Rôzne

Stévia

lubjak - bez fotkylubjak, 15. júla 2012

Na stránke www.rastlinky.sk si môžete zakúpiť stéviu za 2.25Eura/ks

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
mala som ju asi 2 mesiace a ako som ju doniesla domov začali mi černať lístky jeden po druhom,aj som ju presadila, nepomohlo,práve dnes som ju vyniesla z kuchyne von
lubjak
aroooo@ moju steviu mam uz druhy rok,cez zimu mala take vytiahnute konariky ,slabe listocky,v juni som si ju presadila do volnej zeme na zahradku a teraz mam z nej husty kricok s velkymi listami,skus to aj ty, mozno potrebuje inu zem
gabi58
Ja som nasadila semiačka a ..... nič ani po mesiaci.
cinkla
Kto nema kam steviu zasadit, DM predavaju tekuty vytazok zo stevie (lepsi je ten prehladny ). Mam s nim tie najlepsie skusenosti (pecenie, varenie, sirupy ). Niekedy ju pouzivam pol na pol s cukrom. Dve kvapky osladia 2 dcl pohar tekutiny.Smelo doporucujem. Ale vdaka za radu aj LUBJAK.
cinkla
ad magdalena30 - neviem co je bazosi. Prezradis mi to ? Vdaka.
evanaaa
Výrobky zo stévie - tabletky, prášok, tekuté, je dostať aj v predajni , tuším Zdravá výživa, aj v bývalej IKEA, alebo sa to volá Farmárske trhy?
Ja som si sadeničku minulý rok kúpila u nás v kvetinárstve, len mi rástla do neba, mala asi 0,70 m, potom mi ju na zimu muž vyhodil bez môjho vedomia, že z nej už nič nebude, škoda, keby som ju bola zastrihla, možno by sa tento rok rozkonárila. Ale pár lístočkov som z nej usušila.
slnecnica1
ja som tiež v máji kúpila na trhu korienok a hneď som ju zasadila
do záhradky a mám ju peknú, len neviem či je dobre lístky aj sušiť a spraviť si zásobu na zimu ešte som to neskúšala
evanaaa
@slnecnica1 , ano, lístky sa môžu aj sušiť, veď aj také predávajú, len neviem, či ich rozmixovať a tak s nimi sladiť, ale asi ano, na prášok.
magdalena30
tak ako pisala @evanaaa je to portal, resp. bazar. A tam tiež predavajú rastlinky, a aj semienka. A niekedy lacnejšie ako v tých internetových obchodoch.
Ja som si zasadila semienka čo som kúpila v baumaxe, vzišlo mi len jedno ale aj to potom odišlo. Mama si kúpila tiež a jej vzišlo každé.
Tak vidím, že viaceré radíte presadiť do záhradky. Tak to skúsim aj ja, a uvidím ako sa jej bude tam dariť.