Mili varechaci.
Na Vianoce som piekla tortu z letaku Dr. Oetkera, do ktorej som mala pridat okrem 400 g muky, 350 g cukru, 3 PL kakaa, 1,5 KL sody bikarbony, 2 ks vajicka a 150 ml oleja aj 1L kefiroveho mlieka, co sa mi zdalo hned akesi podozrive... ale v dobrej viere a hlavne pod vplyvom krasneho obrazka som tam ten liter kefiru aj naliala ...a vysledok?! torta bola taka mazlava vo vnutri, akoby nedopecena. Nazvala som to pudingova :))) ale chutovo bola dobra, len skoda toho vnutra... a preto som si zaumienila vypatrat, aky je vhodny pomer muky a kefiroveho mlieka do kolaca, aby bol krasne nadychany. Viete mi v tom niekto pomoct? Dakujem za kazdu radu.
p.s. a kazdemu prajem krasny Silvester a do noveho roka vsetko dobre, hlavne zdravie a lasku, lebo tych nikdy nie je dost.
:-)
3 P (pohare) kefiroveho mlieka, 2 P praskoveho cukru, 3 P polohruba muka, 1P orechy vlasske mlete, 1P hrozienka, 0,5 P oleja, 1,5-2 KL sody bikarbony a 2 PL kakaa a vysledok bol krasny nadychany kolacik. teda zaver je taky, ze sa da spravit cesto s kefirom, ktore nie je mazlave :)
1 P = 250 ml