Bábovka z ovsených vločiek

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. marca 2011

Zdravá a chutná :-))) Má len jednu chybičku krásy, je dosť krehká čo spôsobili zrejme vločky:-)

45 minút
na 150 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček alebo obycajny
3 ks
1 hrnček
150 g
1 ks
1 ks
 štipka
 a orechy podľa chuti
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    HRNČEK = 200 ml Ovsené vločky rozdrvíme v mixéri. Do misky dáme rozdrvené vločky, cukor, vajcia, olivový olej, biely jogurt, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, nastúhanú citrónovú kôru, nasekané vlašské orechy a hrozienka. Všetky ingrediencie spolu premiešame a vylejeme do maslom vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Formu vysypeme rozdrvenými ovsenými vločkami. Pečieme 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia.

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne69
...velmi sa mi paci,ja ovsene vlocky pouzivam rada a casto, takuto celu babovku z ovsenych vlociek este vo svojej zbierke nemam...urcite vyskusam(KK)
honestka
ovsene vlocky kupujeme na kila- tu sa jedia bezne na ranajky. Toto je Velmi dobra a zdrava babovka ja pridavam do nej vzdy aj semiacka aj sekane orechy.
diabambulka
3sandra3, táto bábovka je nielen zdravá, ale aj výborná, len ako som už spomýnala má jedinú chybičku krásy, vďaka vločkám je dosť krehká a melí sa...
diabambulka
:-) si môj človek, ja mám veľmi rada ovsené vločky aj ich rada používam... tak nech bábovečka chutí.
fatima30
ahoj prosim ta porad mi mne sa babovka velmi nenafukla je nizka co som urobila zle????nemam ju taku krasnu vysoku.
marijam
Noooo akurát dnes, že si idem upiecť bábovku ..a natrafila som na túto!! Ovsené vločky milujem ...takže vyhráva u mňa na plnej čiare :-) A keď sa drobí to nám papkáčom vôbec ale vôbec nebude vadiť :-) Pekný deň :-)
diabambulka
aj ja sa práve dnes chystám na bábovku táto je moja obľúbená, tiež mi nevadí že sa drobí, ku nej výborné kakavko a fantastické raňajky sú na svete :-) vereím že chutila :-)
diabambulka
fatima30, bábovku je potrebné piecť veľmi pomaly a dôležité nneotvárať rúru počas pečenia, inak spľasne ak už bola nafúknutá, alebo nenarastie. pekne nechaj nech už v rúre pracuje ty si urob kávičku a ku koncu keď začne voňať tak skontroluj či už je hotová :-) držím palčeky
veronikaa
Otraas mastná! ... preboha 2 dc oleja, kto to kedy videl.... odporúčam to znížiť na 1 dc aj menej...
1x berta
maartinaaaa
Diabambulka, bábovka je výborná...samozrejme, množstvo hnedého cukru a oleja som znížila na 5/8 hrnčeka, čiže 125ml a okrem hrozienok do cesta pridávam aj nasekané oriešky...niekedy mandle, inokedy lieskovce, či neslané arašidy...v posledných týždňoch je to moja najobľúbenejšia maškrta :) ďakujem Vám za inšpiráciu :)
maartinaaaa
ozaj je chuťovo úžasná :) stále sa trochu melí, ale nie je to až také strašné a napriek zníženému množstvu tekutiny, teda oleja, si zachováva šťavnatosť. Pečiem ju v silikónovej forme, takže sa mi aj bez vymastenia pekne vyklopí a dobre sa reže.
nataly005
Ja som ju dneska robila a ako som ju vyklopila tak sa mi skoro celá rozpadla, čo sa mi nikdy pri bábovke nestalo:D:/ ale chuťovo je fajn:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia