Rôzne

Riedky fazuľový prívarok-ako zahustiť?

mony - bez fotkymony, 19. apríla 2013

Ahojte, práve varím prívarok zo zelenej fazuľky, no je strašne riedky,
neviete mi poradiť, ako by som ho mohla zahustiť? Múkou som
skúšala, no stále je len ako polievka, navyše s kúskami zrazenej
múky... Nejaké nápady?

@zareaguj


Diskusia k téme

santuria
ahoj, ak to mas take riedke, je tam vela vody :-)..mozes to nechat na miernom ohni dlhsie pobublat, nech sa to trosku odpari, ...alebo skus vybrat par naberaciek fazuli, ale len fazuli a mixerom rozmixovat na kasu a supnut nazad ku privarku. popripade uvareny , rozpuceny zemiak, ale to trosku meni konzistenciu.
dorisa
Ja by som navrhovala preliať cez sitko, prebytočnú omáčku vyliať a ostatnú znova zahustiť s múkou , alebo vybrať fazuľky a omáčku rozmixovať a potom nechať prevrieť a rozmixovať.
rulik
skús škrobovou múčkou,kukuričnou alebo zemiakovou, ale opatrne aby to zase nebolo husté
marika9
skús všetko rozmixovať a prípadne ešte trochu zahustiť, aby bol z toho krém, podávaj s trochou zemiakov a neviem, čo si pôvodne zamýšľala, ale môže byť mäsko, varené vajíčko, volské oko a pod. &keď sa posnažíš a neprezradíš, tak z toho môže byť normálne dobé jedlo. Rozmixovaním by si sa zbavila aj glockov.
evanaaa
Mixovať zelenú fazuľku? To nie je fazuľa - zrno. Mony, ako si zahusťovala - zátrepkou? Veľ vody by síce byť nemalo, ak sa dáva mlieko a smotana, ale to nebráni zahusteniu, záleží, aké množstvo zahusťuješ a koľkým množstvom múky. Zaujímsvé, že máš tam aj hrudky. Skús to precediť, ako ti radia, a samotnú omáčku z tých hrudiek rozmixovať, a znovu zahustiť, len poriadne rozmiešaj mlieko ( smotanu ) s múkou, daj si to do malého pohára-zavareninového, zavri a poriadne potras, prípadne tam daj trošku cukru, ak sa bojíš, že sa to srazí. Ale moja rada iste prišla neskoro, mohla by si napísať, ako si si poradila, či sa ti podarilo opraviť to. Aj @dorisa ti tak radí dobre.
ela77
@mony , nedávala si náhodou kyslú smotanu do toho a zrazila sa? to je potom také asi vodové. Ak áno, tak to preceď a tekutinu rozmixuj. Ale ty si si už určite poradila, lebo si to písala na obed.
arasidka
@mony , ak chceš získať prívarok akurátnej hustoty, nikdy nevar vo veľa vody, stačí,keď je vody tak akurát, to znamená, ale 2 - 3 cm nad luskami, či zemiakmi, prívarok dorábaj až vtedy, keď je zelenina uvarená, takisto aj dochucuj podľa toho, aký objem získaš.
dogagador
pozor na muku, aby sa nestala dominantou chuti, inak vsetky tie rady o precedeni a rozmixovani omacky beriem :-).
@ela77 : na vsetko, kde ma byt kyselkava chut pouzivam kyslu smotanu, nedochucujem octom a NIKDY sa mi nezrazila a nevytvorila hrcky, cize hrcky su bud zo zasmazky, alebo zo zle vymiesanej smotany s mukou.....proste iba nerozvarena muka.
puntodadino
Ak pouzivas kyslu smotanu-a nechces,aby sa zrazila,pouzi ju az ma izbovu teplotu.To j e vsetko.