Rôzne

Príčina chorôb

marlenka - fotkamarlenka, 24. októbra 2014

Dovoľte mi,aby som čiastočne nadviazala na autorku Jozka o samodiagnostike a liečení a aby som trochu zvratila vaše nazory a debaty.čo tak sa zamyslieť nad pričinou chorôb,je už neskoro ked treba niečo diagnostikovať a liečiť,dôležitejšie je chorobám a rôznym problémom predchádzať.Môj názor,ktorý preferujem je,že existuju len 2 pričiny chorôb a to obezita a stres,a to je celé.
ZAMYSLITE SA NAD TýM...

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@marlenka
ako potom odôvodníš choroby detí-už malých..choroby chudých..??
dlhodobý..nezvládnutý stres je ZLO..áno..aj obezita..hoci-moja mama -tučná-žije 87 rokov..chudý dedko zomrel 71 ročný..

nie..nie..tvoj záver je diskutabilný..
základ je g e n e t i k a..predispozícia..
a potom tisíce okolností..
marlenka
@radost ,tvoj dedko zomrel na starobu,nie na chorobu,
možno som zabudla podotnuť,že pričinou CIVILIZAčNýCH chorôb je obezita a stres.
smejkad
suhlasim s margaretkou, podla niektorych prirodnych medicin je clovek ,,poskladany´´ tak, ze za idealnych podmienok by mal v plnej sile a vitalite vydrzat fungovat 150, podla niektorych az 250 rokov
a to mi pride celkom pravdepodobne, pretoze idealne je zdrave zivotne prostredie, pestra strava bez skodlivin a psychicka pohoda a teraz nech sa najde jediny clovek na zemi, ktory dnes toto ma od pocatia !
pusta
nemôžem súhlasiť so zadaním, toto považujem za veľmi zjednodušený pohľad, lebo na ochorení sa podieľa veľmi mnoho faktorov, nielen stravovacie návyky, ale aj geografické podmienky, genetická predispozícia, rodinná záťaž, stres, pracovné podmienky, vek, pohlavie, vývojové štádium jedinca, vrodené poruchy, vývojové abnormality, sociálne prostredie, klimatické podmienky, vnímavosť, imunita, spôsob zamestnania, fyzická aktivita,, odolnosť, návyky a zlozvyky, rizikové prostredie, exponovanosť ...mnohé iné.
to nie sú len tie dve príčiny, príčin je veľa a všetko so všetkým súvisí.
malá poznámka:
@mae ŕlenka, staroba nie je choroba, je to fyziogické štádium človeka podobne ako napr. gravidita a rovnako ako v starobe i v tehotenstve sa môžu vyskytovať choroby alebo môžu prebiehať v dobrom zdraví.
pacinka
@pusta musím sem napísať, že v posledných dňoch píšeš veľmi rozumne a rada tvoje príspevky v diskusiách a pod receptami čítam, veľa nového sa dozviem.
Je vidieť že máš v tejto oblasti prehľad a si "doma".
Ďaleko lepšie sa to číta ako komentáre pod tvojimi receptami :-))
jozka2
Pusta ma od omna pochvalu I ked zo zaciatku pod mojim receptom nenapisala diskusiu k receptu,ale dalsie jej diskusie su na patricnej urovni takto by mala dama na jej urovni vystupovat,mozme sa vela priucit
1x jozka2
jozka2
@marlenka ,hadam to nemyslis vazne,ze 71 rocny clovek je stary.Nooo to ma podrz.Ja som bola stara vo svojich 50 rokoch ,starena a vies preco?Stratila som zaujem o zivot.I ked som aj doma neustale/I pri 3 detoch,tahala som tie maciatka so sebou/ chodila 3 x do tyzdna plavat,behat,byciklovat,ale v 50 som sa vzdala naroku na zivot.Az jedneho dna som si povedala vstavaj ty zdochlino,co sa lutujes,nikto ti nepomoze a zacala som znovu cvicit,staci denne 20 min.chodit 5 km,behat kratke distance,plavat 5x v tyzdni.Nezalezalo ci som sla spat o 1 po pol noci rano 0 6 hod.som vstavala o siedmej plavala v kuse do 8 hod. a tak potom sla po svim.Plavala som takot 7 rokov,prestala som ,lebo som zacala hrat tennis a ten uz 13 rokov hrajem,pri tom este idem ak je cas si zabehnut/nie za chlapcami podotykam!/ aj tu moju 1 hod/5 km/chodit.Zacala som studovat prirodne preparaty aby som nebrala umele vit.,neviem kolko mas rokov,ale ked som par krat sla chodit moje spolocnicky boli dalekooo za mnou.
V 50-siatke som bola skutocna starena.Zacala som pit podla 100 rocneho
jozka2
sorry utieklo mi to, receptu mladosti na mede opakujem ho kazde 2 roky.Mozem ti povedat,ze ma tento recept postavil na nohy po KAZDEJ stranke,citim sa vnutorne silna,nie som vycerpana a neodsudzujte ma aj sexualne vitalna tak ako som v mojej 50 nebola.
Pisem to preto mili varechaci,ze mladost kvitne v kazdom veku,len ju treba pestovat.Mam domacnost,dom,mini zahradku a uz 6 rokov choreho manzela ako som viac krat pisala,nemam upratovacku ani sluzku.Ked idem na navstevu k detom oni spia a baba chodi a na bylinky nedam dopustit.
