Rôzne

Svadba-zákusky

jeka - bez fotkyjeka, 13. septembra 2013

Kuchárky a cukrárky oznámili mi ,že sa chystá svadba/syn/, tak by som potrebovala poradiť ktoré pečiete na svadby,koľko by som potrebovala zákuskoz asi pre 20 - 30 hostí a ktomu ešte ako sa hovorí"do krabice na vyslužku".Pritom by som potrebovala aj aké zákusky napiecť kedže svadba by sa mala konať v apríli. Za poradenie pekne dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
ono to je individuálne závisi aj od zvykov ale na hostinu sa rata 4-5 ks na osobu. výslužky 15-20 ks plus rez torty / niekto menej niekto viac/ plus výslužky do roboty , kadreníčka, susedom a podobne to podla uváženie najlepšie si je spraviť zoznam. nedávno som bola na svadbe a oni maly už od cukrárky nabalené v krabiciach ale napríklad u mojho namžela v rodine je zvykom nosiť torty a zákusky tak sme balily výslužky sami. k tým druhom by som asi len poradila z celého 1/3 rezy , 1/3 suché a 1/3 suché plnené / košíky, oválky a pod/, ale toto sa dá meniť podla chuti.
sovka62
Jáj, @stefik , toto by sa hodilo pridať ako recept, aby sme si to mohli uložiť. Cenné rady, určite sa nájde viac ľudí, ktorým by sa zišli.
afataga
ja som bola minuly tyzden na svadbe v Ostrave, kolko napiekli neviem, ale zhruba viem co, takze more moravskych kolacov, 4 druhy, co mam ja najradsej zo vsetkych zakuskov, takze mne to stacilo :-), bolo na stoloch asi 12 druhov drobneho peciva, cosi ako vianocne, vanilkove rozky, marokanky, grilaze, linecke kolieska a pod., vsetky boli take malinke jednohubky, aby sa clovek nedokydal a svadobna torta, myslim, ze to stacilo, niekomu mozno chybalo kremove, ale mne nie, zalezi aj od zvykov v rodine
jeka
Ved ide o to,že mi zjeme hocijaké,ja len aby sme si neurobili nejakú blamáž pred druhou stranou.Zatiaľ sme sa snimi ešte nestretli.Ale potrebujem zístiť ako to teraz chodí na svadbach,leno na poslednej som bola v roku2008.Velmi pekne dakujem za ohlasy.
afataga
uplne najlepsie bude, ked sa stretnete a pri nejakom dobrom vinku to vsetko pekne dohodnete
evusik
my sme len toť nedávno vydávali dcéru... zákusky sme dali piecť spoločne obe rodiny... cukrárka ktorá nám piekla nám aj vyrátala koľko čoho budeme potrebovať, my sme si vybrali z jej sortimentu aby bolo zo všetkého a pre všetkých :-)
teraz je to asi moderné, pretože rezy krájala na také malé skoro až jednohubky, čo sa mne osobne celkom páčilo, dobre to vyzeralo na podnosoch a kto mal chuť na sladké mohol ochutnať viac rôznych druhov.... slané sme si piekli doma a torty ponosili hostia... veru bolo toho až až...
ak ti môžem poradiť, nájdi si dobrú cukrárku, zisti si referencie, ak sa tým živí tak by mala mať aj nejaký fotoalbum... a poraď sa s ňou, ak je seriózna tak ti určite dobre poradí a konečný výber bude len na tebe :-)
prajem ti nech všetko dobre dopadne... my to už máme chvalabohu za sebou :-)
jeka
No jednú už mám aj ja za sebou(tu 2008),zákusky som piekla si sama ,ale už sa nechcem stresovať.Cukrarku na upečenie tortier som si už zabezpečila,ale objednávku na zákusky mi odmietla(chápem ju,lebo má viacej pečenia),tak preto si zísťujem ťo a ako to teraz beží.Je síce ešte dosť času ,ale ked to tak teraz rýchlo beží.Neviem o žiadných cukrárkach v našom okrese,tak mi suseda poradila cukrárne do ktorých pečú domáce zákusky.Budú síce drahšie,ale ak nenajdem nič.tak budem musieť voliť túto alternatívu.Velmi pekne Vám dakujem za vaše ohlasy.
jeka
Dakujem @evus ík,torty som si objednala u NANAY z Trebišova, tak už zháňam iba cukrárku na zákusky,ak nenajdem niečo blížšie tak skúsim to Humenné.Dúfam,že sa nejako dohodneme na zákuskoch ,ktoré by som chcela ja.
zuzulienka03
my sme mali na svadbe tiež drobné rezy, rolády, zákusky - BANKETKY.. keďže sú také veľké, že na 2x do pusy, tak sme počítali so 7 ks na osobu na stôl a do krabičky na výslužku sme dávali okolo 20 ks... takže podľa počtu osôb na hostine a počtu výslužiek sa dá veľmi ľahko vypočítať potrebný počet zákuskov....
jeka
@zuzulienka03 ,máš pravdu.Niekto krája zákusky 5x2,5 cm a niekto 7x3 cm velké.Preto som sa rozhodla dať upiecť cca 300 ks a nejaké rolády a suché si upečiem doma.Dakujem za ohlas.