Prosím o prepáčenie že uvádzam suroviny, vlastne názvy
ktoré sú vám neznáme. Budem sa snažit aby som v dalších
receptoch, ktoré budem zasielat, uvádzala suroviny s názvom
ako sa hovorí u vás. Myslím si že si kuchárky s dlhšou praxou
môžu aj domysliet o čo ide. Tak ako aj ja ked som po prvý krát
v recepte zo Slovenska prečítala že mám dat maizenu. Podla
ostatnych surovín som uvidela že je to isté čomu tu hovoria
gustin, pridáva sa to aj do slaných aj do sladkých jedál aby
zahustilo, npr. omáčku. Ináč, ešte som neskúsila, ale moja
kolegyňa mi povedala že ona niektoré zeleninové polievky
zahustí s kukuričnou múkou. U nás jesto kúpit aj kukuričnú
múku aj kukuričnú krupicu jemnejšie a aj hrubšie zomletú.
Tá špeciálna pre mamaligu sa tu povie palenta.
A čo je mamaliga? No, tá kukuričná krupica sa uvarí vo vode
so štipkou soli a trochu oleja alebo masla či margarinu a potom
sa to pridá do osladeného mlieka a tak sa je. Výborné na raňajky
alebo na večeru.
A ak niečo nebudeš vedieť, napíš to do diskusie, alebo do redakcie a spolu nájdeme riešenie.
Ale u nás ani iný niet.