Rôzne

Záclony

zdenkas - fotkazdenkas, 19. marca 2012

Nachádzam tu vždy cenné rady,tak by som Vás chcela poprosiť aj ja.Ak máte overený prípravok na bielenie záclon-napíšte mi ho prosím.Ja viem,najlepšie by bolo všetky zrušiť,ale starkú asi nepresvedčím.

@zareaguj


Diskusia k téme

micca
Namocit na noc do dobre slanej vody.A prdavaju bielidlo na zaclony v Tescu
marianne69
...v obyvacke som zaclonu zrusila,mam len zaves,ale v spalni som si nechala.Ja cez noc namocim do NAMA,spinavu vodu zlejem a vyplacham v cistej vode.Hodim do pracky s praskom urcenym na zaclony,ked nemam,nedam:-) a vyperiem na 30-ke.Mam 20 rocne zaclony a su biele ako sneh.Ziadne atramenty,ani prasky do peciva som nikdy nedavala:-D ale moje susedy ano,videli sa mi take sive:-)
marianne69
...ale ak sa ti podari raz zaclonu zaprat,tak ani svatena voda jej nepomoze.nasla som este po starkej hackovane zaclony a mojej mame sa ich podarilo mat stale krasne.Akurat jedna je trosku zhrdzavena:-)
milamila
Veľmi záleží od materiálu, aj ja mám záclony, ktoré sú stále krásne biele ale aj také ktoré sú akoby do šeda a tie ma hnevajú, už som skúšala všeličo, aj namočiť do vody a pridať prášok do pečiva aj kyselinu citrónovú aj do posledného plákania atrament ale nič sa nezmenilo, tak odvtedy periem klasicky na 30-tke, predtým cez noc namočím a biele sú stále biele a došeda sú stále došeda, takže ozaj záleží od materiálu.
pacik
Ja pridávam do prania Vanish biely. Záclony sú fakt pekne vyprané. Ale naozaj záleží od materiálu, preto si dávam pozor už pri nákupe nových záclon.
prdelinka
v hoteli pouziovali na pranie ocot,aj na uteraky.vsetko bolo krasne biele.
maarianna
záclony nemám ale kedysi dávno som objavila recept už ani neviem kde,2 mydlá s jeleňom 25 l vody 1/2 l peroxidu vodíka 10 perc. a 1/2 l vodného skla namočila som záclony na noc a boli krásne biele i ked som to robila so strachom ,ale nič sa nestalo
zdenkas
Ďakujem dievčatá za rady. Určite niečo vyskúšam.Aj keď mi všetci vrava,že či chcem bielu ešte bielejšiu,že preháňam atď.,však to poznáte....Ale ja si myslím,že im treba trošťičku pomôcť
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
ja dam prasok do peciva k praciemu prasku a pomaha mi to aj na biele pradlo
prdelinka
ten ocot davali liter na jendu pracku,ale tam prali vo velkom :)) ja davam tak 2,5 deci do prania-dezinfikujes,zbavisa sa vodneho kamena a mas ciste pradlo a vobec to nie je citit octom.
prdelinka
ten ocot davali liter na jendu pracku,ale tam prali vo velkom :)) ja davam tak 2,5 deci do prania-dezinfikujes,zbavisa sa vodneho kamena a mas ciste pradlo a vobec to nie je citit octom.