Rôzne

Vysavac listia

ocko - bez fotkyocko, 14. novembra 2014

Prosim o radu chcem si kupit vysavac na listie ale neviem vobec aku znacku ak mate skusenos prosim poradte mam viac stromov a vela listia nakolko uz to zhrabovanie nejda tak tak si chcem ulahcit pracu (ci vobec si ulahcim) vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Listie pozbieras aj s obycajnou kosackou na travu ktora ma zberny kos. Trava ci listie -jej je to jedno :-)Berie vsetko .Vysavac je podla mojho muza dalsie zbytocne "zavadzadlo" na zahrade :-)
1x abdul
2010
Moja skusenost. Roky u seba mam silny benzinovy Stihl fukac, bezi niekolko krat do tyzdna.Aspon raz do mesiaca musim ist na strechu a vyfukat riny , berie aj mokre listy a nema problem na ulici fukat velke fikusove listy.Na slovensku som nasim kupil elektricky fukac, vysavac... pouzil som ho raz a odvtedy je v pivnici odlozeny. Problem je nasi maju 2 orechy a ten elektricky to nezvlada - upchava sa.Ako fukac je v poriadku ale ja neznasam behat s kablom a predlzovackou po zahrade, no a jasne ze mokre listy nemaju sancu.Asi sa da ze to najprv posekas na drobno kosackou ako @babidka spomenula az potom povysavas... ale s tolkym otravovanim je jednoduchsie to pohrabat alebo zaplatit bezdomovcom par eur.
babidka
Kosacka ktora ma zberny kos poseka nielen travu a listie ale vsetko aj pekne zoberie so sebou a uz netreba nic hrabat ci odfukovat ci vysavat :-)
2010
@babidka a ako pozbieras kosackou na zahonoch a chodnikoch? u nas je to skomplikovane ze stromy zhadzuju aj koru okrem listov-:)



1x rela
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@micanela moja babka varila na otvorenom ohnisku a do školy nosila tabuľku.:-)) viem,že si zartovala, žijeme v inej dobe a vysávač lístia k nej patrí.
Kosacka nenahradí úplne vysávač, ako píše @2010 dlazdene plochy, kúty treba vysavat.
havino
u nás je vysávač lístia a fúkar v jednom využívaný stále, značky husgvarn, okolo domu máme biele okruhliaky a na oknách muškáty,ktoré manžel denne otrháva od odkvitnutých kvetov, pri ulamovaní okvetie padne rovno na biele kamene, čiže sa pravidelne odfúkava, alebo vysáva,ked sa odfúkava, tak pred kosením smeruje sa na trávnik, kde to kosačka pozbiera, ked kosenie nie je v pláne, tak sa vysáva, robím to len ja, tak vysávam, pre mna super pomocník
ocko
Havino mozes mi napisat cito vysaje aj mokre listie a aj velke akoorechove,ceresnove a aku mas znacku alebo cislo dakujem
ubka
@ocko , veľké áno, ale mokré nie, je polepené , kamaráti majú tento a mokré tiež nevysaje,/Wolf-Garten LBV 2600 B/, tak sme kúpil lacnejší a presne tá istá služba
FIELDMANN FZF 4010 E hod do googla a privezú Ti :-))
ospravedlnujem sa za odpoved, nebola položená otázka na mna.
lenka0
ja mam stihl je velmi dobry obrovsky pomocnik