Milé varecháčky a varecháci, chcela by som Vás poprosiť o nejaké rady a typy pri odšťavovaní, čo s čím je dobré kombinovať (akú zeleninu a ovocie), ako dlho po odšťavení sa môže šťava skladovať, kedy je najlepšie piť šťavy (pred jedlom alebo po jedle) ,atď. :-) Niečo som si už naštudovala na nete, no zaujímajú ma aj Vaše skúsenosti :-)
@zareaguj
odstavovace.heureka.sk/zelmer-jp-1500/?gclid=CJzSwfS_97QCFUON3...
oproti odstredivým bol o niečo drahší, ale zase z lisovacích bol myslím najlacnejší :-) zatiaľ som spokojná :-)
mne by bolo asi ľúto vyhadzovať ten zbytok,lebo ako ho ešte spracovať?
Kyslú kapustu? Alebo z hyperbordelov hrozno, paradajky, marhule, blumy, pomelo, pomaranče, ananás .......?
Až sa mi robí koprivka.
@hubata , neboj, neodšťavujem nič z toho, čo si napísala :-) skôr našu dobrú koreňovú zeleninu ako je cvikla, mrkva, zeler, atď. :-) aj keď pomaranče som už tiež skúšala odšťaviť, ale to len výnimočne :-)
www.zdravinadlani.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/...
www.odkyslenieorganizmu.sk/zeleninove-stavy-liecba/...
www.zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_04.php...
Čo nemáte zúbky aby ste si z nastrúhanej mrkvy urobili šalát s citrónom, kapustový šalát z kyslej alebo sladkej kapusty, cviklový šalát?
Akú šťavu pustí v januári scvrknutá mrkva, cvikla, jablko?