Rôzne

Pusta: zástupná príčina všetkého zla

amelie - fotkaamelie, 9. decembra 2013

Včera som chcela pochváliť jeden starší Pustin recept, na ktorý som natrafila až teraz, ale s hrôzou som cúvla. Toľko zbytočne zlých slov... Nemôže sa nám páčiť každý ani všetky recepty. Páči sa mi recept? Pochválim. Nepáči sa? Poviem prečo alebo sa "zdržím hlasovania". Pusta (ani nijaký iný Varecháč, ktorý nie je na našej vlnovej dĺžke) predsa nenesie vinu na všetkom zle, nešťastí a biede okolo nás. Vinníkmi sú skorumpovaní politici, sudcovia, cirkevní hodnostári a "podnikatelia", nie Pusta... (mimochodom podľa mňa naozaj výborná kuchárka).
Všetkým Varecháčom bez rozdielu vierovyznania a svetonázoru želám krásne a šťastné sviatky a veľa dobrých vecí a odvahy v ďalšom roku (zlomyseľná myšlienka: máme vôbec dosť kandelábrov?!)
Mám vás rada, Varecháči, tak nech nám to varí:-))))

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
@amelie všetko môže byť inak,ale tebe to tak pripadať môže.Ona si za to môže sama,na kritiku reagovala výrazmi:trhni si;si mi šumafuk;mám ťa v paži; atď.Je len prirodzené,že sme sa všetci bránili.A či je dobrá kuchárka?Je rozdiel vidieť fotku a ochutnať,hovorí moja mamka a vraví,že detailný pohľad na tanier nie je žiadna sláva.A ja s ňou súhlasím.
mata3636
JééžišMááriaJóózef, zasa pusta? Nejako sa varecha točí len okolo nej - komenty pod rcp na 3/4 strany, debaty, diskusie, všade pusta, človek aby sa bál otvoriť chladničku, že aj z nej vyskočí pusta :-D
@amelie - nechápem, načo si zakladala túto diskusiu. Už by bolo dobré, nechať to všetko vychladnúť a nemotať všade pustu. Ja ju neobhajujem, tiež tie jej reči nemusím, ale čím viac do nej budete špŕtať, tým horšie to bude. Ja si myslím, že totálna ignorácia by bola pre pustu najväčším trestom. Ale ja som skromná, ako Lenin, mne by stačilo, keby to tu nebolo zahltené, tak ako je to teraz
radost
@amelie
@pustu opustime...
bude pokoj a radosť-ked si zlé písmenká odpustíme..:-)
ja ti rozumiem..
želám všetkým každý radostný deň..
eviana
@megdesign , tie hviezdičky nie sú za trest, sú ohodnotením receptu ako takého... takže aj keď dáš len jednu, vyjadruješ svoj obdiv k receptu. Takže ak to chceš ako akt pomsty, asi by bolo logickejšie nedať žiadnu, či? :)
megdesign
@eviana no keby tam boli hviezdy od 5 do -5, dostane pod kazdy -5. Ked nedam ziadnu, neznizim jej hodnotenie, ked dam jednu, tak ho znizim. :P Obdiv to urcite nieje. Ani u tvojich receptoch a ani u jej. Kradnute recepty a najnovsie "chlpate nohy" si obdiv veru nezasluzia.

A co teba vobec potom?
megdesign
@marianne co maju spolocne jej recepty s tym, co napisala v uvode? ja som reagoval prave na ten uvod, nie na jej recepty. Jej recepty necitam, nemam tu potrebu.

A teta, chlapce mozes tak hovorit svojmu synovi, nie mne. :P
marianne
Ty jednoducho pises o pani ktora okrem toho,ze je velmi vzdelana a fundovana,vie aj varit...a pisat,ze "neni kompet" je urazajuce nielen pre nu ale aj pre tych,co ju mame radi....
megdesign
@marianne ani nie, ale tety z BA, co si myslia, ze zozrali vsetku mudrost kuchynskych knih hej :P A myslia si, ze ked oni maju dochodkovy vek a pomaly si prikladaju hlinu na prsia, ze ked dakto mlady napise koment, ze je "drzy, opovazlivy a arogantny". :P
megdesign
@marianne no fundovana a vzdelana... co ja viem.... ked nevidi, ako sa osoba, o ktorej tu dala debatu, sprava...
marianne
Nie,nie som Marcel,ak Ti tak mozem povedat,niekde si predstavil v komente,ale sem -tam si dat pozor na jazyk by Ti nezaskodilo Mlady muz,ked teda uz nie chlapce....tesi ma,ja som Mariana
1x ivet74
marianne
Ano mozno nie vsetci chovame taku nenavist k @puste ,moc ta to prekvapuje,ze?? je to nad slnko jasne,ze vas spaja spolocna nenavist k nej,ale nie vsetci sme taki..aj ja sa Ti zdam,ze som "neni komplet"? lebo aj ja mam niektore @pustine rcp odskusane a su vyborne....
megdesign
@marianne jasne ze mozes, ved je to moje meno :)
Tesi ma. :)))

Preco by som si mal ja davat pozor, ked iny si nedava? Si mam nechat skakat po hlave, pretoze mam o 30 rokov menej? Ani nahodou. Nikdy som taky nebol a nikdy taky nebudem. A mozno prave preto, ze som taky, ze co na srdci, to na jazyku som tam, kde som. (teraz myslim sukromny zivot). Mozno keby som "drzal hubu a krok", nemal by som, co mam teraz.
megdesign
@marianne tu nikto netvrdi, ze @pusta ma zle recepty. Ci hej???
Nic som nikdy take nenapisal....

Tu ide o to, ze ked da aj recept, ktory je dobry a niekto jej tam nieco napise, taktne upozorni na nieco, je ohen na streche a @pusta hned utoci. O tom to cele je. Ale evidentne to par jej skalnych nepochopilo....
marianne
ved to je v poriadku,mame slobodu slova,len mne pripada,ze Ty sutazis v nejakej sutazi....kto nenavidi viac pustu a vedies....ked uz to tak musi byt,je to Tvoja vec,ale nerozsiruj svo repertoar aj o @ameliu ,Ty nevies nic o tom ci je niekto komplet alebo nie a prosim ta,ak to pomoze vyjadruj sa o nej trosku ucivo,ona si to urcite zasluzi..@amelie je skvela kucharka a zato,ze nezdiela Tvoj nazor nemusi byt nekomplet.
eviana
Navrhujem redakcii, aby zmenila hviezdičkovanie pod receptami spôsobom aký navrhuje @megdesign. Treba škálu doplniť od -5 do +5. Aby zakomplexovaní magori mali viac priestoru.
A ešte poprosím, nech už to je kompletné a "nenávidené" a "zhadzované" - nie recepty, ale osoby (konkrétne pusta a každý kto si ju niekedy dovolil zastať, či pochváliť jej recept) - majú možnosť vidieť, kto všetko ich z akéhokoľvek dôvodu nenávidí (pretože tupá manipulácia s hviezdičkami a sprosté reči sú u niektorých jednotlivcov to jediné, s čím sa tu dokážu prezentovať), aby sa prideľovali hviezdičky s možnosťou pozrieť sa, kto koľko hviezd danému receptu dal. Už keď sa tým toľko hrdia, tak nech to robia verejne a menovite :)
1x ivet74
megdesign
@marianne nie nie.... tu nejde o ziadnu sutaz. A isto nevediem :D
To skor pusta sutazi, kto da viac receptov :D

Zas ta ista pesnicka :D "je skvela kucharka a zato". Nik toto nikomu neberie... Tu sa ale bavime nie o kucharskej stranke cloveka....
marianne
..ale mal by si sa,toto nie je psychologicka ambulancia,kde sa rozpitvava niecia osobnost a character.Prave preto to tu tak v poslednej dobe vyzera...hlavne o kucharskej stranke sa by tu malo tocit...ver mi marcel,lepsie sa mi to pise:-) ani som tu uz nechcela pachnut,ale jedna kocka mi napisala na email,ze sa pustas uz aj do @amelie a na tu mi nesahaj:-)...milujem jej recepty...
A @pustu tu uz neriesim,ona vie,ze keby tu aj skvarenicu dala,tak napisete,ze ukradla vajcia so sliepami aj s kurinom a najdete tam perie:-))...Ja som s nou problem v zivote nemala,slusne som sa jej opytala,ked mi bolo nieco nejasne,slusne mi odpovedala.Ked som s nou nesuhlasila,napisala mi takisto slusne..vymenili sme nazor a hotovo.
1x safran
methi
Nechapem preco sa na stranke o vareni riesi kohosi povaha. Koho tu uz len zaujima niecie ego. Dajte si pohov konecne.
1x safran
megdesign
@eviana trafena hus zagaga :D

no neviem, kto je tu zakomplexovany... Pri jednom recepte odborne rady, ze by si dala viac cibule, bo cesnak potlaci chute, pri druhom zas ze : "Trošku úcty by Ti mladý muž naozaj nezaškodilo... máš sa ešte toho veľa učiť"

Pritom si ani jeden nevyskusala a ides tu radit. A bral som aj beriem tie tvoje rypacske komenty v pohode... Keby si ich dostala ty abo pusta odo mna, hned utocite. Bo ste take.

