Varenie

Trvanlivosť domácich nátierok

norietta - fotkanorietta, 8. augusta 2012

Ahojte, poraďte mi prosím, za aký čas by sa mali zjesť domáce
nátierky? Napr. vajíčková.... do 24h? Celý čas je v chladničke, a je
mi ju ľúto vyhodiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

evilauri
My mame pomazanky velmi radi,moj muz ich robi naraz aj 2-3 druhy. A to take väcsie davky,aby sme mali tak na na tri dni, nam v chladnicke vydrzia v pohode...A to je jedno aka,ci vajickova,syrovo-salamova,syrovo-cesnakova, tuniakova,ci sardinkova...A muzicek odkazuje, ze on ma v robote v chladnicke aj 5 dni, a stale su dobre:-)
evilauri
Vidis,este som zabudla, ze do chladnicky dava pomazanky len v sklenenych alebo porcelanovych miskach, zakryte tiez len porcelanovym tanierikom, nikdy nie do umelych misiek. Do nich nedavame ani sunku, ani syr, pretoze v umelych sa vsetko rychle kazi , tie pouzivame iba na prenasanie hotoveho jedla,napr.na kupalisko,vylety a nedavame v nich do chladnicky ani paradajky,papriky,banany...a takto v porcelane ci v skle nam aj sunka vydrzi 3-4 dni ako cerstva ,tak mozno som ti aspon trochu pomohla:-)
norietta
no aj pomohla aj nepomohla :D natierka je v umelej miske..ale kedze som ju jedla raz na ranajky a dva krat na veceru, uz jej mam akurat dost :D ...skusil som si to premietnut podla surovin...je v tom uvarene vajicko...ale to tiez neviem,ako dlho vydrzi len tak....

ale dakujem,ze si sa ozvala :)
evilauri
Uvarene vajicko ti vydrzi v chladnicke aj tyzden,ved skus a uvidis :-),ked mas tu pomazanku v umelej miske, tak ovonaj, a ak sa ti na povrchu nahromadila voda, tak bude uz pravdepodobne nakvasena, tak vyhod, a co, ved clovek sa uci cely zivot, nabuduce sa ti "uschovna pomazaniek a sunciciek" urcite vydari :-)
rybarkuchar
Investuj do vákuových nádob. Čas skladovania sa neuveriteľne predĺži - vyhodíš o polovicu menej potravín. Neveril som, vyskúšal som - vrele odporúčam.
renulienka
...nie som si ista, ale zda sa mi, ze ak je cibula v pomazanke,mala by sa spotrebovat velmi rychlo, lebo cibula je po nejakej dobe vraj toxicka...
glascat
Umelé misky sú aj Tupperware, koľko vydrží pomazánka v takých?
norietta
najviac sa mi zapacil ten napad so sklenenymi.ale maju sklenene aj nieco ,cim sa zakryvaju??