Syridlo

andy2292Andy2292 18. mája 2018 o 16:47

Prosim Vas o radu. Ak vyrabame syr da sa syridlo neskor odobrat ako napriklad kvasok a vyrobit si z odobrateho nove? Ci je potrebne vzdy kupovat nove syridlo na vyrobu syrov?

@zareaguj


3 odpovede:
  • dvorka - fotkaDvorka 19. mája 2018 o 07:20

    @Andy2292

    Keďže ma o odpoveď požiadali z redakcie Varechy, skúsim odpovedať. Je viac druhov syridiel. Ja používam tekuté: Fromase 220 TL. Kúpila som ho vo Zvolenskej Slatine a má dobu spotreby rok. Čiže si z jeho pomocou spravím veľa syra. Nepočula som o tom, že by sa dalo syridlo zo syra odobrať. Ale možno tu budú takí ktorí poradia niečo iné.
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 19. mája 2018 o 10:58

    neviem či je namieste šetriť a riskovať, že sa dielo nepodarí, v Slatine majú naozaj dobré syridlo a nakoniec pri výrobe syra sa ho až toľko nepoužije, takže tá fľaštička vydrží dlho, na 5L mlieka sa dáva 1 KL syridla
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 19. mája 2018 o 13:24

    Nedá sa to,. musíš použiť vždy nové. Syridlo zreaguje s bielkovinou v mlieku a zrazí ju, takže z neho po tejto reakcii nezostane nič. Je to úpone iný princíp reakcie, ako kvások.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist