Chcela by som poprosiť skúsené gazdinky o radu kde robím chybu pri výrobe cestovín. Kúpila som si strojček, ktorý mi vaľká cesto a reže na slížiky a široké rezance. Kúpila som si aj el. stroj na výrobu cestovín, ktorý vymiesi a vytláča hotové cestoviny, vyrába kolienka - penne, lazane, špagety. Cestoviny robím z polohrubej múky, vajec, (priznám sa, že pridávam aj soľ a tu na diskusii som sa dočítala, že to sa nemá - neviem či to má vplyv na výsledok cestovín) a vodu. (Pri slížikoch do polievky nedávam vodu). Suším ich vo veľkých krabiciach vystlané papierom na pečenie, no skúšala som aj široké rezance sušiť na sušiaku na prádlo. Problém - lámali sa. Dokonca aj penne s vrúbkovanym tvarom sa pozdlž vrubiek lámali. Som z toho nešťastná. Dočítala som sa niekde, že by sa nemali sušiť v chlade ani v prievane. Ja ich v tomto zimnom období suším v blízkosti krbu. Kde robím chybu? Ako docielim to, aby sa mi nelámali?
Ďakujem
Najviac skusenosti som nabrala , ked som za tyzden musela urobit rezance na dcerinu svadbu zo 60 vajec . Bala som sa , aby ich nebolo malo a tak som robila a robila ...samozrejme , ze ich bolo az privela ! Ale aspon som sa stala majsterkou v robeni rezancov :-)