Slniečko začína hriať, snežienky, krokusy, podbeľ a púpava kvitnú, tulipány, narcisy sú každým dňom vyššie, vtáčiky sa idú "potrhať" od spevu a my sa chystáme na Veľkú noc. Okrem dodrôt na stôl chystáme aj veľkonočnú výzdobu a ja som sľúbila @arasidke (po tom , čo som videla jej nádherné kraslice), že ukážem aj svoje. Pripojte sa aj vy, veď inšpirácie nieje nikdy dosť:)
@zareaguj
S pozdravom kuchár Rony :)
@babinka , neviem ako a to ma robit spravne, ale ja umyte vajicko na jednom konci napichnem ihlou a zacnem okolo tej malej dierocky ostipkavat srupinu na otvor, asi 2x2 mm. To iste spravim na druhom lonci vajicka. Ked mas oba konce otvorene, prepichni dlhou ihlou zltok, nastav misku a zacni fukat, vajicko vytecie. Ak ma niekto lepsi napad, nech napise, budem rada.
= na toto potrebujes cokoladu, ktora sa tu vola"Tempered chocolate" (temperovanu cokoladu)- co znamena, ze je dalej tepelne upravena. taktato sa potom nelame v ziadnom prevedi. = ale ked si ty len normalne roztopis cokoladu a z tejto chces vytvarat ine tvary- terebarz aj ozdoby na torty, obycaje sa pri dotyku rozpusta a nedrzi tvar. ak je to ono, mozem ti poradit.
oznamujem vám, že som prežila pekný poldeň, bolo to príjemné, zoznámila som sa s príjemnými ženami. Prebiehalo to tak, že ma uvítali, pridelili stolík a stoličku - a ostatné bolo na mne. Mala som miesto rovno pod javiskom a tak mi to vyhovovalo, bo bolo kde obrázky zavesiť.A pekne nás privítali medovým krémešom - očúvajte, ten písal!!! Hneď som zistila, že ho napiekla miestna cukrárka, čo celé podujatie tiež organizovala. Reku, totok musí byť na vareche, ten recept by bol naozaj už overený Arašídkou, ktorú dvakrát núkať nemuseli. Ešte i tá kávička mala svoj význam, vypili sme, prevrátili šálky a poďho veštiť:))) A nuda nebola, bolo veselo. Najkrajšie obli deti, tie chodili od stola ku stolu a čudovali sa tk úprimne, že to rozosmialo každého. Mala som susedku Silviku - kvetinárku , ktorá tam mala všetko možné a veľmi pekné. Priniesla som si domov chutného baránka . A potom prišla ku mne jedna pani, popozerala na kraslice a keď si vybrala, začala sa debata o mojích obrázkoch. Si predstavte, že nikto na to neprišiel, že je to vyšívané, až keď som ich upozornila, nech pristúpia bližšie a pozrú sa ako je to "maľované". A Gabika, bo tak sa pani volá nasmerovala zrak na obrázok , kde bola lúka s makovým poľom. Verím, že sa potešila, lebo hneď mi povedala, že práve prišla z poľa, siala mak a dostala som pozvanie na koniec mája, aby som k nej prišla, aby som sa pokochala na tablách kvitnutého maku - bieleho, ružového, či fialového. a teším sa na to.
No a aby som nezabudla - ľudia boží, mala som tú česť ochutnať pravúúúúúú ťahanúúúúú štrúdľu s jej chutným makom a čerešňami. A hneď ma napadla myšlienka, že toto je pravá osoba, ktorá by nemala na Vareche chýbať.A tak je možné, že v dohľadnej dobe ju tu privítame, lebo sa mojej ponuke potešila. A pridá do receptov ten svoj na štrúdľu . Ozaj, ludé, to bolo v hube nebíčko.Tam nebolo tuším nikoho, kto by domov neodchádzal s makovými zubami. A potom prišli na radu pagáče - detto, a maličké vianočky s hrozienkami - dabldetto - všetko kvalita prvej triedy . Já snaď budem jesť až po víkende!!!A aby som nezabudla, spomenula som im máj a candrbál na bratislavskom hrade - minimálne dvom zaiskrilo v očiach a termín si zaznamenali do pamäti. Teším sa, že možno o dva týždne pôjdem na to isté stretnutie do Modry-Kráľovej. Aspoň sme sa tak dohodli, že nedopovedané si tam dopovieme.
Som síce unavená, ale spokojná.