Ahojte varecháči, aj vám trhá očkom pri tej reklame s T-com? :D
to len na odľahčenie. Teraz vážne. Zaujímalo by ma, aký je rozdiel medzi sterilizovanými zaváraninami (džemy,zelenina, ovocie...) a tými, ktoré sterilizáciou neprešli? Vydržia dlhšie, alebo sú lepšie chránené pred baktériami? Alebo prečo vlastne sa to robí či nerobí?? Budem rada ak sa podelíte s vašimi vedomosťami, fakt ma to zaujíma. Dakujem :)
No a niekedy čítam aj ja o tom, že nesterilizovať, ale myslím, že je tam dôležitá aj teplota uskladnenia, ktorú v paneláku nemám šancu udržať ako ten, čo má doma pivnicu alebo chladnú komoru.
Ale ja nie som odborník, píšem len to, čo robím, ale ani neviem prečo, u mňa je to aj o intuícii.
ten napad vznikol len tak spontanne, ked bola dcera mala, aby som jej nedavala kupovane, takze iba ich umyjem, vykrojim bobaka, nelupem, na to som prilis leniva :-) ale ak niekomu vadia supky, da sa ulupat, nakrajam asi na velkost 2x2 cm, ale to je asi jedno, natlacim do poharov, napr. take od vacsej horcice, tusim ma 330 ml a do takeho dam jednu rovnu kavovu lyz. soli, to je vsetko, pri sterilizovani sa objem zmensi, tak si ich tam riadne napchaj :-)