Rôzne

Silvestrovská rada z nebies .

stefanm - fotkastefanm, 31. decembra 2012

Z nebies preto , lebo sa pri nej opieram o myšlienku pána Satinského z jeho knižôčky Nevarím , nevaríš , nevaríme . On je už na nebesiach ale jeho myšlienky stále žijú . V kapitole : Pite s rozumom! , radí ako predísť nepríjemným stavom poopicizmu a bolenia hlavy po prehnanej konzumácií alkoholu a jedna z jeho rád ma oslovila a mám ju vyskúšanú a funguje . Citujem :

...nejde ani tak o kvantitu ako o kvalitu ! ... Rozumní ľudia na alkohole nešetria ! Kupujú si a lejú dolu gágorom len tie najdrahšie značkové destiláty a vína . Rozumnosť takéhoto – zdanlivo nerozumného – konania je práve v tom , že toho drahého alkoholu je človeku ľúto vypiť veľa . Chápete tú racionálnu prefíkanosť nás , korheľov aristokratov ?

A toto fakt funguje . Alebo máte nejaké lepšie rady ? Tak sem s nimi . A rýchlo lebo @palokuchki v Austrálskej Tumbarumbe už má o chvíľku polnoc ! Nech to ani ona nepreženie !!!
Veselého Silvestra praje Števo - Prešov (@stefanm )

