Varenie

Vaše najobľúbenejšie jedlo:)

emka9 - fotkaemka9, 30. augusta 2013

Ahojte ľudkovia, keďže sa hovorí: "Sto ľudí, sto chutí" zaujíma ma
práve Váš názor na vaše najobľúbenejšie jedlo a teda Váš najlepší
recept:) Budem rada ak sa sem s ním podelíte :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

emka9
a aby to bolo spravodlivé, začnem ja:) Ja som veľká milovníčka cestovín:)
zuzananoskova
Milujem zdravé dobré jedlá, mávam obdobia, keď milujem vždy niečo NAJ a na tom fičím aj niekoľko dní :-D Momentálne je to guláš z tekvice hokkaido a placky z jednozrnky :-)
ebaka
Mne chutí všetko dobré a v ostatných rokoch aj sladké
radost
a mne ti chutí všetko..najviac prvé niečo jedlé-ked prídem vyhladovaná zo záhrady domov...zo mňa by mal radosť každý kuchár...:-)
v horúcich dňoch minulých som bola vdačná za zmrzlinu v tieni ventilátora...:-)
smajliqa
ja milujem vsetko od maminky, ale ked ona tak nerada vari!!!
jerica
moja zlatá , naj pre mňa je, čo mňa nezje, ale určite neodmietam starú dobrú klasiku , rezník ten nikdy nesklame moje chuťové bunky na jazyku :-)
dorenika
mne chuti vsetko take domace,kapustnica,gulas,segedin,plnena paprika,bryndzove halusky,kura na paprike,rezne a tak proste vsetko okrem takych veci ako ustrice a chobotnice a nemam rada articoky :)
irenaw
perkelt podľa mojej babky s haluškami, kváskový chlieb s domácou masťou a cibuľou... a všeličo medzitým ;-)
sracz
... patrím medzi tých, ktorých je výhodnejšie šatiť, ako živiť => zjem,ba skôr "zblajznem šicko za šorom"! ... ale predsa len, na Tvoju jasnú otázku, milá @emka9 moja jasná odpoveď: "1/4 palacinkovej torty (ako predjedlo), najjednoduchšia fazuľová polievka s lečkami a hevitamky (cik cak rezaná domáca cestovina) s dusenou sladkou kapustou), všetko zapiť "krígľom" studeného domáceho kyslého mlieka! ... ale nikdy nič nenechám na tanieri, napriek tomu, že o nás absolventov La Franconi, sa hovorí, že máme "francúzsku" výchovu! -:)))
aroooo
ja skoro všetko,čo by mi niekto uvaril a predložil, ale také sa nekoná tak si varím klasické domáce jedlá, zbožňujem okrem iného francúzáky,špenát ako mám v mojich receptoch,bryndz.halušky,zem.placky....
kuchticka
Milujem to "stare" - klasicke rezne, najlepsie parizske, bravcove pecene akekolvek I bocik s knedliko a zelim, moravske vrabce atd, atd -ale - vsetkemu tomuto s v poslednej dobe vyhybam, nechcem vazit 100kg. Takze iba obcas tieto dobroty. Teraz jem veeeeela zeleniny pri kazdom dennom chode. Rano na chleba,v polievke, prilohu hlavnemu zdravemu jedlu, potom vela salatu.
sovka62
U mňa klasika, polievky, hlavne husté, zeleninové, zemiakové, s kúskom chleba mi stačia na obed, mäsa menej. Najobľúbenejšie sú jedlá zo zemiakov alebo so zemiakmi, exotiku sporadicky ochutnám, zjem, ale zriedka si poviem, že toto budem jedávať pravidelne.
micanela
ja nemam rada nic sladke - kolace, cokolada a pod. mi nehovori nic

milujem privarky a granadir
hubata
Keďže som ešte neochutnala všetky jedlá sveta, tak sa neviem spravodlivo vyjadriť. Ale po pár výjazdoch za hranice všedných dní som prišla na to, že slovenské, moravské a české tradičné jedlá dajú najviac roboty a predsa sa chce našim mamám, babkám a vôbec všetkým kuchárkam ich s láskou pre celú rodinu pripravovať. Pritom sú čistotné, používajú veľa domácej zeleniny, ovocia a keby politici dovolili tak aj rýb. Naše klasické kuchyne z domácich surovín mi chutia najviac, ja tuším ani neobľúbené jedlo nemám, neviem si spomenúť.....

Teraz sa napchávam ovocím a zeleninou, no ale aj taký čerstvo vypražený rezeň na domácej masti má svoje čaro....

smejkad
dobra otazka :-)
ja mam rada jednoduche neprekombinovane chute , najlepsie starodavne recepty - pecene zemiaky s kyslou kapustou a slaninkou, zemiakova fucka na sladko, cokolvek kysnute ,domaca masova pasteta , domaci chlieb s maslom a mliekom , pecene maso , domace klobasky a slaninku :-)))
babidka
Okrem halusiek s domacim tvarohom , pirohov ,zemiakovych loksi , zemiakovych placiek a domaceho chlebika ...mam najradsej jedla z hydiny v akejkolvek uprave . Pecene , dusene ,varene ,grilovane , vyprazane , konfitovane - od slovenskej a madarskej klasiky , cez francuzske, talianske az po cinske a indicke hydinove jedla. Ale aj vsetko sladke v com je cokolada :-)
hannah22
polievky,halušky,šnicle,kurčiatko plnené, huby,kukuričanku a naj je jedlo ktoré mi uvarí niekto iný... :D
tothka
Ja zjem všetko čo nezje mňa a najradšej mám jedlá ktoré uvarí niekto iný a ja sa potom zalizujem. Ale nebojte sa nie som až taký lenivec, ale rada navarím aj napečiem a všetko čo príde najmä mojim vnúčatám na chuť, či palacinky, či mäsko s paličkou, výbornú pizzu, či paprikáš s haluškami.
monnikka
lokše, buchty na pare, pizza, zemiakový šalát, kapustnica........už si robím chute, zajtra asi spravím lokše
xenoclea
Grilovane ryby, opekane zemiaky, zeleninove salaty (na tony), sojove lasagne, falafel, polievky z cervenej sosovice alebo zeleru, spenat na akykolvek sposob, kila cibule a cesnaku do vsetkeho, pizza mojho muza, hocico z cukiny, kuriatko na vine s olivami a susenymi paradajkami, pecene huby... a nech nevyzeram tak zdravo - pecena kacica s cervenou kapustou a zemiakovou knedlou!
perla61
Ja som tiež"všežravec" ale aj keď bez mäsa by som asi umrela, tak najobľúbenejší pre mňa je špenátový prívarok s natvrdo uvareným vajíčkom. To je pre mňa skutočne NAJ!!!
miroslat
Jednoznačne kurací paprikáš s maslovými haluškami a jablkovým kompótom.