Rôzne

škvrny na monterkách!

fany1602 - bez fotkyfany1602, 4. mája 2013

ahojte viem že to sem nepatrí ale len vy mi viete pomôcť!!!!manžel
stále opravuje auto a stále si zašpiní monterky olejom a už som s
toho zúfalá lebo to nejde vyprať s ničím!!!!!už som to skúšala
namáčať do moneráčika aj vanišu no skrátka milion vecí a nič!!!fľaky
stále ostávajú!!!!vopred vám dakujem!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
hag
hag
fany1602, poradím ti: Vytrieď manželovi montérky na opravovanie auta a nestresuj ;) Do kostola alebo do záhrady mu dávaj iné :)
abdul
Fľaky od oleja, nafty, benzínu ( nie technického ), zaschnutej farby ( okrem vodovej ) sú na furt. Skús perchlóretylén ( ako chemická čistiareň ) prípadne silnejší trichlóretylén, alebo ich odnes do chem.čistiarne. Ak montérky vyvaríš, fľaky zostanú, len nevoňajú. Popritom sa tá handra zbehne a nohavice končia niekde pod kolenami.
puntodadino
Ked som robil v depe,tak mi babka prala monterky v extra pracke/Virena/ tak,ze ich namocila do nama a pred pranim dala do vody deci petroleja.Nosil som cervene monterky,bez flakov.Boli z bavlny a zrazili sa trosku iba prvy raz.Neboli ale Made n Viet-nam.
používateľ nemá avatar
hag
hag
Tiež mám dlhoročné skúsenosti s depovskými montérkami :) Pri nich platí to, že namočenie, kartáč a mydlo urobia viac ako Vanish a automatická pračka. Nie vždy všetko vyjde, ale je to účinnejšie.
afataga
ved monterky su na to, aby boli spinave, aspon vidno, ze nieco robi :-) tak sa s tym netrap
fany1602
dakujem pekne asi máte pravdu že kašľať na to!!! ale môj problém je že chcem mať všetko precízne spravené aj vypraté!!! ale nie všetko ide vždy podla našých predstáv no čo už!!!ale aj tak dakujem :)
mariamka
mam s tym dostatok skusenosti, sypem tam savo, jar, vanish, kyselinu citronovu, Nikdy to nevyjde! Ale pracka svieti cistotou!:) ja by som to reklamovala u toho Monteráčika ako nekalú reklamu!
maarianna
používam monteráčik a to mávajú riadne mastné nevravím že sú tip top ale lepšie ako s práškom na pranie zohnala som taký pastovitý v kelímku.
radost
@fany1602
taká puntičkárka so svojimi predstavami som bola za mlada..ľutujem to..monterky sú predsa určené na prácu-aj špinavú..treba ich právať-to áno-ale prípadné fľaky neriešiť....však do reštiky na kávičku si ich nedá...naozaj-poľav z nároku..a budeš spokojnejšia...úprimne ti želám...:-)))
gordonko
kedysi som bol v EMWEY ....kolegova sestra ma tam dohodila a jej mame sa podaril husací kúsok ....zobrala ,, EMWEY prášok na pranie ,, a nasypala zneho polovičku do vany na prešívaný kabát ...... po vypratí bol kabát čistejší ako nový , ale ta baba sa išla zblázniť ...kilo toho prášku stálo 400 sk ...... ja zneho tuším ešte mám ...odstrání aj atrament z košele
2010
Chod do sekaca a nakup tych najlacnejsich triciek a texasiek na dni ked ma robit velmi spinavu robotu aby si monterky zasetril do kostola.
fany1602
@2010 aj to je super nápad !!!a je to vyriešené!!! :):) dakujem vám všetkým za dobré rady :)
pachola
pri praní moc zamazaných oblečení je dobré pridať ku prášku kryštalickú sódu ,vyprala som synovi rifle, čo boli celé od živice zo stromu, keď sa vyškriabal naň pred medveďom
kakaova
možmo už po funuse , možno to vôbec nepomôže, ale predsa napíšem ..
keď je mastný fľak na tričku, tak na ten fľak pred praním kvapnem saponát na riady (jar, alebo čo mám ). Aj keď fľak hneď nezmizne, ale praním zvykne zmiznúť.
Možno olejové fľaky z montérok celkom nezmiznú, ale možno to bude lepšie . Ja by som to vyskúšala ;-)
kakaova
Moja suseda raz veľmi dávno tiež chcela , aby montérková blúza bola čistá a tak ju namočila do vody so savom. Krásne ju vybatikovala na vtedy moderný mramorový efekt. Potom jajkala , čo s tým.
Dala mi tú blúzu a ja som mala na priemyslovke najmodernejšie montérky :-D :-D :-D
babidka
:-)))))))))))Monterky uz periem IBA na 40°C v takom lacnejsom prsku . Nie su horsie ani lepsie ako taky zvycajny "monterkovy standard":-)
Zbytocna robota , zbytocne minanie drahych praskov . Moj muz je posledne roky v monterkach stale - ked sa uz nemozem na ne divat , tak ich vyhodim :-) Drahe ci lacne - vecer su uz spinave a bez ohladu na to , co v nich robil - vyzeraju priserne :-) Najlepsie je -nevsimat si to . To ti vravim ako stara a skusena manzelka : netrapit sa pre monterky !!!!!! CHLAPOVI JE TO SRDECNE JEDNO :-)
julica
Jój, chúďa naša príroda, toľko kontaminvanej vody pre špinavé montéry, čo aj tak majú byť špinavé.
marianna76
Aj ja sa pripájam... netráp sa kôli montérkam, aj tak budú o chvíľu také isté... V klude uvar manželovi kávičku , zájdi za ním do dielne a uvidíš aký bude šťastný, že ťa má. že si pri ňom ...... a nerozmýšľaš nad monterkami, ktoré jeho netrápia... najdôležitejšie je opravené auto...
arasidka
Ja by som pridala jednu radu, ktorá sa tu už dávnejšie objavila. Môj syn je masér a tak jeho "monterky" sú bielej farby. A tričká tiež. A pri masážach sa používa olej. A ruky sú mastné a niekedy sa obtrú o gate, alebo prskne na ne olej. A tak keď mi prinesie prádlo domov, tak si gate rozostriem, a tam, kde je mastný fľak, tam jemne rozotriem hrubšiu vrstvu JARi - áno, tej, s ktorou sa umývajú riady. Jemne saponát rozotriem a nechám chvíľu tak, a potom to len strčím do pračy a periem, aj s práškom na pranie. Takto vyčistím aj iné mastné škvrny z obrusov, či tričiek, či z čohokoľvek. Skús!
fany1602
dakujem Vám všetkým za super nápady a rady ste naozaj zlatý :)