Zdravá výživa

Ucinky a pouzitie hlohu

neposed - bez fotkyneposed, 6. mája 2012

Prave zacina kvitnut hloh a rada by som sa na tuto temu od Vas dozvedela viac, na co ho pouzivate, o jeho ucinkoch a receptoch. Urcite nebudem sama a Vase osobne skusenosti su na nezaplatenie. Uz sa tesim, ze si vzajomne odovzdame skusenosti, budeme mat nove recepty a pomozeme sebe a blizkym. Dakujem Vam. Snad sa niekto ozve.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
...viem len tolko ,ze hloh je skoro vo vsetkych zmesovych liecivych cajovinach ako uzasna bylinka na srdiecko.Znizuje krvny tlak,srdcove choroby najma nervoveho povodu,tazkosti v klimakteriu,pri vapenateni tepien,nespavost,prepracovanost,podrazdenost,poinfarktove stavy,angina pectoris...pozri si nejaku dobru bylinkarsku knizku,docitas sa viac...robia aj vino z hlohu...
neposed
dakujem, to mam vsetko nacitane z roznych zdrojov z netu ci literatury skor, ako som to sem dala, mna skor zaujimali domace overene recepty, ci uspesnost pouzitia v konkretnom pripade. A to prave preto, ze sa uvadza jeho siroke spektrum pouzitia. Teda osobna skusenost.
rejzorblejd
"hloh je skoro vo vsetkych zmesovych liecivych cajovinach ako uzasna bylinka na srdiecko"

- bylinka asi tazko, pretoze definicia byliny znie:

Bylina je rastlina, ktorá má nedrevnatejúcu nadzemnú stonku.

Myslim ze ker/strom ma daleko od byliny. :-D
boba777
Dobry den vsetkym,ak mozem,rada by som poradila z vlastnej skusenosti,ze caj z hlohu nieje vhodny pre ludi u ktorych je ziaduca znizena srdcova cinnost.hloh velmi prekrvuje srdcovy sval a podporuje srdcovu cinnost.napr.pri diagnozach kardiomyopatie(srdcove zlyhanie)a roznych poskodeniach,alebo deformaciach srdcoveho svalu(pri uzivani betablokatorov) sa vzajomne vylucuje s tymito liekmi.mame v rodine kardiaka,ktory zacal pit caj z hlohu a po troch dnoch mal vyssi pulz ako tlak.naozaj velmi opatrne treba zvazit jeho uzivanie,aby nenarobil viac skody ako prospechu.pekny aj ked uprsany den prajem ;-)
1x 45678