Ale je dolezita aj strava,prave zeleninove a ovocne stavy,maso si dam aj 4 x do tyzdna,ale asi po 5 dkg.Clovek je tak stary ako sa citi,ale samozrejme ak nas neskoli choroba,kazdy zdravy clovek by mal privstat a ist si tu 5 km trasu urobit ,ale nie pomaly,ale zvitko.No n e s u h l a s I m s tebou.Prajem dobry den
jozka2
Ak si nahodou niekto ulozil moj recept 100 rocny recept mladosti na mede,vyskusajte ho a dajte vediet ako sa citite.Velka skoda,ze bol stiahnuty.
jozka2
Uz,ked som tu toho Tolko popisala,dovolte mi este jednu malickost.Pijem pocas 3 mesiacov po 1 kavovej lyzicke na hladny zaludok 52% slivovicu nasu Bosacku,potom urobim prestavku a znovu zacinam.Nic nepijem a mejem bez prestavok aby som sa nepredavkovala.
2010
@jozka2 aj ked s vela nesuhlasim co pises s tymto uplne, ked som bol s kamaratom co zijeme dlho vonku prvy krat na pomaturitnom stretnuti po dlhych rokoch zhrozeny na ma pozrel a skonstatoval preboha aky su vsetci stari na slovensku - mentalne.
PS: Moj dobry kamarat sportovec sa sam diagnozoval na rakovinu...
a to bola chyba lebo melanoma ho porazila, isiel neskoro k lekarom preto som tak tvrdo odpovedal.
pusta
síce to nepatrí do tejto diskusie, ale dovolím si odpovedať dvom varecháčkkam:
@pacinka - moje komentáre pod mojimi receptami sú priamo úmerné charakteru komentárov od prispievateľov.naozaj nechodím nikoho zhadzovať pod jeho recept, nepáči sa to mne, nerobím iným :-)
čo sa týka posledných diskusií na vareche,ak je to niečo z toho, čo je mojim koníčkom, v čom sa vyznám a v čom som doma, rada prispejem. dakujem ti za uznanie :-)
@jozka2 , všetky moje komentáre sú k tvojim receptom, aj ked nie priamo k jeho receptúre ako takej, tak sú doplnením vedomosťami z daného odboru, aj k tomu, ktorý spomínaš :-)
len škoda, že neboli hned pochopené všetkými, ale možno už hej.
všetky boli dobre myslené, neboli napádaním ani teba, ani nikoho.
ak to komukoľvek niečo dalo, čo dosiaľ nevedel a rozšíril si obzory, to som veľmi spokojná, prispela som len svojou trochou v presvedčení, že budú prospešné. dakujem aj tebe za pochopenie.
ospravedlňujem sa autorke tejto diskusie, že tento môj príspevok nesúvisí s témou, ktorú zadala v úvode.
pusta
@jozka2 , prečo by ťa mal ktokoľvek odsudzovať za tvoj sexuálny apetít v tomto veku???
však je prejavom fyzického i psychického zdravia a patrí k životu, skôr ti je čo závidieť v dobrom. :-)
nech ti vydrží do konca života!
pusta
@jozka2 , čo mňa mrzí a prekvapuje, to je neuveriteľne nízka úroveň zdravotného uvedomenia a informovanosti nášho obyvateľstva vo všeobecnosti, som v nemom úžase, lebo sa týka nielen širokých vrstiev, ale aj ľudí veľmi vzdelaných a to bez ohľadu na vek a postavenie.
jozka2
2010,mas pravo na svoje vyjadrenie,kladne- zaporne.Prave tieto kontraverzne diskusie nas posuvaju vpred/len mi uz nedavaj,ze som pripecena,prosim/Pri nicom nesmieme ostat spat na vavrinoch ale slapat za cielom.Tak ako som pisala-stratila som narok na zivot,nikomu nepotrebna.Je to strasne dostat sa do takejto melancholie.Impulz mi dala moja dcera, ktora este potrebovala studovat a mama musel zit,aby jej v tom pomohla.Nemala som zivot nikdy na ruziach ustlany,pisem,ze stoji za to bojovat,nevzdavat sa.Tvoj kamarat sa dostal do depresie a vzdal,nebojoval.Kazdy sme ini,niekedy ten boj prehrame,ale aj tak sa vyplati lebo nadej zomiera posledna.
2010,ty ako svetobeznik mi das za pravdu,ze kazdy clovek ktori sa odvazi ist a urobit dieru do sveta svojou pracou zasluzi zlatu medailu.Akokolvek a cim kolvek sme pritlaceni k zemi,treba dvihat hlavu a neohybat chrbat,ale pri vsetkompevne stat na zemi aby nam uspech neprerastol cez hlavu.Co sa tika sexualneho apetitu u zien ci u muzov je vysledok ich dobreho zdravotneho stav a viem,ze lekar po operaciach tazkych chorobach sa muzov pyta ci prichadza erekcia,ak ano su velmispokojni,dufam,ze so mnou suhlasia.
marlenka
Je veľmi zabavné hodiť do platzu tému a sledovať ako každý komentuje.
Dakujem nadia56,že zviditeľnila 100ročný rp od Jozka2,
totalny diletantizmus a šarlatanstvo.
Ešte by som rada vedela o čo išlo pri tom samodiagnostikovani.
marlenka
Chcela by som sa opýtať @jozka2 ,čo to je a kde dostať extrakt z brezového hríbu-befigin-cagy.dakujem.
dogagador
Prepac, @smejkad , ale clovek bol "dizajnovany" tak asi na 40 rokov, ale nejak sa to vyvinulo a nebyt tych chorob, no neviem, ako by sme boli premnozeni...
