Rôzne

Primrznutá fazuľa

katka999 - bez fotkykatka999, 5. októbra 2013

ahojte chcela by som sa poradiť, ostala mi v záhradke ešte
popri plote fazuľa tyčová a teraz keď prišiel mráz tak ju šmrnclo
možem ju ešte nejako použiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

leomax
Samozrejme že môžeš, ja vždy fazuľu dávam na deň - dva do mraziaka a až potom ju uskladňujem na zimu v nejakých uzatvárateľných nádobách. Mráz suchej fazuli neškodí.
rulik
možno zníži klíčivosť, ale na konzum jej nič nie je
ka777sa
Mne zamrzli fazuľové struky, vo vnútri boli malé semená, ale nedali sa vylúskať. Samotné struky boli veľmi vláknité, nedali jesť. Všetko som domäkka uvarila, prepasírovala cez sito, zahustila smotanou a múkou a bola z toho krémová fazuľová polievka. S opečenými rožkami alebo chlebom. Čuduj sa svete, malo to doma veľký úspech!
hubata
@ka777sa to je vynikajúci nápad, lebo naozaj často sa stane že lúsky už sú tvrdé, vláknité a fazuľa v nich ešte nedorastená. Vďaka si šikuľka!
tori111222
ak je tej fazuli veľa, treba ju nechať presušiť a uzavrieť do pohára. ja dávam aj orechové listy, pre prípad, že by ju navštívili mušky.. potom už mušky neprídu a fazuľa sa dá hocikedy uvariť, fazuľa nezamrzne, len nie je vhodná na sadenie
manya
neviem, či je rozdiel, keď ti zamrzne fazuľa vonku alebo v mrazničke, ale moje dlhoročné skúsenosti svedčia o tom, že suchá fazuľa po vylúpaní zamrazená sa môže kľudne použiť na jar na sadenie.Robím tak každý rok a fazule mám bohatú úrodu, viac jej škodia májové mrazy, už bolo aj tak, že som musela zasadiť znovu.