Varenie

Prosím o radu

tedko - bez fotkytedko, 14. júla 2013

Chcela by som poprosiť varecháčov o radu neviete náhodou niekto recept na domácu výrobu sójovej smotany alebo jogurtu,stále sa nemôžem k tomu receptu dopracovať alebo recept na výrobu smotany rastlinného charakteru začala som s vegánstvom,takže keď sú tu nejaký vegáni poprosím o radu.Vopred ďakujem...............

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Sóju vypestovanú vlastnoručne na záhrade prácne vylúpeme, lebo je maličká, uvaríme, vychladíme a pozbierame cca 1 gram smotany. Ak necháme ten 1 gram smotany pri izbovej teplote skysnúť tak ho rozriedime troškou vývaru zo sóje, prisolíme vegánskou soľou a máme 2 gramy jogurtu. Toto je realita a porovnaj si to s tým, čo asi tak kupuješ vo vegánskej predajni.........
tornadolue
@tedko domaci sojovy jogurt vyrobis zo sojoveho mlieka a jogurtovych kultur, ktore sa daju kupit. Ale sama som to neskusala. Jogurty ani smotana mi pri vareni nechybaju. Maximalne pouzivam kokosove mlieko, ked potrebujem dochutit nejaku exoticku omacku. V minulosti som zvykla kupit do varenia ovsenu alebo ryzovu smotanu, ale domaca vyroba ma nelakala, kedze som to pouzila raz za uhorsky rok. Vegansky sa stravujem dva a pol roka, ale s receptom na sojovu smotanu som sa nikdy nestretla, vsetci to kupuju hotove. A ak budem potrebovat slahacku k nejakemu dezertu, vyslaham si kokosove mlieko.
tedko
Lenže v našom zapádakove nič také nikde nekúpiš a keď si to mám objednať poštovné stojí viac ako ten tovar,taká je asi realita ale aj tak ďakujem..................