Inak moja totalne zdrava neter nahle zomrela vo veku 37 rokov, pitva neukazala nic, dokonca sa robila aj toxikologia a nic, zaver bol: pricina neznama! Takze co je to mladost? Co je to zdravie? Co je to choroba? Preco sa napriklad moja mama dozila 91 1/2, pricom sa narodila v prvej svetovej, mladost prezila v druhej, vydala sa po 30-ke, mala 4 deti, jedno prezila, mala 19 operacii od zubov, cez vymenu klbov, slepak a podobne, ako aj amputovany palec na nohe v 62 rokoch veku kvoli melanomu v 3. stadiu, bez akejkolvek terapie, lebo ta bola dostupna len do 60tky.
dogagador
Prepac, @smejkad , ale clovek bol "dizajnovany" tak asi na 40 rokov, ale nejak sa to vyvinulo a nebyt tych chorob, no neviem, ako by sme boli premnozeni...
Inak moja totalne zdrava neter nahle zomrela vo veku 37 rokov, pitva neukazala nic, dokonca sa robila aj toxikologia a nic, zaver bol: pricina neznama! Takze co je to mladost? Co je to zdravie? Co je to choroba? Preco sa napriklad moja mama dozila 91 1/2, pricom sa narodila v prvej svetovej, mladost prezila v druhej, vydala sa po 30-ke, mala 4 deti, jedno prezila, mala 19 operacii od zubov, cez vymenu klbov, slepak a podobne, ako aj amputovany palec na nohe v 62 rokoch veku kvoli melanomu v 3. stadiu, bez akejkolvek terapie, lebo ta bola dostupna len do 60tky.
dogagador
A po tom, ako sa vydala, prisli sudruhovia a nasim vsetko zobrali. Stres, chudoba, choroby, strach, udavacky, policajne kontroly, brat zdrhnuty na zapad, vypocuvacky a prezila. Takze to nie je celkom take jednoduche vyhlasit, obezita a stres. Tych faktorov a spustacov musi byt viac, tazko povedat, co je rozhodujuce v danom momente. No a moja mama nikdy nebola tucna, dokonca ani v prechode nejak nepribrala. Tolko na margo debaty.
jozka2
Nadia56,som velmi rada,ze ho mas pored sa s lekaroma urcite si ho urob.
jozka2
MarlenkaCaga-Brezovy hrib.Mohla by som o nom popisat vsetko co viem,ale niet na to kolonka-priestor,kde to dat.
Caga je hrib ,ktory rastie na osike,jaseni jelche,breze,moze aj na divej ceresin,ale liecivy je len z brezy.Ak pojdes po brezovom haji uvidis na brezach taky cierny vyrastok,je to ako pol mesiac kadejako zvraskavete.Toto je hrib nenormalne liecivy,pri jeho zbere treba veeelmi pomaly a optarne pristupovat,aby sa neposkodila kora breezy a nevytiekla z nej miazgaZibera sa neskoro v jeseni.Mam aj recept na jeho spracovanie.
Bifingin je extract-vytazok z tohoto hribu,dostat ho vo flastickach v lekarni,alebo kde je zdrava vyziva a bylinkove extrakty,ale pozor tam predavaju je DEGET z cagy toto co som pislala ja, je extract.Kupit ho mozes v lekarni/neviem pod akym nazvom ho predavaju na Slovensku/,ale asi sa da objednat aj na amazon.com,alebo ak by si mala moznost sa dostat na Ukrajinu,alebo niekto,tak tam dostanes bezne a aj deget dostanes.Extrakt z cagy je nenormalne liecivy na nmoho chorob,hlavne na zaludocne problem atd.a dokonca ak pridas trosku do zavaracich flias bez konzerv. pridavkov-kompotov- nebudu sa kazit.Myslim,ze som ti to dostatocne vysvetlila.Prajem prijemnu dobru noc.
jozka2
Pusta,citala som,ze si prekvapena z nasich ludi,ze maju slabu informovanost.Ja ti to poviem preco.Sme deti moderneho sveta a tieto veci sme zacali zaznavat,lebo nas stat nas zasobil liekmi z lekarni na baze chem.spracovania.Vycitat mu to nemozme,vsetci aj ti hore aj ti dole sme boli rovnako moderni.Ja viem z vlastnej skusenosti,ked mi mamka povedala nieco o bylinkach na co a co mam pouzit,tak ti poviem v duchu som sa z toho vysmiala,lebo sme mali umelych rychlo posobiacich liekov a zadarmo.Rozvojove krajiny si dodnes drzia svoju prirodnu tradiciu,lebo stat nema prostriedky na zakupenie liekov.Az ked som sa vydala niekto mi podaroval Knihu prekrasne viazanu za vted.200 korun,co to bol pomerne velky peniaz.Z ucti som zacala studovat a zistila som o com moja mamka rozpravala.Takze nie,ze sme nejako nevzdelani,ale sme deti moderneho sveta.
jozka2
nadia56,velmi pekne ti dakujem,ze si to tu pridala.Si sikulka.Ano vola sa to spravne B E F U N G I N a nie befingin.Zaiste to pomoze mnoho ludom si o nom urobit vlastny obraz.
pusta
@jozka2 , ja som nemala na mysli informovanosť obyvateľstva o liekoch či bylinkách, to je zložité pri tej širokej škále aj pre odborníkov. mala som na mysli znalosti o zdraví a ochoreniach, inak nazývané zdravotná výchova a zdravotná osveta.
pusta
@marlenka , prepáč, ale napísala si v úvode tebou zadanej diskusie,
citujem ťa:

