Rôzne

Prosim o radu, zufalost :-(

silvi - fotkasilvi, 21. júna 2013

prosim vas ako vyzeniem z domu mysi? skarbu mi na steny, strop a
ja mam panicky strach prepojeny s bezmocnostou. Dakujem vam
vsektym za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

spetkasoli
oh moj Bože, stretnutie s myšou je moja smrť, strašně sa ich bojím:((ani sa ti nedivím@silvi , mňa by to ich škrábanie priviedlo do hrobu. Dúfam, že tu niekto zo šikovných varecháčov dá dobrú radu, aj ja budem za ňu velmi povďačná. Prajem ti pekný "bezmyší" víkend:)
kuchticka
ZLEZI CI BYVATE V RODINNOM DOME ALEBO V BYTOVKACH.
My mame svoj dom a odobnu situaciau sme zazili pred tromi rokmi. Vzdy som v kupelke (spolu s WC) pocula take skrabkanie na stenu, Manzel mi hovoril ze mam halucinacie - on nic nepocul, Az sa to stupnovalo - castejsie a hlasitejsie --pocul i on. Nakoniec odkryl z kupelky stenu (vyrezal kus) a zistil, ze tam mame zahniezdene osi a este sa snazili mysi z pod-domu dostat dnu prave tym otvorom co mali spravene tie osi-=srsne> Vystrnadil osie hniezdo, cely kus steny vymenil, pod dom davame mysi jed a mame pokoj.
Neviem ci som poradila. Prajem uspech s bojom proti hlodavcom.
julica
mačka v dome to vyrieši hneď a ešte je aj milou spoločnosťou
angast
Aké sú to myše ??? Biele či šedé ?? Na biele myše by som vedel poradiť.
julica
@rulik , neviem, ja som našu mačinu priniesla domov ako biedne choré mačiatko so zlomeným chvostíkom, trvalo jej dosť dlho, kým zistila, že je vlastne mačka... neviem, či tie myši naozaj lapá alebo ich len odstrašuje, ale už od nich máme pokoj v celom dome a jeho okolí.
katka999
ja by som si obstarala tiež mačičku, my sme mali v dome kunu a
vyhnal ju až náš psík, ktorého cítila
sovka62
Otrávených nástrah je široký výber, zrno granule, cestoviny, želatínové vankúšiky,okrem nich lepidlo v tube, alebo už hotové v nádobke aj s atraktantom. Takže pomoc si môžeš úplne jednoducho, stačí sa vybrať na nákup.
aretta
Prvý rok ako sme sa nasťahovali do domu, taktiež sme mali tento problem. Vyvrcholilo to, ked som raz v noci rozsvietila na podozrivý šramot a na vankúši v posteli myš. Skoro som zinfarktovala. A tak raz zobral MM mňa i malého a šli sme kupovať "odmyšovač" :-) Bol biely, mal krásne modré oči a robil mňau :-) Odvtedy máme mačku vždy doma (aj ked v poslednej dobe nie v dome) a pokoj.

evanaaa
Nám prebehovali myši cez balkón od susedov a ďalej, potom zasa späť k nám, kúpili sme pascu ( nie jednu), klasickú, dali sme tam buď syr,a lebo slaninku a takto sme ich nalapali v jeden rok ( necelý) až 23, asi jedno potomstvo. Bolo mi ich aj ľúto, iste trpeli a boli maličké, žiadne veľké jedince, potom sa už viac neukázala žiadna, asi sme ich všetky vykynožili, ešte sme dostali všetcia aj jed - tie ružové guličky, aj do bytu, ale už bolo asi po nich.
silvi
@zdenkas , este som ich nevidela, takze neviem ci su zmutovane alebo nie. Ale dakujem Ti, ze si mi pripomenula ze aj takato situacia moze nastat, nezlaknem sa, ked uvidim dvojhlavu mys... :-)
@kuchticka , v rodinnom dome, no ale neviem co ja horsie ci srsne ci mysi..
@daniella9 , @julica odkedy mam psa, po mackach ani stopy a to sme mali tri macky.... este mi macka nerobila milu spolocnost, s falosnymi tvormi sa necitim prijemne...
@angast , mozno su aj zelene, este sme ich nevideli iba poculi
@sovka to ano lenze nechcem aby mi zdochli niekde v stene..
no v kazdom priprade dakujem za rady, vyskusam asi to lepidlo na hlodavce a mozno mi pomoze aplikacia na Android, ktora zvukmi roznych frekvencii odplasuje tvory aj netvory.
2010
Ked mate zabudovane nabytky, linka, skrine atd, poriadne zvaz pouzitie otravy, (susedia museli rozobrat cast novej kuchyne pre smrad).
2010
Je este jedna alternativa, ktoru sme museli pouzit v kancelarii ( pre dievcata, ziadne zabijanie, otravovanie sa nesmelo konat), tzv. humanna pasca ...
 www.humanemousetrap.com.au
ildinka
Ja som ich tiež mala v dome,nakoľko mám otvorené v lete nonstop dvere do dvora,ja som ich ničila klasickými pascami,v pivnici lepidlom...odvtedy som ich v dome nemala...klopem na drevo!
aamm
možno tie želatínové vankúšiky by boli dobré, hlodavce sú po zjedení vraj smädné a idú za vodou, takže von, tam aj uhynú, kamarát si takto vyčistil chatu
julica
Vobec nei je pravda, ze su falosne, macku v dome navyse ani nevidis, stale je na love. a kazdy dobry pes musi akceptovat, ze v dome nie je sam, aj nasa labradorka, co pre cudzie macky ploty preskakovala, tak ich nenavidela, musela pochopit, ze to maca patri k nam. a teraz macka sedava labradorke na hlave a skrabka ju - uplna idylka. je to ekologicke a tradicne riesenie. ale ked chces radsej po dome rozkladat chemikalie kazdy jar a kazdu jesen, prosim.
kimlo
Pozri si pár dielov rozprávky Tom & Jerry, hneď zmeníš názor na myši a prestaneš sa ich báť... :-)
rea1
ako sa môžeš báť myší - veď si od nich o toľko väčšia. :-))
pivonka
Nuž - je taká postupnosť: Panej sa bojí pán, pána sa bojí pes, psa sa bojí mačka, mačky sa bojí myš, myši sa bojí pani... :))
silvi
no mačiek sme mali dosť, aby sme pochopili, že sú to falošnice falošné, už ten ich pohľad hovorí za všetko a nieto ešte správanie. Moje mačky boli natoľko lenivé a hnusné, že nič nerobili a nežrali ani salámu, len same výberové mäso a aj to iba dusené alebo pečené. Dám tie chemikálie a keď nepomôžu tak sa premôžem a odcudzím susedovi na nejaký čas kocúra. Snáď si to nevšimne
senegalec1942
My sme sa na chalupe zbavili myší síce nehumánnym spôsobom,ale zato účinným:
7 dcl zaváraninový pohár som naplnil asi do výšky 4-5 cm bežným stolovým olejom.Uzatvoril obyčajným plechovým víčkom .Víčko som nožom prerezal do kríža a špicaté hroty stlačil dovnútra flaše.
Použil som 4 poháre rôzne rozmiestnené po chalupe.
Následky sú pre myši zdrvujúce.
Tie myši čo prenikli do chalupy sa všetky utopili v oleji.
Zrejme zacítili olej a všetky sa vybrali za ním.
Nie je to síce príjemný pohľad na utopené myši ,ale je to účinné.
.
A doporučujem túto metódu iba chlapom. Bez silného ekologického cítenia.
Pretože moje baby pri pohľade na utopené myšky mali slzy na krajíčku.....