Rôzne

Strava pre krvnú skupinu A

strapulkabb - bez fotkystrapulkabb, 12. júla 2012

všetko okolo tejto stravy; recepty, rady, poznatky, potraviny ... píšte ... začínam s takouto stravou ...

@zareaguj


Diskusia k téme

soncya
"Krvná skupina A prosperuje na vegetariánskej strave- to je dedičstvo ich usadlejších a menej bojovných predkov.... celkom vyhoďte z jedálnička mäsové výrobky, ako je šunka, párky a studený nárez. Obsahujú totiž nitridy, ktoré vedú ku vzniku rakoviny žalúdka u ľudí s nízkou hladinou žalúdočnej kyseliny, čo je prípad krvnej skupiny A."

Zakázané potraviny:slanina, tetrov, kačka, králik, srdce, prepelica, baranie, bizónie mäso, bravčové, šunka, zverina, pečeň, hovädzie mäso, bažant, hus, teľacie, jahňacie mäso..

*Dr. Peter J. D Adamo a Catherine Whitney: Výživa a krvní skupiny.

Mám knižku, a je pravda, že ak obmedzíš nevhodné potraviny, zistíš, že ti lepšie trávi.. Je toho veľa, vypísala som ti len mäso, je tu ešte ovocie (absolútne nie banány), zelenina (nie čínska kapusta, červená kapusta..), oleje, strukoviny, cereálie, chlieb a pečivo (absolútne neodporúčajú tvrdú pšenicu, viaczrnné pečivo, celozrnný chlieb...)
Sú tu aj recepty, dosť veľa ale tu je to na dlhé rozpisovanie. Vhodné je tofu, karob, lúsková fazuľka, musli s vlašskými orechami, marhule, bielomäsé ryby, špenát...
sirmephisto
nic v zlom ale strava podla krvnych skupin je jedna z najvacsich blbosti co tu jestvuje...
strapulkabb
soncya: knižku mám aj ja: Česká kuchyně pre Váš typ ... ale kniha je kniha a vlastné skúsenosti sú cennejšie ...
sovka62
Tak teda neviem, ja mám krvnú skupinu A. Tu sa píše, že títo ľudia majú nízku hladinu žalúdočnej kyseliny. Ja ale mám už od detstva kyseliny toľko, že by som mohla zásobovať všetky okolité drogérie. Takže asi nič neplatí všeobecne, a zrejme aj tá diéta nebude fungovať u každého. Aj keď musím priznať, že ak chcem trošku zhodiť, potrebujem vynechať mäso, to mám vyskúšané.
rulik
ja mám tiež sk.A a veselo vegetím na mäse a vegetariánstvo mi je na hony vzdialené a nevyhľadávam ho...a s kyselinami nemám problém,nepáli ma záha keď pred spaním nejem čokoládu
evanaaa
Aj ja som Áčko, a tak ako aj @sovka , mám veľký problém s kyselinou, ktorá mi narobila dosť šarapaty v žalúdku, asi by som nemala to mäso jesť, ale ja ho jem ozaj málo, o šunkách a salámoch ani nehovorím. Ale na druhej strane, každý deň zjem jeden banán, jem viaczrnné chleby a pečivo, vôbec by som sa tým asi nemohla riadiť, už som čítala, že mám jesť zeleninu a nie mäso. Ja jem s každého trošku. Ani si neviem predstaviť, že by niekto jedol len to, čo do jeho krvnej skupony patrí, bola by to jednotvárna strava. Takže si myslím, že ten kto na to došiel to asi vyčítal z hviezd.
bozulka
@evanaaa , nemáš pravdu že by to bolo jednotvárne.Stačí vynechať len to čo ti škodí a ver mi že to je fakt.Ja som tomu tiež nechcela veriť,ale poznám dosť ľudí ktorí si vylepšili nielen svoj zlý zdravotný stav,ale upravila sa im aj ich telesná váha bez toho že by sa snažili chudnúť.Ja som vyskúšala všetko možné a je stále horšie a horšie,tak som konečne poslúchla syna a a od 10.7.2012 som začala.Mám trošku aj šťastie,že som skupina AB.Len si treba uvedomiť že to nieje žiadna dieta,ale životný štýl.
bozulka
