Nápady

Struky z vylúpaného hrášku

micanela - bez fotkymicanela, 28. júna 2013

Kúpila som na trhu hrášok, ten samozrejme hneď surový "zmizne" a ostanú z neho pekné struky. Je mi ľúto ich vyhodiť a variť z hrášku za 3 EUR na kilo teda fakt nebudem.
Viete poradiť čo so strukmi? Trebárs do číny, skúsili ste ich zamraziť...?
Ďakujem za každú radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

lacquer
Struky z obycajneho hrasku sa nejedia. Do ciny pestujem iny hrasok...ma stavnate a chutne struky, ktore sa jedia aj surove
rea1
ja dávam pekné struky vyvariť do mäsovej alebo zeleninovej polievky. ale iba vyvariť, potom ich vyhadzujem. a ešte ich deti, keď boli malé, zvykli "vyjedať", teda vyhrýzali z nich to uvarené mäkké vnútro lusku. myslím, že iného kuchynského použitia prázdne lusky nemajú.
rulik
ak nie sú veľmi staré tak sa dá aj tá vnútorná šupka s trochou citu oddeliť a zjesť, len treba trochu trpezlivosti
rea1
ale sú veľmi dobré do záhradného kompostu. naozaj. :-)))))))
kým som mala záhradu, tak som otrhaný hrášok niesla v koši domov, doma som ho lúskala, lebo veď v záhrade nebol čas, bolo treba robiť, a potom som zas prázdne lusky niesla späť do záhrady a sypala do kompostoviska. čisté bláznovstvo, ale čo narobíš. :-)
nadia56
strucky daj vysusit, potom ich zomel na prach na starom kavovom mlynceku, uloz do dozy a v zime pridavaj do polievok alebo masa na stave, ja si takyto prasok robim zo spargovej supky a pouzivam ho v dalsom vareni, pekny vikend:-)