Varenie

Steak aging alias zretie - má dakto skúsenosti ?

avatar44 - fotkaavatar44, 16. novembra 2011

Má dakto skúsenosti so zretím - agingom mäsa na steak ? Skúšal som "vlhký proces" v chladničke, ale nebolo to ono. Ak máte dakto skúsenosti sem s nimi...

@zareaguj


Diskusia k téme

havinecko
Mam pre vas tuto informaciu. Ja osobne nakladam steak do oleja v ktorom je rozdrveny cesnak a pol lyzicky soya tekutiny alebo ako nahradu magi tekute, ktore pridaju do masa chut a osolenie. Ostatne korenia sa pridaju az v poslednom stadiu pecenia aby sa korenie nepripalilo.
wegar
@havinecko nič v zlom, ale myslím, že avatar44 sa pýtal na zretie mäsa, ktoré sa obvykle necháva visieť ešte u mäsiara, aby zmäklo. A nie na nakladanie - inak sprzniť kvalitný kus steaku maggi korením alebo sójovkou... bez komentára.
@avatar44 skús sa popýtať nejakého miestneho mäsiara, či to robí, myslím, že naše normy to asi nedovoľujú.
evanaaa
Aj ja si myslím, že Avatar44 mal na mysli tzv. odležanie mäsa, podobne, ako sa necháva aj divina, ap.
avatar44
Ahojte.Áno,mal som na mysli správne "odležanie" mäsa na steak, pred jeho prípravou, aby bol steak jemný a chutný.
Nadia: ďakujem veľmi pekne. Počul som o tých membránových obaloch na steak keď som bol v štátoch, len som netušil že je to tak jednoduché. Steak zbožňujem, Nadia nevieš kde by som ich tu kúpil ?
nadia56
@avatar44 , som rada, ze som ti pomohla, ale kde zozenies material na ulozenie masa ozaj neviem, skus pozriet nieco alternativne vo vyhladavaci, verim, ze aj na slovensku dostanes podobny obal, teda pevnu foliu urcenu len na potraviny, zelam ti pekny den:-)