Rôzne

Saláma v mraziaku?

monda - bez fotkymonda, 3. apríla 2013

Chcem sa spýtať , či saláma sa môže dať do mraziaku, a nielen vcelku ale aj nakrájaná, nič sa nestane ,ked ju potom po nejakom čase vyberiem? Ešte som to neskúšala ,preto sa pýtam , len som to počula ,ale stále nie som si istá či sa to tak môže robiť. Viem že klobásky sa dávajú ,ale či saláma --dakujem za poradenie.

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
bez problémov ... ale len suchá saláma ... šunka (šunková) obsahuje vodu a tá sa mrazením znehodnotí ... Ja pravidelne kupujem celú "štanglu" doma ju rozkrájam na 5 - 6 kúskov a tie vcelku zamrazím ...
monda
áno myslela som suchú salámu, takže teda môže ,tak to ma potešilo, a dakujem za odpoved.
jozefj
Ja dávam do mrazaku suchu salámu,maslo, bryndzu,oštiepky,parenicu, korbačiky, slaninu a aj mäkkú salámu.Len udenarske výrobky ktore obsahuju vodu nie sú vhodne na mrazenie.V tom ma klaura pravdu.
babidka
Aj ja davam do mraznicky vsetky udeniny - dokonca ja parky , sunku a makke salamy . Ak si mraznicku zapnes na max.mrazenie aspon 2 hod.pred vlozenim potravin , tak ti jedlo zmrazi takmer ihned a nic sa neznehodnoti . Ja mam mraznicku ktora mrazi na -24 az 28°C a ta mrazi neskutocne rychlo :-)
ericka
Ja dávam do mrazničky taktiež všetko/syry,bryndzu,párky,slaninu aj kvalitné salámy a šunku/Všetko si vopredpokrájam na menšie kúsky a zabalím do celofánu..
juliana
Ja mrazím aj vajíčka. Podľa potreby zrazím aj zvlášť bielka a žĺtka.
gordonko
@babidka Ty ,,beťarka,, jedna , už viem prečo je stále zima ..... ,že Ty máš ten svoj mrazák pootvorený ???
bozulka
@gordonko , :-)))))) Ináč súhlasím s @babidkou ,keď som kupovala údeniny všetkého druhu mrazila som bez problémov.Treba najmenej na -18°C.Teraz sa snažím údeniny konzumovať čo najmenej.Nie sú zdravé.
adrianakr
Ja suchu salamu nedavm do mraznicky. Ak je kvalitna,tak mi vzdrzi aj mesiac v chladnicke. Ak nie,tak od toho vytobcu uz nekupujem.