Milé varechačky, varecháči. Zaujímalo by ma, či ešte nejakým spôsobom upravujete údenú, tepelne upravenú krkovičku. Narazil som u nás na krásny kúsok krkovičky. Spýtal som sa predavačky, že či je tepelne upravená. Povedala, že áno, ale že ona by ju ešte povarila. Ja som ju kúpil a rozmýšľam, či ju mám fakt ešte povariť. Malo by to nejaký význam? Máte s tým nejaké skúsenosti? Budem vám vďačný za každý názor.
Prajem Vám pekný deň!
Prosím ťa vysvetlíš mi ten alobal? Ja tiež len surovú údenú naparujem, ale ten alobal ma zaujíma, ďakujem vopred.
Krkovičku som vrazil do vriacej vody, v ktorej sa už varila celá olupana cibuľa, 6 stručikov cesnaku , celé korenie čierne a nove korenie cele...podľa chuti. Tri minuty som to nechal vo vria cej vode, aby sa uzatvorili pory a nemusel som použiť hliník (alobal), znížil som teplotu na minimum, nechal len tak lenivo "žblnkotať" a po 1. hodine odstqvil, v doprovode mojich psov som to vyniesol na dvor, položil na miesto, kde sa moji psi nedostanu, nechal som to do rána v tom vývare a ráno som to koštnul..... nebičko to bolo .A vraj to bol hriech, suseda hovorila, že som to mal okusiť až niekedy večer, vraj je nejaký pôst..... ale ten bol včera, či nie? A ak....pôjdem do pekla aj s ňou...Radšej, ako s manželkou.
Ďakujem vám za vaše príspevky a prajem Vám krásnu Veľkú noc a veľa kvalitnej šunky a koláčikov........a veľa pekných rúšok :-)
A čo na dvore? Nezmizla?
Hlavne aby susedia nevedeli :-)
U nás bolo údené stehno. Máme tu jedny retro lahôdky, určite jediné na Slovensku - vážené šaláty, pekne na tanierik, vážená bryndza, základná majonéza, čerstvé kysnuté koláče, zákusky..... a údené im dodáva družstvo, ktoré má bitúnok a robí vlastné výrobky.
Skoro úplná klasika. Tam kupujem údené (na Vianoce a Veľkú noc, kvôli tradícii, častejšie ho nemávame).
Varím vo vode, tesne pod bodom varu, 1 hodinu na 1 kg mäsa. Aj tohto roku bolo (je) to stehno výborné.