Varenie

Punčová torta

smajliqa - fotkasmajliqa, 5. januára 2015

zdravím Vás o5 Varecháči. poradíte mi s punčovou tortou? punčové rezy robím takmer stále a aj punčovú tortu dokážem urobiť, ak ju robím s polevou. no teraz by som ju chcela potiahnuť punčovou hmotou. ako docielim aby chutila tá hmota ako punč? stačí pridať arómu? ale ktorú? nezdajú sa mi tie aromy také silné aby to chutilo ako punčová hmota. stále to bude proste iba ružová cukrová hmota... ale potrebujem aby chutila naozaj ako punč!!!!
a čo pod ňu? krém sa do punčovej torty nehodí.. môžem dať hustý džem? nezosunie sa mi poťahovka?
ďakujem za kaýdú radu už vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
Už som robila punčovú :  www.mimibazar.sk/recept.php?id=30861&order=1&use...
a vydržala...potretá bola džemom, hustým. A s tou poťahovkou, ak prikvapneš trochu esencie, možno to zavonia, no pozor, aby sa priveľmi hmota nezriedila. Potom sa lepí a ja to riešim tak, že ju spracúvam na škrobom posypanej ploche. Myslím, že pri tej sladkej chuti, určite nebude vadiť. ak hmota nebude dokonale punčovo naaromatizovaná. Chuť samotnej torty tú chuť poťahu prerazí a doplní.
stefik
 tortyodmamy.sme.sk/content/puncova-podla-chiiqie...
Pozri toto ono ked tortu potriš len džemom tak ti môže rozpustiť potahovku, ked dostane viac vlhkosti najmä ked sa torta chneď nezje. K tomu ochucovaniu potahovky dajú sa kúpiť arómy s pomerom 1:500 tými sa potahovka v pohode dá ochutťit tie čo predávajú v potravinách sú slabé.
smajliqa
@tatranocka
mala som namysli klasicku pothovku,, napriklad falosny marcipan,, alebo mmf, alebo skratka potahovku aby chutila ako punc... nie len ako cukor
smajliqa
@stefik
a to je prave to co nechcem, vies, aj tam v tej torte ktoru si pridal je maslovy krem pod potahovkou, ale do puncovej torty v ziadnom pripade nechcem dat maslovy krem, nepatri tam,,, chapes..
stefik
Ono to je len tenká vrstva toho maslového krému, ale skús si vyvalkať kúsok poťahovky a potri ju džemom a sleduj nie je nad vlastne skúsenosti.
tatranocka
@smajliga punčová torta má tak výraznú chuť,že by som uvažovala o tom,že menej je niekedy viac.Originál sa poťahuje fondánom s citrónom,aby sa aspoň trošku eliminovala sladkosť zákusku.Myslím,že keď poťahovku ešte ochutíš punčom,bude to veľmi aromatizované.
smajliqa
dakujem vam za rady, skusim to s tym kremom,, dufam ze bude chutit :)) dakujem :)