Urcite mi budete vediet poradit....Ako je to s tekvicovymi semienkami? Ktore (z akeho druhu tekvice) su vhodne na jedenie? Aj z tekvice hokaido? A ako sa tieto semienka upravuju? Robi sa to v rure? Aky je postu? Dakujem pekne.
@zareagujUrcite mi budete vediet poradit....Ako je to s tekvicovymi semienkami? Ktore (z akeho druhu tekvice) su vhodne na jedenie? Aj z tekvice hokaido? A ako sa tieto semienka upravuju? Robi sa to v rure? Aky je postu? Dakujem pekne.
@zareaguj
@evanaaa , mne tu nejde ani tak o to, co obsahuju, ake vitaminy a tak, ale o to, ako sa to upravuje, pecie...Tak sa mi zda, ze sa to pecie v rure, ci treba najprv posolit? Uz si to tak nepamatam, ako sme to volakedy robievali...A kedze je teraz tak velmi moc druhov tych tekvic vselijakych, tak som chcela vediet, ze ktore tie semienka su vhodne na konzumovanie.
@aroooo , asi si myslela tuto sortu 'Cucurbita pepo Lady Godiva'. Tie maju hole semienka-jadierka. A aj tieto 'Cucurbita pepo Triple treat'. Netreba ich supat. To som sa teraz docitala, nevedela som, ze aj take existuju ;-).
@marianna76 , ze su zdrave, to viem. Ja vacsinou kupujem tiez take hotove.
@puntodalino , tak asi budem velmi nekulturna ;-))), ale chutia mi aj tie v supke...Len tak, ako pise @marianna76 o jej znamej, pomalicky luskat. Tak ako sme to aj volakedy robievali.
A dakujem pekne za vase rady :-).
@dorisa , presne tak...Uz ich mam upecene, luskala som tiez, su chutne, len dost ich je aj prazdnych..
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-tekvicove-jadierka-fotor...