Varenie

Recept na vianočnú šošovicovú polievku od Paľka Mikulíka

jozka2 - bez fotkyjozka2, 14. decembra 2020

Hľadám recept na vianočnú šošovicovú polievku od Paľka Mikulíka, on bol veľký kulinár a stratila sa mi. Prosím, ak ho niekto má, vedeli by ste mi napísať? Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
@ywett (14.12.2020 18:17) Neviem ti to povedat,ale nadpis bol Vianocna sosovicova polievka podla P.Mikulika.Ja ju niekde mam,ale kde ked ju neviem najst.srdecna vdaka,mozna je to tato .Videla som,ze sracz ma knihu od neho tak to potvrdi,verim,ze sa ozve.Zasejvujem aj tuto este raz vdaka,prajem prijemny vecer.

jozka2
@ywett (14.12.2020 18:17)

Ta druha polievka je od Palka tiez ale fazulova pridal sracz tuto mam,uvidime ci sa sracz ozve a potvrdi tu sosovicovu
marika9
Fazulovicu Mikulíka robievam. Presne podľa receptu, aj s koňakom. Mňam.
sracz
Ďakujem Ti za prejavenú dôveru, vážená a milá @Jozka2 ale v knižôčke "Recepty Paľa Mikulíka - 1999 a 2002" žiadny rcp na šošovicovú polievku nie je! ... ááále v knižke Kamily Magálovej "Tajomstvo mojej kuchyne - 2010" na str. 26 je doslova tak, ako to uverejnila @Ywett až na prívlastok "Vianočná", nahradený za "nežná". Krásne dni Vám!
jozka2
Vdaka,neviem,teraz som v rozpakoch,lebo ja ju niekde mam,alebo mala bolo to v casopise Zivot,alebo Slovenka on tam bol aj vyfoteny.Ta polievocka bola aj dost pikantna,no nejak som pri stahovani zapotrosila,snad sa najde,.Myslela som,ze bude v knizke,ak nie je je tak potom to je ta fazulova.
jozka2
dr,vdaka presne tato.Ja som ju nasla medzi mojimi receptami uchovanu zo zivota,kedze dlhe chvile nic nerobenia ma priviedli k lepeniu receptov z roznych casopisov nalepila som si aj tuto,bola pod tymto nazvom ako uvadzas a j s jeho fotografiuo.Mozna to tam niekto dal pod jeho menom kedze sa v jeho knihe nenachadza.Vdaka