Varenie

Zázvorníky

maskrtnicek - fotkamaskrtnicek, 12. decembra 2010

Ahojte varechári.Chcela by som od niekoho z vás radu alebo ten pravý recept na Zázvorníky.Skúšala som jeden recept,v ktorom bolo,že vykrojené tvary sa najprv sušili cez 3 hodiny.Potom som ich v uvedenej teplote a čase podľa receptu upiekla,ale z jednej strany sa mi roztiekli /popraskali/.Viete niekto ako na to,aby sa podarili tak ako od babičky?Zázvorníky som skúšala prvý krát.Dík vopred za radu.S pozdravom Maškrtníček

@zareaguj


Diskusia k téme

hubarka35
ja ich robim navečer ado rana sa sušia,vykrojene tvary na plechu,nepukaju ani sa nerozlievaju,neskor pridam recept...
babi
pridala som recept na zázvorníky, je to starý rodinný recept, dúfam že ti budú chutiť.
morenajea
mali by sa sušiť pol dňa, alebo kludne aj celý deň. Babka robieva výborné zázvorníky a pečie ich aj na svadby. Recept ale neviem, lebo všetko robí tak "od oka" a nič neváži. Spraviť dobré zázvorníky je hotové umenie.
furdica1
najdoležitejšie je nechat ich na plechu v chlade asi pol dna až cely .no a potom,vlastne hlavne pokladat ich na opak na plech ako sa hovori čo je hore dame dole. vykrojite tvar vyklopite si ho na ruku a preklopite na plech vrchna čast cesta ide dolu .no a potom zasušit v chlade a piect na 180 vo vyhriatej rure 5-7 min .neotvarat... vybrat blede max. svetlo ružové. ja som dnes piekla, včera robila cesto .su fajne ,nie tvrdé. ak ich neobratite a nevychladnete potom sa rozteču ako medovniky ,nemaju ten pekny tvar zazvornika .recept mam stary od Santnerovej asi80r kniha, ale dnes ich je vela
tinca
ja mám po mamine tiež rcp, kde sa 3 h.sušia na plechu až potom sa pečú. Ale nikdy sa nám neroztiekli. Tento rok nerobím, no neviem nikdy nehovor nikdy..
maskrtnicek
Dík Varechárky a Varechári za receptíky na Zázvorníky.Pokúsim sa ich urobiť znovu podľa niektorého z receptov.Dnes som celá upečená.Medviedie labky sú už odložené v krabici,medovníky tiež a linecké koláčiky čakajú na naplnenie.Malého maškrtníčka a pomocníčka mám.Synčeka,ktorý mi pomáhal vykrajovať koláčiky.