Rôzne

Predaj s predvádzaním .

stefanm - fotkastefanm, 16. januára 2013

K otvoreniu tejto témy ma inšpiroval súkromný rozhovor na inej stránke (pretože tu sa to , aj napriek prosbám a sľubom , nedá!!!) s virtuálnou priateľkou s ktorou som sa zoznámil vďaka spoločnému koníčku – vareniupečeniu – na www.varecha.sk .
Vyjadreniami , ktoré nervove zakončenie mojich ukazovákov odmieta formulovať do tvaru písaného textu , pretože sa priečia môjmu slušnému vychovaniu (ja aj krásne slovenské slovko „servítka“ by som najradšej nahradil slovkom „kakajvítka“!) , mi opísala ako sa ona , jedná ..., dala nahovoriť na prezentáciu výrobkov , kde ju štyri hodiny presviedčali o výhode ich produktov a o hlade a smäde si musela vypočuť , že to čo oni ponúkajú je najlepšie na svete . V závere ich prinútili kúpiť si aspoň „koňský gel“ , lebo by ich firma ... , že nič nepredali . Za to dostala pozornosť vo forme ... podradného darčeka (výbehového typu minikávovaru bez návodu na použitie a záručného listu) .
Tak som zašiel do našej kúpelne , spočítal na poličke tuby s „Bahnom z Mŕtveho mora“ (6ks!) , ktoré sme s manželkou obdržali na takýchto „ predvádzacích , rodinných a priateľských stretnutiach“ a s potešením som si spomenul na prísny zákaz , ktorý som vydal vo svojej rodine a blízkom okolí na účasť na takýchto akciách pod hrozbou , že ak ma tam dostanú , po skončení , kôli ukľudneniu , navštívim najbližší bar a prehýrim celú noc !
Kuracie prsia alebo vaječná omeleta pripravená na panvici z kovu vyvynutého v NASA pre potreby nepotrebnej Americkej armády , či matrac do postele s miliónom dutých , tvarovateľných rúrok na ktorých sa vám snívajú také isté , depresívne sny ako na tom svojom , dobre vyležanom a prepotenom matraci plnom priateľských roztočov , alebo deka a vankúš z čistej ovčej vlny , ktorá sa aj tak zašpiní , mi nechýbajú a ani chýbať nebudú .
Ospravedlňujem sa ľuďom , ktorí túto dílerskú prácu vykonávajú , pretože inú si nemôžu nájsť a chcel by som vedieť váš názor na takýto predaj . Čo si myslíte ?
P.S. – milá @elisticka . Sľúbil som ti , že tvoje , z pravého rozhorčenia , hladu a smädu napísané vulgárne výrazy použijem v zjemnenej forme , ale to sa nedá !!!Dúfam , že ťa teraz nebudú čitatelia tohto príspevku považovať z vulgárnu osobu ?!?!Vulgarizmus , použitý v pravú chvíľu a na správnom mieste dodáva osobe neuveriteľný šarm a sexepíl . A ty si ho použila v pravú chvíľu a na správnom mieste !