Ešte som zabudla...nebolo to vyčítané z hviezd,ale dlhoročné sledovanie pacientov na klinikách najprv otca a potom pokračovateľa syna Dr.D,Adamovcov
bahadur
Jen tak na okraj,každý člověk je originál.Co prospíva jednemu může škodit druhému.Jenom v dněšní době se všechno škatulkuje.Asi nejdůležitější je pestrost a pak každý by si mněl najít to co mu prospíva a co ne.Velký souhlas se sovkou a evanaaa.
sirmephisto
@strapulkabb presne ako pisu varechacky tuna...jedia stravu, ktoru by podla krvnej skupiny nemali a nemaju kvoli tomu problemy...vsetko je len o tom ci do seba dostanes pestru stravu bohatu na vsetky nutrienty. Co dietolog to nova metoda stravovania a zvacsa ide len o blbost sluziaca na to aby sa vydala nejaka kniha a hlavne zenusky si to uz kupia ved chcu byt zdrave...ale ak chces verit tomu, ze prave taketo stravovanie ti pomoze ja ti to brat nebudem, ale skus dalej studovat vyzivu a snad prides na vela zaujimavych veci :)
dominika118
ak chces poskytni mejl, kde ti poslem jednu stručnú pomôcku k stravovaniu sa ku krvnej skupine A
elin
Milá Dominika chcela by som poprosiť o pomôcku k stravovaniu skupiny A moj email alenahornakova@centrum.sk
baskag
Kazdy clovek ma nejaky zdravotny problem... a len malokto skusi vylucit potraviny ktore su pre jeho krvnu skupinu nevhodne. Kazdy povie-"nemozne, nevzdam sa toho toho toho, ved to jem kazdy den a som tu." Ano, si tu, ale aj spolocne s tvojimi kilami navyse a zdrav.problemami... Nechces sa vzdat toho a toho? Ok, ale nevzdas sa tym ani svojej choroby...
Osobna skusenost, ja som svoju stravu zmenila.
marianne
Ked som si pozrela, potraviny ktore ma moja krvna skupina zakazane,tak su to zrovna tie,ktore bud nemam vobec rada,alebo ich zle travim a to som este o stravovani podla krvnych skupinach ani nechyrovala,netusila,ze existuje.Od malicka neznasam kurence(z tych mi je fyzicky zle) a bravcove maso,tie vraj B nemozu.Varim,ale nejem.Mama vecne kricala,ze mna stravovat je katastrofa,ani satit,ani zivit:-)) a pritom ja mam rada uplne jednoduche jedla. @strapulkabb na nete mas nepreberne mnozstvo info,nemam tvoju skupinu,ale mam asi tri knihy o nej,investuj aj ty do nejakej a mas tam vsetko pokope.Aj paradne recepty k tomu ako bonus a celkom dobre su.Ja sa sice nestravujem podla nich,ale tie zakazane pre mna ani nemam rada, ale ked na nieco dostanem z nich chut,kludne si dam... Krv je krv,co zjeme to sa v nej odrazi a aj ked ja som strasny bojovnik proti dietam,tak tu som na vazkach..
marianne
ale mam napriklad zakazane avocado a toho ja zjem na kilaa,pretoze mi strasne chuti a vobec s tym nemienim prestat....:-)
peliska
No ja neviem.Nikdy som žiadnu diétu nedržala,ale mala som šťastie,od detstva som bola štíhla.Po 40-ke sa to zhoršilo a ešte aj po pôrodoch.Podľa BMI mám iba miernu nadváhu,ale štve ma to.Najviac sa mi osvedčil pobyt v kúpeľoch po operácii srdca.Všetko ma bolelo,nechcelo sa mi ísť dole do dediny,do obchodu,tak som jedla iba to,čo nám dávali,čiže raňajky,obed,večera,medzitým nič.Schudla som 7 kíl,za 21 dní.Mám skupinu A,ale tam som jedla aj mäso,ajmliečne výrobky,aj kapustu,banány,pomaranče,proste všetko,čo nám dali a išlo to dole.Tak teraz neviem.A zase som sa až tak veľmi nehýbala.lebo som mala zošitý a zopnutý hrudný kôš,takže každý pohyb bolel.Mohla som iba nordic walking,to som zvládala.