Varenie

Tekutý dym

barborislava - bez fotkybarborislava, 28. apríla 2012

Našla som nejaké recepty na omáčky v angličtine a v niektorých bol napísaný tekutý dym (doslovný preklad, ale aj po slovensky sa to tak volá). Ochutnala som totiž „údenú“ barbecue omáčku a zachutilo mi to, ale nedá sa tá konkrétna zohnať, tak by som si to rada skúsila vyrobiť sama, ale tú správnu chuť dostane práve tým tekutým dymom. Malo by sa to dať zohnať aj na Slovensku, ibaže nie v normálnych obchodoch. Našla som len jednu stránku, kde toho ponúkajú kilo za 35 euro, ale to je priveľa.
Viete, prosím, niekto, kde sa to dá na Slovensku (a najlepšie priamo v Bratislave) zohnať?

@zareaguj


Diskusia k téme

martamm
barborislava, ja som kedysi kupila "dymovu sol", mala chut udeniny....
letisia
A ja používam údenú červenú papriku, fakt vonia po dyme. Ale to tebe nepomôže. O tekutom dyme som ešte nepočula.
ethanel








" target="_blank">
" border="0" style="border:1px solid gray">



" target="_blank">
" border="0" style="border:1px solid gray">
ethanel
Neviem preco mi hodilo posledny obrazok 4x ale asi si hovorila o tomto :)
evanaaa
@ethanel , ty si naša kulinárska encyklopédia, ak niečo nabudem vedieť, obrátim sa na teba. Śkoda, pre nás je to asi nedostupné, napíš aspoň pár slov ako sa stým " narába". A ďakujeme!
chupacabras
Netuším, či sa dá tekutý dym bežne kúpiť na Slovensku, ale na ebay sa dá objednať. Vidím tam nejaký za 6 USD (+5 USD poštovné)
Tá fľaštička má asi deci. Takže ak to človek chce používať častejšie a viac, tak sa asi viacej oplatí kúpiť ten 1kg za 35 EUR.
mimatn
Ja som si pred časom tekutý dym kúpila,(cez Slovenský e-shop a nebolo to drahé) no nemám s jeho používaním žiadne skúsenosti a zatiaľ som nenašla ani recept kde by sa tekutý dym používal.