Som tu od 2010, cize uz temer tri roky a za ten cas som si napriklad podelil ludi, chodar aj ked len podla komentov. Ty, pusta, danculka, evanaa, samanka a pod patrite do jedneho vreca (podla mna). Nic neskusit, len komentovat, co by ste kde ako zmenili a ako sa to ma robit.
megdesign
@marianne no ved to je jasne, ze sa tu mame bavit o receptoch. A komenty su pod nimi na to, aby dakto komentoval, ci uz postup, suroviny, pripadne ak recept skusi, dal poznatky. Svoje za-proti.

Niekto si vsimne, ze mu tam nieco nesedi, napise to do komentu, taktne, spyta sa, ci to tak ma byt (mozno aj koli tomu, ze ten rcp chce skusit a nechce ho zbabrat a vyhodit potom suroviny) a majitel receptu arogantne a drzo odpovie, niet sa comu cudovat...

Ved o tom su tie komenty aby sa tam odpovedalo. Aby sa tam ujasnilo, co v popise nieje jasne.
eviana
@methi , nedávno som čítala krásny citát "Keby niektorí ľudia spadli z výšky svojho EGA na výšku svojho charakteru, asi by to neprežili".
Myslím, že viac k tomu netreba :)
1x safran
marianne
A teraz Ti napisem nieco do TS,ak ti to nevadi,jedine,ze by si chcel pocut nieco na tvrdo,ale nebudeme robit obecenstvu radost,suhlasis??
eviana
@megdesign , nie som tu síce od 2010 roku, ale ten čas, čo na varechu chodím, som ľudí nedelila ani neodsudzovala. Chodím sem kvôli inšpirácii v kuchyni. A to, že som neskúsila žiadny z Tvojich receptov neznamená, že som neskúsila nič. A mne je naozaj jedno, v akom vreci ma máš, ja Ťa tiež mám ... :)
eviana
@megdesign , a ešte toľko... na jeden z "Tvojich" receptov sa chystám, aj som ho pochválila - Kim-Chi.
megdesign
@eviana kazdy si deli ludi.... ci v sukromnom ci pracovnom sektore... Aj ty... :)

A zas to motame... Nik nehovoril o tom, ci si daco skusila, ci nie... Zase sme nepochopili...
TV Varecha
Nerozumiem o čo Vám ide. Sústavne dokola to isté. Portál varecha si takéto diskusie a komentáre naozaj nezaslúži.
gubics
Táto debata je tu o ničom. Načo sa treba hádať na nejakom recepte,buď sa mi pozdáva a skúsim si to pripraviť, alebo nie, a zdržujem sa nevhodných komentárov. Keď niekto s láskou pripraví nejaké jedlo, a podelí sa o recept tu na Vareche, neviem prečo tú osobu treba odsudzovať, vlastne len chcela dať návod na niečo výborné pre ostatných. No práve pre tie nevhodné komenty ja sem nedávam žiadne recepty. V podstate je toľko portálov na nete, kde sú recepty,že sa dá všetko vygoogliť,bez akejkoľvek námahy.
kukulienka71
Veľmi zaujímavé čítanie:-)ako som si všimla,fakt je to tu podelené na dva tábory,ktoré medzi sebou súperia,aj ked nevedomky...Je tu veľa emócií,ale ani sa nečudujem po niektorých komentoch...Je to prirodzená ľudská reakcia- brániť svoj názor.Lenže kvôli zaujatosti sú tie názory dosť subjektívne a konfrontačné.Sme tu všetci na jednej lodi,len s inými vedomosťami,zručnosťami a skúsenosťami.Tak by bolo vhodné pristupovať k tomu druhému citlivejšie,priznať si chybu a ospravedlniť sa.Sama som toho príkladom,ked som komentovala strapatú krkovičku od eviany.Solidarita je pekná,ale tu sa ňou len rozdúchávajú už aj tak vybičované vášne.Ego je silné,ale niekedy úplne zbytočné!:-)