo je tu
dostatok slusnych ludi.

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
v poslednom čase pribudli viaceré "pečienkové" recepty... pritom ide o pečeňové recepty... pečeň=vnútornosť a pečienka=pečené mäso.... skúste toto napísať pod daný recept... 90% reakcií bude, že veď to je jedno, my to tak doma hovoríme, keď sa ti nepáči nečítaj a pod.
tu fakt nemá nikto snahu niečo sa naučiť.... márna snaha a boj s veternými mlynmi :-)
jody
@evusik , bez mucenia priznavam, ze chybu s pecienkou robim bezne aj ja... ale u nas sa tomu vazne tak hovori... Takze tumusim cusat :-)
Ale ja som vlastne chcela len tolko ze kasa sa tu neje taka horuca, konstatujem po tom, co som sa vytocila na FB...
Nuz, ale tak ako byvalo na zaciatku uz tunebude...
janikbj
bohužial, z inej podobnej stránky som odišla, resp. prestala prispievať receptami práve kvôli takým "príjemným" ľuďom a dusnote, čo robili a pozerám, že to dorazilo aj tu. škoda. naozaj už nemám chuť čítať komentáre, nie to ešte prispievať... Konštruktívna kritika je povedala by som až obohacujúca,len ju treba vedieť prijať a na druhej strane slušne vyjadriť. no vyrývanie, urážanie a ponižovanie to je už "silné kafe". tak by sa zrejme mali zamyslieť obidve strany
dorisa
...ľudia nevaďte sa...nie každy sa doma môže vyvravieť, tak sa tu realizuje......veľa prispievateľov ste vyštvali odtiaľto.......pekný večer
arasidka
iný kraj - iný mrav - u nás je pečienka pečienkou, pečené mäso pečeným mäsom a cigánska pečienka je furt len opečené bravčové mäsko.
Ale taký bravčový rezeň ! Ten ľúbim, aj keby ho volali šnicľa,alebo nebodaj ryzky, či šénicl!
nancy1974
všetko treba riešiť s chladnou hlavou, komentáre sú nato aby sme komentovali, netreba sa nechať vytočiť a keď sa niekomu niečo nepáči nech si komentuje, ja osobne nereagujem radšej si v duchu zahromžím komu by sa to chcelo písať :-D
elixir
@nancy1974 : dobrý prístup...veru, občas je zbytočné mrhať časom a energiou... dá sa lepšie využiť v kuchyni. :)
sany11
treba vediet prijat aj kritiku,nemoze sa vsetkym pacit to isté.myslim ze tu vôbec nie su nejake silno uražajuce slova.podla mna nie je co riesit.
arasidka
dobrý nápad, Mata. A ja pridávam vtip:
Vracia sa Fero domov z krčmy, riadne zrichtovaný vojde do kuchyni a tam ho už čaká jeho sobášená:"Tak ty neskaj vypadáš, aciáša tvojho, any na mna nekukaj, nyčšt nehovor a vypadny... hybaj spátky tam, odkád si došel..."
Fero sa potichučky vytratí von a na dvore vyberie mobil:" Mižu, tak jako? Já sem sa už vypýtal, a čo ty?"
klaura
@arasidka :)))))
tiež jeden pridám :
Manžel jemne uštipne svoju polovičku do zadku a vraví:
- Keby sme si to nechali spevniť, nepotrebovali by sme elastické nohavičky.
Potom ju uštipne do pŕs a vraví:
- Keby sme si to nechali spevniť, nepotrebovali by sme podprsenku.
Vtom ho žena uštipne medzi nohy a vraví:
- Keby sme si to nechali spevniť, nepotrebujeme elektrikára, záhradníka, poštára a ani tvojho brata.


