Zdravá výživa

Strava a vypadávanie vlasov

brendaa - bez fotkybrendaa, 10. októbra 2023

Dobrý deň. Má tu niekto takúto skúsenosť? Ak sa stav vašich vlasov zlepšil po lepšej strave a lepšom jedálničku. Zaujímalo by ma, aký to má účinok. Konkrétne ma trápi strašné vypadávanie vlasov, ale aj pomalý rast. Strava je vraj kľúčová, však? Tak prípadne čo vám pomohlo a čoho jesť viac.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Nasa najstarsia vnucka odmietala jest pestru stravu mozno od 1 roka.Ovocie a zeleninu nejedla takmer vobec, z masa iba hydinu a lososa.A vlasky mala ubohucke, slabe a ako sa vravi:4 vlasy v 6 radoch.Jej detsky lekar bol stary a skuseny a vzdy nam vravel, ze kym nezacne poriadne jest, vlasy bude mat stale zle.Prisiel zlom, az ked zacala sportovat a mala predpisany od trenera spravny jedalnicek.Ten sport ju nesmierne bavil a odrazu zacala jest vsetko:maso, vela zeleniny, ovocie, jogurty, vajicka...aj cokoladu .Byvaju v zhranici a tak som ju vidala tak iba cez prazdniny a sviatky.Ale po pol roku ked zacala jest normalnu stravu a nielen cestoviny so syrom a grilovane ryby, tak sa stal doslovny zazrak. Na hlave mala odrazu krasnu hrivu, huste a leskle, pevne vlasy. Bez vecneho vypadavania pri kazdom cesani.Teraz ma 19 rokov,je excelentna hracka,vyborna studentka a vyzera nadherne. Jedalnicek sa prisposobuje treningom a hernej sezone a obsahuje vela zivocisnych aj rastlinnych bielkovin, vela ovocia a zeleniny,mliecne vyrobky.
violin
Myslím, že babidka to úplne vystihla. Mne osobne ešte pomohla (okrem vylepšenia stravy) žihľava. Z mladej čerstvej alebo sušenej žihľavy som si varila hrniec čaju, polovicu som počas dňa vypila a druhou som si opláchla vlasy - po klasickom umytí len posledné opláchnutie žihľavovým čajom. Po relatívne krátkom čase sa kvalita veľmi vylepšila.