Kuchyňa a vybavenie

Zavaranina od Starkej

yogy1972 - fotkayogy1972, 12. júla 2012

Mam problem.Dostala som od starkej v starych zavaraninovych flasiach slivky .Je to klasicka stara flasa bez zatvarania s gumickou .Mam vsak problem ,,NEVIEM ICH OTVORIT:DD

@zareaguj


Diskusia k téme

pavas
@yogy1972 no až má tá gumička taký výčnelok tak zaň treba potiahnuť cez utierku, ak je len hladká gumička tak zapáčiť podňou príborovým nožíkom a tú gumičku vytiahnuť. Potom, keď sa do pohára dostane vzduch tak sklenené viečko povolí
evanaaa
Ono je tam vytvorený podtlak, treba postupovať, ako radí @pavas , ale opatrne, aby sa to " uško" neodtrhlo, ja si tie poháre tiež pamätám.
sovka62
Ak budeš páčiť nožom, najprv dobre prezri to sklené viečko. Niektoré majú na spodnej strane vynechané miesto pre ten nôž, tak sa ti otvorí najlepšie.
nadia56
@yogy1972 , ak starka zavarala tak ako moja babicka, tak pohar okolo hrdla potrela bielkom, potom dala gumicku a viecko, nakoniec kovovu svorku aby sa viecko prichytilo, doma sme taketo pohare otvarali tak, ze sme cely pohar namocili do vlaznej vody aspon na hodinu, voda siahala par centimetrov nad pohar a potom gumicka povolila a zavaranina sa dala otvorit za vycnelok na gumke, vyskusaj a daj vediet, ci sa podarilo:-)