kuchticka
@arasidka , @klaura - hi. hi hi :-)) ..... teraz mozu mat dobru naladu vsetci a dufam ze prejde kazdeho ufrflaneho chut rypat do inych varechacov. Ideme varit!
ancicka
tak,pridám aj ja jeden:
Kostolník zberá cez omšu zvonček, príde k babke a tá z vrecka vyberie zuby ,položí ich na modlitebnú knížku a vhodí do zvončeka drobné a zasmeje sa na kostolníka.
Kostolník pozerá na babku a vidí,že v ústach má druhé zuby.
nahne sa k nej a zašeká;čo to?
A babka vraví kostolníkovi do uška:
vzala som dedovy zuby aby mi nezjedol klobásu.
tedko
Máš pravdu JODY je tu fakt dusno a niekedy až nepríjemne,ale je pravda že už veľa dobrých prispievateľov receptov opustilo stránku alebo sa nevyjadrujú ku komentárom,to neviem a ja tiež už iba pozriem recepty nepridávam nové,je to zbytočné a keď poprosím nech sa na stránku zdravé recepty pridávajú len zdravé u niektorých varecháčov je všetko zdravé,takže asi v kocke odo mňa takto..................bez komentára................
letisia
Tak aj ja pridám jeden.
Na oslave debatujú o dovolenkách. Jožo sa pýta Fera: "Kde ste boli tento rok na dovolenke?" Fero rozmýšľa, rozmýšľa: "Kde sme to len boli." Pýta sa Joža: "Ako sa volá ten kvet čo má tŕne?" Jožo na to: "No predsa ruža." Fero sa otočí ku svojej manželke a pýta sa: "Počuj Ruža, kde sme boli tento rok na dovolenke?"
afataga
mne sa zda, ze v poslednej dobre sem pribudaju naozaj nechutne recepty, teda a spon mne sa mnohe nepacia zlozenim surovin, ale uz to radsej ani nekomentujem, aj ked obcas mi neda a potom som ja ta najhorsia na svete, tak neviem, ci sa tu moze len chvalit
evanaaa
No, zbrane sa menia na pluhy, obrazne povedané, tak sa mi páči, radšej dobrý vtip ako hádku. Ja mám hrošiu kožu, nerada sa urážam, ani nemám za čo, prčítam si, pomyslím svoje, bavím sa na tom, ako sa tu vymieňajú názory, sem-tam sa pridámaj ja....život je krátky, načo zabíjať čas. Takto to bolo aj bude, vždy sa nájde niečo, čo si každý bude ináč vysvetľovať, jednému sa nepáči to, druhému ono, ja by som mala tiež výhrady ( napr.gramatika, ale o tom sa už hovorilo, tu sa varí a nepíšu diktáty), ale mlčím. Len chcem, aby táto stránka fungovala aj naďalej, lebo čo by som potom robila?DDDD
arasidka
Evanaaaa, neboj, Varecha tu zostane! Kukala sem do karét! A ešte jeden vám pridám, na pekný večer sobotňajší!

Ide malá,stará, zedraná bapka po ulici, pomaličky šúcha patama a že vonku pekne svieti slniečko, všeličo jej na myseľ príde. A tu zrazu, aha, na lavičke drieme ušmudlaný bezdomovec, hlavou kýve zboka na bok , hlasno odfukujúc. Babena sa postaví, dá ruku vbok a už aj dostane nápad:
"Heeeeej, panáčik, počuješ, nespi..."
"aaaa, čo je babka, čo potrebujete?"
"Na, čo by sem... šak sa dohodnyme.... ket ma porádno pomiluješ, dám ci moj mobil..."
Panáček rozmýšľa, šúcha si prstom nos:"No, neny to bohvíčo,no ale... šak mobil - predám ho pod ruku a zase bude na flašku, asnaj aj na dve..."
A tak o chvíľu šuchy - buchy, krík sa trasie , babka s panáčkom sú v akcii.
Po chvíli sa krík prestane triasť, babena si oprašuje sukénku a panáček jej vraví: " tak babko, a fčúl mi dajte ten váš mobil..."
