Varenie

Torta s kefírovým mliekom

veronika1984 - fotkaveronika1984, 30. decembra 2011

Mili varechaci.
Na Vianoce som piekla tortu z letaku Dr. Oetkera, do ktorej som mala pridat okrem 400 g muky, 350 g cukru, 3 PL kakaa, 1,5 KL sody bikarbony, 2 ks vajicka a 150 ml oleja aj 1L kefiroveho mlieka, co sa mi zdalo hned akesi podozrive... ale v dobrej viere a hlavne pod vplyvom krasneho obrazka som tam ten liter kefiru aj naliala ...a vysledok?! torta bola taka mazlava vo vnutri, akoby nedopecena. Nazvala som to pudingova :))) ale chutovo bola dobra, len skoda toho vnutra... a preto som si zaumienila vypatrat, aky je vhodny pomer muky a kefiroveho mlieka do kolaca, aby bol krasne nadychany. Viete mi v tom niekto pomoct? Dakujem za kazdu radu.
p.s. a kazdemu prajem krasny Silvester a do noveho roka vsetko dobre, hlavne zdravie a lasku, lebo tych nikdy nie je dost.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Asi by som napísala dr. Oetkerovi že mi pokazil vianočnú tortu. Ale odhadujem od oka k množstvu suchých surovín (múka, cukor, kakao) asi by som volila konzistenciu aká má byť na kakaové piškótové cesto, t.j. cca tak 1/2 litra mlieka.
vavan
@veronika1984 mám ten receptár pozerala som to podľa mňa to má byť len 1 dcl kefíru,vychádza my to tak podľa bábovkových receptov tam ide väčšinou 1:1/ 150ml oleja 150ml mlieka alebo vody
irenaw
hm, to nie je tak, že upiecť piškótu a na vychladnutú naliať náplň s tým kefírom? podľa foto to tak vyzerá.
irenaw
vlastne veď dole je postup a tam píšu, že upiecť piškótu (v surovinách na piškótu nie je kefír ak som ho neprehliadla) a na to dať náplň z kefíru.
lia66
Neviem, nepoznám ten recept...ale mám recept na koláč z kefíru a keď ho robím, tak lepkavosť je tam vždy...ale koláčik je dobrý aj tak. Asi to tak má byť...možno to je naozaj know-how receptu.
veronika1984
Dakujem za rady. Mne to akosi nedalo a nakoniec som skusila tu tortu este raz ... no zmenila som podla ineho receptu pomery ingrediencii a dokonca som co-to pridala :)
3 P (pohare) kefiroveho mlieka, 2 P praskoveho cukru, 3 P polohruba muka, 1P orechy vlasske mlete, 1P hrozienka, 0,5 P oleja, 1,5-2 KL sody bikarbony a 2 PL kakaa a vysledok bol krasny nadychany kolacik. teda zaver je taky, ze sa da spravit cesto s kefirom, ktore nie je mazlave :)
1 P = 250 ml