Zdravá výživa

Už sa tu diskutovalo o pitnom režime, ale došiel mi tento e-mail, tak sa chcem podeliť s jeho obsahom a zistiť, aký je Váš názor

marikasu - fotkamarikasu, 17. novembra 2010

Infarkt a pitie teplej vody ...

Tento článok môže zachrániť niekomu život. Uvedomte si to prosím.
Infarkt a pitie teplej vody.
Toto je dobrý článok nielen o teplej vode, ale tiež o infarktoch .
Snáď by sme si mali osvojiť zvyky Číňanov a Japoncov. Tí totiž počas jedla popíjajú
horúci čaj, nie chladnú vodu.
Je síce príjemné vypiť chladný nápoj po jedle, avšak tento chladný nápoj spôsobí v jedle
stuhnutie tukov, ktoré ste práve skonzumovali.
To spôsobí spomalenie zažívacieho procesu.
Akonáhle tento stuhnutý tuk reaguje so žalúdočnými kyselinami, rozpadne sa a je
absorbovaný črevami rýchlejšie, ako solídne jedlo. Tento tuhý tuk sa usadí na stene
čriev a vytvorí podmienky pre rakovinu & artritídu.
Najlepšie je piť horúcu polievku alebo horúcu vodu po jedle.
Obecné príznaky infarktu.
Dôležitá poznámka o infarkte - mali by ste vedieť, že nie každý infarkt sa prejaví left
arm hurting
Uvedomte si intenzívnu bolesť v čeľusti .
Počas infarktu nemusíte mať najskôr bolesť v hrudi .
Dvíhanie žalúdka a intenzívne potenie patrí tiež k obecným javom.
60 % ľudí, ktorí dostanú infarkt v spánku sa už neprebudí.
Bolesť čeľuste vás môže prebudiť z hlbokého spánku.
Buďme opatrní a buďme si toho vedomí.
Čím viac toho vieme, tým lepšie šance máme prežiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

anina43
nikdy som nemala vo zvyku zapíjať teplé jedlo studeným nápojom a infarkt som predsa len dostala. Ráno o pol druhej som sa prebudila, že mi je veľmi špatne od žalúdka, cítila som veľkú ťažobu, pripísala som to konzumácii hranolkov deň predtým. trpievala som na reflux viac rokov /tvorba kyseliny / a vždy som to riešila požitím jedlej sody. Reflux som neriešila vyšetrením u odborného lekára z obavy, že budem musieť prehltať sondu. A stala sa chyba, na ktorú som doplatila infarktom, pomoc mi privolal syn až poobede keď prišiel z práce a keď som odpadla. Nikomu neprajem prežiť tento stav , akonáhle cítite ťažobu od žalúdka s čudným vyžarovaním do čelustí, ihneď volajte záchranku, infarkt nemusí byť až tak rozsiahly. neodkladajte ani vyšetrenie u odb. lekára ak máte dlhodobejšie problémy, neriešte samoliečbou ale dajte sa riadne vyšetriť.Nakoniec som vyšetrenie žalúdka aj tak absolvovala a nebolo to tak hrozné a od kedy som užívala lieky, reflux nemávam.
anina43
ešte chcemdodať, že ťažobu od žalúdka a vyžarovanie bolesti do čelustí som pociťovala dlhší čas pred infarktom, napila som sa studenej vody a prešlo to. až došlo k vyvrcholeniu, ktoré nikto nečakal. Vďaka lekárom v B.Bystrici ktorí ma operovali, dnes žijem
babi
O pití studenej vody som už čítala aj ja, ,nie však v spojitosti s infarktom, je dobré vedieť túto informáciu,ale studená voda sa neodporúča piť všeobecne.
V lete veľa lúdí chce zahasiť smäd studeným nápojom, ale účinnejšií je nápoj "teplý" -nie horúci
tinca
všeobecne sa hovorí, že studený nápoj ani vlete neuhasí smäd, ja aj vlete pijem vlažné bylinkové čaje. No či je to pravda, čo sa píše v článku je ťažko povedať @anina43 to napokon vyvracia
julica
@tinca , rizikovych faktorov je vela, nikde sa nepise, ze infarkt je len z pitia studenej vody. bohuzial, nic nie je take jednoduche
babi
ešte som chcela podotknúť, že piť po jedle, alebo dokonca počas jedla, sa neodporúča. Zriedi sa žalúdočná šťava a ťažšie sa trávi. Piť by sme mali nekaký čas pred jedlom
evanaaa
Máš pravdu, Babi, asi pol hod. pred jedlom a hod. po ňom, alebo naopak, to si nepamätám,ale sa mi to zdá veľa, to by smädný človek po dobrom jedle nevydržal. Aj ja mám reflux. chorobu a užívala som rôzne tablety, občas sa mi ale vracia pálenie záhy alebo mierne bolesti žalúdka. Príznaky infarktu ako som čítala, sú u žien trochu odlišné od mužov,asi také, ako to opisuje Anina43. tiež nepijem studené nápoje a aj v horúcom lete mám pitie položené na linke a to pijem.
remcula
Já se snažím pít pořád, piju vodu z lednice, není ledová. Po dobu "Mléčné diety" jsem se super odvodnila a tlak se mi spravil. No, pár dní po dietě tlak jde pomalu nahoru, k večeru 190/105, tak už fakt nevím, co dělat. Po lécích na tlak se mi tlak ještě zvýší, je to normální?
bylinka
remcula -reagujem na tak vysoký a nebezpečný tlak. Pred 6 rokmi som mala zvyčajne tlak 110/60 ale po rokoch vie tiež ,,šikovne vyskočiť ,, na 170/105 ,takýto tlak je už záležitost internistu, ale ruku na srdce- kto rád a dobrovolne ide k lekárovi..? takže sa chcem podeliť o môj recept na udržiavanie si tlaku nadol .... ráno po prebudení a príchode do kuchyne si robím vlažnú vodu s citronovou štavou, je to najrýchlejší a mne zatial vždy pomáajúci spôsob aj ústupu bolenia hlavy z tlaku. A druhý spôsob je -počas 3-4 týždnov každý den po dúškoch ! vypit počas dna aspoň 1,5 litra rascového čaju .na 1liter vody 2 kávové lyžičky rasce . Je to osvedčené a zatial to pomohlo každému komu som to odporúčala. Držím palce aby sa Ti všade kam pôjdeš darilo.
lorain
marianne69, skus pomaly zmenit tvoj pitny rezim na 2-2,5 l tekutiny na den, mne sa to podarilo. Od filipinskeho lieciteta viem, ze odporuca pit 2 pohare vody pol hodiny pred obedom a 1 pohar pol hodiny po obede a je to super. Vecer dtto.
babi
@remcula určite sú dobré aj domáce rady, ale nespoliehala by som sa na to, a určite by som VYMENILA doktora, Liekov na zníženie tlaku je veľa, len treba vedieť individuálne pacienta nastaviť.
jojaart
Ahojte.Citam o vasich problemoch a chcem Vam povedat,ze sa daju riesit.Pracujem s prirodnymi patentovanymi produktami a riesenie Vasich problemov je mozne.Odpoviem Vam na jojaart@gmail.com.