Kuchyňa a vybavenie

Super kucharka

michael - fotkamichael, 20. februára 2013

Viete mi poradit neaku dobru kucharsku knihu do zbierky?

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
To je velmi individualne co sa ti paci a ktorym smerom sa chces uberat, mna osobne zaujimaju povodne recepty , preto nemam ziadnu knihu od Nigely alebo Jamieho, ale skor taketo tradicne
 au.phaidon.com/the-silver-spoon/...
marianne
@nazarboncuk rozkaz sefe,rada posluchnem:-)) ....v sobotu maširujem po nu,skor nestiham,uz som ju drzala v rukach,obzerala,listovala....ze odolam,velmi sa mi paci....a vidim,ze nie som sama:-)
nazarboncuk
:) ja som na nu pozerala zakazdou návstevou kníkhupectva, tak mi ju nakoniec Mikuláš priniesol :) pre mna je skvelá...
nazarboncuk
inak @marianne adusha z food 4 fun robila na nu recenziu a dosť z nej varila, recepty ma na blogu, skus pozriet ak budes mat cas, snad Ti to pomôže pri rozhodovaní ;)
marianne
...vyzera,ze je a verim ,ze bude skvela... keby si ma nenakopla,este by som okúňala (to je slovo:-)),ale teraz beriem...:-)
paploska
No ja ich mám veľa a neodsudzujem ani Jamieho ani Nigelu. Ale k jedným z najobľúbenejších patria knihy od Bukovského, takže odporúčam. Samozrejme, ak ťa zaujíma čo varíš a ješ. :-) (a nie sú pre mäsožravcov)
michael
vsetky doterajsie komentare ma zaujali..ja osobne zhanam stare knihy ktore uz cosi zazili a pomohli nejednemu kuchtikovi k jeho zalube varit.. najlepsie tie z minuleho storocia obdobie pred a po vojne.. mam na mysli nase prve slovenske kucharky.. ktore este neboli napadnute nijakymi nahradnymi koreninami.. a spekulativnymi prisadami ktore su priemyselne vyrabane za poriadne peniaze aby aspon z casti nahradili povodnu chut, ktoru nikdy nenahradia.. akurat citam o knihe ,, Moja francuzska kuchyna od Escofiiera..mate s nou skusenost neaku??
janger
@letisia , nevies nahodou, ci su tie knihy dostat aj v normalnej (kniznej) forme?
janger
@marianka , ty si zlata, ochotna (ako vzdy) :-))). Dakujem ti. Ked pojdem domov, tak po nej popozeram.
marianne
@janka tuto zostavila Terezia Vansova v r.1930 a konkretne toto vydanie je z roku 1998,ako 500 publikaciu..ale ak dobre popozeras a pogooglis najdes:-) ked budem mat viac casu popozeram ti ju...je pisana este takou zvlastnou slovencinou...mam od nej este jednu,ktoru som nasla u babky na povale,ale to je hotove salatove vydanie,velmi stara...
shiculka
Mastering the art of French cooking od Julie Child ( dostat ju v Martinuse)
letisia
@janger aj knihu od Jana Babilona dostať, ja ju mám už niekoľko rokov, takže neviem či ju ešte dostať bežne, alebo treba pozrieť antikvariát.
janger
@marianka , uz som googlila, ale myslim, ze jej momentalne niet...To nic, aspon si ju stiahnem z internetu. Popozeram aj v knihkupectvach, ked pojdem domov. To salatove vydanie od babicky si straz, ako oko v hlave. A moc dakujem za ochotu :-). @letisia , dakujem aj tebe. Popozeram po tom. Som rada aspon tym linkom, co si pridala.