Ahojte, dnes som prvý krát piekla recept z knihy Sladkosti od ktorých sa nepriberá. Zvolila som si Bábovku s jogurtom, ktorej základný kameň tvorí namiesto bežnej múky - ovsenné vločky a pomleté ovsenné vločky. Bohužiaľ sa mi bábovka pri vyklápaní rozpadla a tak hľadám príčinu. Spomenula som si raz v jednej diskusii pri pečení chleba, že sa nedá upiecť nič len z ovsennej múky, pretože chleba nedrží nič pokope.
Samozrejme som hľadala príčinu aj v postupe - omylom som dala menej múky a ovsenných vločiek (recept je uvádzaný formou šálkovej metódy, ja som dala 1šálku namiesto 1,5šálky), vysypala som bábovkovú formu málo strúhankou? alebo som bábovku príliš skoro išla vyklopiť z formy?
Oproti pôvodnému receptu som nedala hrozienka - deti ich nemajú radi v bábovke. A zase som urobila časť cesta s kakaom - máme radi dvojfarebnú bábovku.
Inak - v každom prípade sa bábovka zje - jeme ju lyžičkou a chutí báječne. Takže určite ju chcem zopakovať, len chcem vedieť kde všade som mohla urobiť chyby - aby sa mi nabudúce už zadarila.
Budem rada keď sa mi ozve niekto kto podľa podobného receptu bábovku piekol a vyšla mu v pohode. Možno bol fakt základný problém zlý pomer múky a vločiek, keďže som toho dala proste menej ako tam malo ísť a zistila som to až teraz...
varecha.pravda.sk/recepty/babovka-z-ovsenych-vlociek/1537...