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
Ano, mám lepší a levnější radu....
Pijte jako dobytek. Ten ví, kdy má dost !
:-)
evusik
piť či nepiť? to je otázka! ja to mám tento rok vyriešené, mám brušnú chrípku od určitého miesta sa nemôžem vzdialiť viac ako na päť metrov a ak mi niekto spomenie jedlo a nedajbože alkohol tak ho poženiem kade ľahšie.... a verte, že v zrýchlenom kroku som momentálne perfektne vycvičená :-)
stefanm
@evusik nie žeby som bol škodoradostný , ale po jednom kalíšku "alkoholu"!! by sme si mohli dať!?!?! nie ? ........ dobehla si ?? :)
evusik
no veď práve muž tu do mňa leje oskorušovicu, (že je to dobré na žalúdok - veď čo by nevyliečila slovenská domáca pálenôčka) tak sa mi krok pomaly ale isto spomaľuje :-) ale aký to bude mať koniec netuším :-) sú len dve možnosti:
- buď mi to pomôže :-)
- alebo mi to nepomôže a ja sa ožerem a zabudnem a .... no radšej to ani nechcem domýšľať :-) PF2013
tiginko
super @evusik , len pozor na spomalenie kroku, lebo sa ti môže stať, že nedobehneš :-)
sovka62
No, múdra rada, ale práve tie kvalitné chutia a to sa potom odoláva ťažko.
Tak jedna seriózna rada: koľko vypiješ vína, toľko vypi vody. A na ráno si pre istotu priprav fľašu coly, vypiť nalačno naraz rovno z fľaše a je po poopičnom stave.
dodo46
@evusik
držíme ti všetci palce, nech ešte tento rok vyzdravieš.
PF 2013 - 2250
evusik
oznamujem, že oskorušovica zaberá, zas mal ten môj muž pravdu :-)
aroooo
@evu šik ,proti častému behaniu vraj pomáha silný repíkový nesladený čaj prípadne s trochou medovky alebo mäty, neviem, ešte nevyskúšané, ale vraj pomáha podľa komentárov. A s tým Štefanovým rébusom problém nemám, sviatkovala a sviatkujem sama, nepijem, ani pripiť si nemám s kým a keby aj tak za pohár niečoho kvalitného by aj stačilo. Všetkým príjemného Silvestra a zdárný rok 2013....
yana
@evusik , to je ako stryco Marcin hovoril, kazda nemoc je zanedbane piciiii (to nema byt s makcenom!!!!)
Vam uz "stastny Novy rok", my si este zo tri hodinky pockame, ak teda nezalomim skor. Najcastejsie pijeme domace vino, sampanske a zistili sme, ze sa neoplati miesat ani rozne znacky cerveneho, ked sme niekde na navsteve. Vzdy, opakujem vzdy, je z toho na druhy den bolehlav. A z naseho nic.
kuchticka
Tak ja mam este 2 hod. a 10 minut do onej - polnoci.:-)) Zatial iba polpoharik kabernetu a to ostatne mozna trocha neskor, zasa iba bublinkove. Tie tvrdasei nikdy nepripil,lebo hovori, ze nie je este plnolety. Vo februari bude mat 19.r. U nas je plnoletost az od 21.r.pre pitie alkoholu, ale na vojnu (zabijat) uz mozu ked jim je 18 r. Paradox!!!
kuchticka
Pardon!!! Mam novy pocitac, vestko je tu troche ine, takze stale opravujem preklepy a vraciam sa. Vynechalo mi to: tvrdsie (alcohol) nechavam pre muzov.....
Potom zasa, ze nas vnuk si s name este nikdy nechcel pripit, lebo hovori......
kuchticka
@Stefan , vitam ta zasa medzi svojou varechacskou rodinou. Ani nevies ako som rada, ze si sa zdravotne vylepsil Nech sa ti dari v roku 2013 po stranke zdravotnej a nech nevymrie tvoja uspesna zabavacska forma na obveselovanie nas varechacov.
Za necele 2 hod.ti pripijem nejakym bublinkovym, teraz iba kabernetom; BUD ZDRAVY, aby si uz do nemocnice nemusel.
yana
@kuchticka a ty si kde? Volakde juzne od Saskatoonu? Aj moj syn vytahoval militari ID v liquer store. Niezeby pil, ale tiez im obtrel o nos, ze na to, aby sa vratil z Afganistanu v Ziplocovom sacku je stary dost, ale na pivo este nie. Dnes uz je to jedno, moj chlapcek uz bude mat za chvilu 25 a armadu uz tiez opustil.
tricia
Stastlivy Novy rok z Australie vsetkym Varechacom.
U nas plazove pocasie - ako vzdy :)
evusik
aby sme v novom roku boli zdraví a spokojní, aby nás mal niekto rád a aby sme mali pri sebe len samých dobrých ľudí :-)
isabel2
Napíšem po zemplínsky ako som počula,mama dohovára synovi_synu ,synu ,aj tota krava zna keľo jej dosc.Mamo,keby ja pil vodu aj ja by znal. (Je to podľa skutočnej udalosti./
kuchticka
@yana , staci kliknut na nick a dozvies sa kto odkial je - niekedy. Ja od Ticheho oceanu iba kustek - Seattle. Nadherna priroda, asi ako na vasich Rockies. Idem po I 90 do Seattle vidim zasnezene Olimpijske hory po cely rok, ked idem nazpat vidim sopku Rreinier, ktora s trblieta ako kristalova hora taktiez stale, ved je to ladovec. Pozdravujem.
stefanm
...milá naša @kuchticka od Tichého oceánu iba kúsok od Seattlu . Nezvyknem reagovať na príspevky ktoré sa objavujú v diskusii ale tu zareagujem . Dovoľ mi aby som ti , hoci nemám vodičský preukaz a ani šoférovať neviem (!) , pripomenul , že keď ideš po hocijakej ceste , nie len po I 90 , tak sa máš pozerať na to čo sa deje na ceste a nie obdivovať hory a trblietavé sopky ! Dávaj si pozor ! Alebo sa tak rada "kocháš" pohľadom na okolitú prírodu ako doktor (R.Hrušinský) vo filme "Vesničko má stredisková" ?!?! to si potom viem veľmi dobre predstaviť tvoje auto : zo všetkých strán otlčený Nejaký americky starý Mustang s olámanymi spätnými zrkadlami a bez nárazníkov a prednej masky . Šoféruj ako sa má a pred jazdou nepi kabernet !!! :) Pozdravujem ťa a prajem všetko dobre .
hannah22
dakujem Vám všetkým, dobre sa to číta..... držím všetkým palčeky a ešte raz PF 2013..... :))
kuchticka
@ty nas umelec Stefan, som rada, ze si zas pri pocitaci a mas naladu na dobre vtipy. Mas pravdu moja Toyota-corolla je z jednej strany odreta, ale ja nic, ja muzikant. Manzelovi sa podarilo nabrat so zadnym blatnikom stlpok od nasej branky ked pre mna pripravoval auto na hlavnu cestu (mam gentlemana, vzdy mi pripravi auto k odjazdu. Posielam pozdrav do Presova kam je cesta dlha, a zakazujem vsetkym tamojsim lekarom aby ta (ne) posielali do nemocnice.