Rôzne

Skorocelový gel

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 23. februára 2012

Ahojte, potrebovala by som zohnať skorocelový gel. V lekárňach je iba masť a na internete som tiež nič nenašla. Nevie mi niekto poradiť, kde by som také niečo kúpila? Možno sa Vám zdá, že sem moja otázka nepatrí ale gel nám poradila jedna pani na doliečenie tráviacich problémov.

@zareaguj


Diskusia k téme

slnecnicovka
...psyllium som tiež preštudovala len ono by sa tým gelom malo potierať brucho, tak preto zháňam niečo v krabičke alebo tube ale možno by stačillo aj psylium zaliate vodou...ako tam píšu ,,vznikne gel"...
viera1
@slnecnicovka ,asi hľadáš gel zo skorocelu kopijovitého a nie indického,nie ?Možno by si mohla napísať,načo to má účinkovať.
evanaaa
Skorocel kopijovitý, teda sirup z neho je dobrý proti kašľu, možno má aj iné účinky - skorocel-čaj, treba si zistiť. Psyllium som používala vnútorne, teda, pila som ho. Má vysoký obsah vlákniny, preto je dobrý na črevá, ale či aj zvonka, to neviem. Ale dobré by bolo spýtať sa v predajniach Zdravej výživy a pod.
slnecnicovka
Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem:) @viera2 malo by to byť na doliečenie helikobaktera. @nadia56 ďakujem za link, vôbec ma nenapadlo, že by som mohla skúsiť aj české stránky, možno to bude to ,,pravé orechové"; pozrela som si tie stránky a možno to bude ono...ešte raz ďakujem
sjuz
na helicobacter treba jesť oreganový olej v kapsuliach, po jedle, 3x denne 300 mg, plus extrakt z olivových listov, min.25% oleuropeínu.
koloidné streibro a citricidal. Všetky účinne zabíjajú helico, ako aj ostatné baktérie a dokonca aj vírusy.
My máme doma všetko, liečime sa tým namiesto antibiotík v čase chorôb, berieme aj preventívne.
sjuz
ešte som zabudla na kokosový olej, majú v bio predajniach. Je silno antivírusový a antibakteriálny.
slnecnicovka
@sjuz , keďže som nemala nastavené, aby mi nové komentáre chodili na email, až dnes som si prečítala Tvoj komentár. Mohla by si napísať presnejšie ako treba užívať uvedené prípravky hlavne v čase chorôb? Príp. ako prevenciu proti zápalom horných dýchacích ciest, u nás sa opakujúcich. Ďakujem:)