"Jééééééj, aja bych bola zabudla.... tak si píš: nula,devet nula pet..."
janaa
@arasidka - "Kukala sem do karét!" - sa mi páči :))
@jody - tie najhnusnejšie komentáre na facebooku som už vymazala (aspoň tie, ktoré som objavila)
Chcem vás všetkých poprosiť, ak nájdete na Facebooku škaredé a vulgárne komentáre pod našimi receptami z Varechy, tak nám to pokojne nahláste, či už cez upozorni admina pod konkrétnym receptom, alebo na naše maily, ktoré nájdete dolu na stránke v kontaktoch. Ďakujeme za každý nahlásený nevhodný komentár! Staráme sa o 7 varechových facebookových stránok a bohužiaľ nestíhame sledovať všetky komentáre aj tu na Vareche aj na Facebooku. Ďakujeme za pochopenie.
sairaam
Ľudia moji milí, na hádanie sa vždy treba dvoch. Tak skúste ignorovať, neodpovedať, nevšímať si...a bude pokoj.
sairaam
Tie vtipy nemajú chybu.:-))) Som rada že sa vždy nájdu takí, čo odľahčia tému. Aj preto sem rada chodím a občas pridám nejaký zážitok, aby som sa Vám odvďačila za skvelé recepty čo tu pridávate.
gordonko
na svete je veľa strašných havárií ,ale nastrašnejšia je zrážka s blbcom

Traja netopiere vysia dolu hlavou ,všetci čumáčik od krve a jeden hovorý vidíte hentu sliepku ?? ... tú som z krve vyciciaľ
druhý - vidíte hentu kozu ??? .. tú som z krve vyciciaľ
tretí vraví vydíte henten sľp ?? .... a ja som ho nevidel
ankad
@evusik .. ja som tiez pripisala do jedneho komentaru "pecienka", a ako som sa teraz od rodiny dozvedela, ze tam sa pecen volaju aj pecienka. Tuna kde zijem uz vyse 40 rokov, tu som nic ine nepocula len anglicky "liver" aj medzi nasimi tunajsimi Slovakmi. Iny kraj, iny mrav. Marna slava, clovek nikomu nevyhovie. Nemate ine co robit len kritizovat?
evusik
@ankad ak si tým "Nemate ine co robit len kritizovat?" myslela konkrétne mňa, tak si ozaj na zlej adrese.... to po prvé a po druhé ak upozornenie na používanie zlej terminológie považuješ za kritiku, tak to už ozaj nechápem... mňa doma učili, že človek sa učí celý život a ja sa tým aj riadim... absolútne si neviem predstaviť, že by som niekoho okríkla ak by ma v dobrom upozornil, že robím niečo nesprávne... ale asi sme každí iní....
martakv
Milí varecháči, zaregistrovala som sa na vareche iba včera, lebo sa mi tiež nepáčil komentár k receptu, že (citujem): to je ale riadna gebuzina...Nevidím v tom nič slušné ani konštruktívne, a preto neschvaľujem takéto komenty. Všetko sa dá povedať slušne a tak, aby sa to nikoho nedotklo. A samozrejme nemusíme vždy iba chváliť. Konkrétne šlo o recept Husár marš od JODY, u ktorej chválim a oceňujem fantáziu pri varení a aj vymýšľaní názvov pre svoje kulinárske experimenty. Ďakujem za ne a dúfam, že ju negatívne komenty neodradia.
marika21
Je neseriózne, ak niekomu sa nepodarí recept upiecť a začne hromžiť, nazývať to ........ , aby som sa niekoho nedotkla.
Niekedy sa to nepodarí, ale zato netreba zhadzovať prispievateľa, že on je na vine.
Stalo sa aj mne, že som robila napr. Knedľu 50krát a 51 raz mi nevyšla tak ako dovtedy.
Najlepšie je , kritizuje, ale v každom slove samá gramatická chyba.
marika21
Zabudla som , tie vtipy-frky bolo dobrééé. Ak vás naštvú, ...skúste im tam namiesto odpovede napísať vtip.