...."existujú len 2 príčiny chorôb a to obezita a stres..."

tak čo ti je na tom zábavné???
však to nie je pravda, ako si sa k príčinám chorôb vyjadrila ty v úvode, tak preto ľudia toľko komentujú.
finczi
Som smutná, keď sa niekto zabáva na niečom, čo iných trápi, hnevá, poburuje, alebo keď má INÝ názor. Presne s tým sa stretávam aj v živote. Prajem všetkým pokojný sviatočný deň!
smejkad
svojim prispevkom vcera o 23:50 si presne potvrdila moj nazor
ked mam nejaku vec, ktora ma zivotnost 10 rokov a dobre sa o nu staram, vydrzi mozno 12-15
ked ju pretazujem, neosetrujem,pripadne inak zhorsujem jej funkcnost, vydrzi 2-5
viac k tomu nemam co dodat a nebudem sa hadat
je fajn, ked ludia maju rozne nazory a vedia debatovat, aby to bolo prospesne pre obe strany, ale silou mocou presadzovat svoje proti celemu svetu - tu nieco nehra
pokial si ale najmudrejsia na svete tak sa hlboko ospravedlnujem :-)))
evanaaa
Ešte by som chcela dodať k tomuto, kedysi som mala knižočku, ktorú napísal jeden (americký? už neviem) lekár o príčine chorôb a ich vzniku - podľa neho všetky choroby pochádzajú z čriev. Aj keď to vypadá tak troch pritiahnuté za vlasy, bolo to všetko rozumne vysvetlené, tak aby sa dalo pochopiť, ako to je myslené. Len škoda, že sa mi pri sťahovaní stratila, rada by som si ju ešte raz prečítala, lebo za tých 20 aj viac rokov čo som ju čítala sa toho veľa zmenilo aj v diagnostike chorôb a podobne, takže nemusí byť všetko tak ako sa tam písalo, ale podľa mňa by to mohlo tak byť, že základom všetkých ( alebo aspoň väčšiny) chorôb je to, ako sa staráme o svoje črevá. Veľa s tým súvisí a od toho sa aj odvíjajú mnohé choroby.