No. Išli sme s maminou zavárať marhule. Mamina kúpila nové viečka (ale tie kde používate tú hlavicu aby sa to zatlačilo). No a zavolali sme ocina aby nám to zatlačil. Ibaže =DD. Ocino hovril že videl uja ako to robí tak, že nové viečka len poločí na pohár a navrch ten pliešok (taký s dvoma ,,držiakmi" na oboch bokoch a malou dierkou v strede pliešku). A to je celé. Že to len potom dal do hrnca a potom klasicy sa to varilo. Môže to tak byť? Podla mna nie lebo to viečko musí chytiť. Malo by sa to aj s tou hlavicou zatlačiť.
@zareaguj
A pre @annaha : mne sa to stalo vtedy keď marhule (ale aj ostatné ovocie) nebolo ponorené v náleve. Nie je to akože škodlivé, ale vždy som tie vrchné vyhadzovala, veď boli také s pachuťou, suché a ešte aj čierne.
Spony snímam dolu, keď je už zaváranina vychladnutá - snímam ich spôsobom, že vodorovne smerom k sebe sponu potiahnem. Helca103 ti to píše pravdivo. Mne tento spôsob vyhovuje najviac.
@bozulka ano, nebola som tu od septembra =D ale teraz cez prázdniny tu hodím niekedy pár dalších receptov ;))
ja som technik a viem, že keď sklo vydrží, tak aj schladenie fliaš studenou sprchou poriadne prichytí viečko
do deky sa to dávalo keď sa ešte používali tesniace gumky pod sklenené viečka, aby rýchlosť podtlaku nevtiahlo gumku do fľaše