Rôzne

Vákuovanie potravín

g52 - bez fotkyg52, 28. januára 2022

Prosím o informáciu, koľko vydrží vákuované mäso v chladničke.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
V stredu som kúpila a dnes zpracovala. Ako dlho pred stredou bolo nabalené, neviem. Ale viac ako 3-4 dny by som neriskovala. Ak vakuuješ doma , tak tie 2 dny by som možno ešte pridala. - hovoríme o surovom mase .
Ak myslíš v mrazničke, tak dokial ho nevybereš. A rozdiel medzi vakuovaným a zamrazeným v inom obale je nebetyčný. Investovt' do dobrej vakuovačky sa vyplatí. Moja skúsenost' .
babidka
Zalezi aj od druhu masa,jeho cerstvosti pred zavakuovanim,mieste v chladnicke kde ho polozis a...chladnicky.Ked som zavakuovala cerstve hovadzie maso bez kostia dala ho na policku kde bola teplota +3°C, vydrzalo naozaj cerstve 3 tyzdne.Staci si dat tu namahu a odmerat teplotu na kazdej policke...v beznej chladnicke je to zvycajne miesto na spodnej policke, pod ktorou je krabica na zeleninu.Krasne mi tam dozrelo a potom som ho uz naporcovala a mrazila/mam mraznicky ktore mrazia na -28°C/.Bravcove mi vydrzi o trosku menej- asi 15 az 18 dni.Hydinu nechavam iba niekolko dni, radsej ju potom zmrazim.Ale morka mi vydrzala pomerne dlho, tak isto aj domace kacky.Kupovane z obchodu velmi neskusam, tam naozaj nedoverujem predajcom.Dlhsie vydrzi aj maso vakuovane a varene sposobom sous vide/vakuovane a varene na nizkej teplote niekolko hodin/, k tomu vsak treba mat aspon zakladne vybavenie .Teda kvalitnu vakuovacku a sous vide varic.
pichi
Zavákuovanie a uzavretie prebehne bez problému.Po čase však vrecko "zmäkne" ako by tam prišiel vzduch.Robí to v hlavne pri vákuovaní hotových kúpených vreciek .Prosím poraďte čo s tým.Ďakujem.