Varenie

Rezy Halali

kelso - bez fotkykelso, 23. januára 2022

Ahojte. Hľadám recept na krémový
zákusok, v recepte ho mala babka
pod názvom Halali, ale netuším
ako mám spracovať napísané
suroviny tak, aby z nich vyšiel
krém. Vedeli by ste mi s tým
prosím pomôcť ? Ďakujem.
4 dcl mlieka, 10 dkg masla, 20 dkg
ivy, 9 dkg kryštálový cukor, 1 žĺtok,
vanilka.
3 minúty mixujeme, a necháme 24
hodín stáť, a potom šľaháme.
Je tam aj čokoládová poleva, na
podobný spôsob prípravy.

Ďakujem za pomoc.

@zareaguj


Diskusia k téme

ria2
To vyzerá na domácu šľahačku. Aj je to tak, potom treba mlieko, maslo a ivu ohriať tak, aby sa maslo a iva (cera) spustili. Následne prelej horúce mlieko do mixéra, najlepšie stolového a najmenej tri minúty mlieko s tukmi mixuj, počas mixovania pridaj do mlieka cukor, žĺtok a vanilku. Prelej do vhodnej nádoby, nechaj vychladnúť a šup s tým do chladničky na 24 hodín, alebo aspoň na noc. Na druhý deň by sa ti malo podariť túto domácu šľahačku šľahačom vyšľahať tak ako tú z obchodu. Ak si dobre pamätám táto je stabilnejšia, dlhšie si udrží pevnosť. Prajem veľa zdaru.