@zareaguj


Diskusia k téme

anina6
zásadne na takéto "predvádzačky" nechodím, viem o čom to je. iba raz ma vytiahla kamoška, že posedíme a popočúvame niečo o zdravej výžive, ved to je super. no v polovici asi po 2 hodinách sedenia a úplnej nudy sme to vzdali a slušne sme sa odporúčali. nič mi to nedalo, bolo to o ničom, akurát som ľutovala ten stratený čas, že sme ho mohli straviť s kamoškou zaujímavejším spôsobom.
viera1
@stefanm ,pred takýmito akciami sa treba chrániť ako pred AIDS-om! Moja mama (80r.) už triedi poštu pri bránke a toto vyhadzuje rovno do bedne (sľúbila som jej,že jej darček,ktorý ponúkajú,kúpim).A na telefonické ponuky hovorí ako papagáj :teraz nemám čas
,mám návštevu. @elisticka nech si uľaví a nezabudne.
viera1
@anina6 to muselo byť už dávno,že vám dovolili odísť.Videla som na ČT1,že teraz už zamykajú dvere a držia tam ľudí aj 6 hodín.Neviem,prečo to nezakážu,veď to je obmedzovanie osobnej slobody.
medulienka122
Ja som im tiež naletela, keď po niekoľko sekundovej expresnej telefonickej spovedi na prieskum o zdravej výžive mi slečna obratom zavolala späť spôsobom /citujem/ : "Sedíte?" ja:"Stojím". Ona :" Tak si sadnite, lebo ste vyhrali účasť na prvom valnom zhromaždení o zdravej výžive, môžete si so sebou (bohužiaľ) zobrať iba 1 osobu. Začiatok o 19.00 na... pozn. na druhom konci mesta. Tak som ukecala sestru, v neskutočnej fujavici, snežení sme sa vybrali na akciu, 3 x sme prestupovali atď. s vidinou krásnej výhry. Pri príchode v maličkej predsieni sa tlačilo zo sto ľudí, čo práve vyhrali úžasnú možnosť byť na "valnom zhromaždení". Potom nás nahnali do akejsi zasadačky, a cirkus sa začal... Trval tiež 4 hodiny, keď mi už bolo na nevydržanie a išla som ich poprosiť, aby mi odomkli(!) dvere, lebo chcem odísť, som dostala ďalšiu súkromnú prednášku(zadarmo), aká som nevďačná, bezcitná, oni tu sa idú roztrhať, len aby ja som mala ich zdravé produkty. Fuj, hanba mi...! a to všetko pred celým osadenstvom. Nakoniec sa to zvrhlo na niečo, čo mi pripomína "sedliacku vzburu", aspoň tými zvieracími nadávkami, ktoré lietali z každej strany na adresu našich "dobrotincov. Bála som sa, že dôjde aj k "defenestrácii" a niekto poletí z neviem ktorého poschodia. Takže asi tak.A odvtedy (asi 10rokov) ma len tak nedostanú...!!!
janealli
Jeden jedinký raz pred najmenej 10 rokmi sme sa podobného podujatia zúčastnili s manželom. Keďže manžel je ten typ, že všetko sa dá predviesť aj vysvetliť stručne a nie to obkecávať 4 hodiny, on už po hodine nevydržal a spolu s kamarátom dokončili predvádzačku pri bare, ja som si to odtrpela, ale viac sa toho nezúčastňujem. Pritom minimálne raz za týždeň-dva mám telefonáty typu: "pamätáte sa, odpovedali ste na takú a takú aketu a gratulujeme vám, vyhrali ste .........., tešíte sa?" Hneď ich preruším otázkou aké podmienky mám splniť a vždy je to zorganizovaním párty stretnutí pre minimálne 3 manželské páry. Moja odpoveď je: "Manžel z duše neznáša podobné akcie, ďakujem!"
sany11
ano,ano viem presne co to je,aj nam vyvolavaju domov ze sme vyhrali a ze sme pozvany na predvadzaciu akciu a dalsie oblbovacie reči.ja jej skocim do reči a poviem dakujem,nemam zaujem a polozim sluchadlo.no moj otec 79 rocny je tak naivny ze uveri vsetkemu.raz to dopadlo tak ze ani nevedel co podpisal aku zmluvu,len narobil rodine stresy a problemy.ako inak som musela vsetko riesit ja,poviem vam bola to fuška,aby nas neokradli o peniaze.odvtedy zdviham v rodine telefon len ja.prosim davajte si na to pozor a neverte im.
anina6
viera1, nebolo to až tak dávno, asi 5 rokov dozadu. samozrejme, že hneď k nám pribehol jeden z tzv. manažérov, že čo sa deje, prečo odchádzame a podobne. zamknuté našťastie nebolo a tak sme sa vyhovorili na povinnosti a v aute, sme si potom nadávali, aké sme boli blbé, že sme sa na také čosi vôbec dali nahovoriť.
turistka
Je to dávnejšie, vylúštila som tajničku a poslala na určitú adresu. Onedlho mi pri dverách zazvonil mladý človek, že som vyhrala večeru v miestnom a známom reštauračnom zariadení. Bola určená pre dve osoby. Keďže som nemala záujem, ponúkla som, že moju výhru chcem dať dvom deťom z nášho DD. Vtedy otočil, že to nie je možné. Až vtedy mi vhuplo, veď to je akcia na nejaké výrobky. S mladým som sa odporúčala a poďakovala. No vidíte, aj takéto sú možnosti lákania na akcie rôznych spoločnosti, stačí uverejniť krížovku a zrazu ste výherkyňa.
arasidka
Ak mi zazvoní mobil, alebo môjmu dzedkovi, a vidím cudzie číslo, chystám sa na úžasne slušný,príjemný hlas:" Oznamujeme Vám, že ste sa stali šťastným výhercom..."
Alebo: "Ak si nájdete chvíľočku času a odpovedali mi na pár otázočok - koľko máte rokov, akými chorobami trpíte, koľko vás je v domácnosti , aké lieky užívate... a bla bla bla..."
Neskladám to vždy hneď, ale odpovedám , hlavne keď som u mamy a moju takmer devätdesiatročnú bábrlu niekto takýmto spôsobom osloví. Tak sa ten volajúci dozvie, že sme široko rozvetvená rodina v malom - dvojizbovom bytíku, chováme psa a mačku, a polovička z ná s je dlhodobo nezamestnaná / bo ani veľmo neklamem - veď z dvoch generácii je už polovička v dôchodku /. Keď odchádzam domov a mamina zostáva doma sama, tak sa so mnou lúči so slovami:"Tak ahoj, zajtra, dóndzi nás šeckých kuknút :)))"
rela
Boli sme s manželom na dvoch takýchto akciách, ale nedali sme sa na nič ukecať. Zazerali na nás ako na dementov, ktorím nezáleží na vlastnom zdraví. Takéto pozvánky hádžeme do koša a telefonáty (niekedy aj agresívné) slušne odmietame. Nie je však jednoduché sa ich zbaviť. Volajú aj traja kvôli tej istej veci.
stefanm
Raz , ešte keď sme boli mladí a v tejto problematike neskúsení , sme usporiadali takúto akciu u nás doma . Ja som pripravil aj chlebíčky , pálenku a pivko , pozvali sme známych a čakali čo sa bude diať . Presne v dohodnutom čase zazvonil zvonček a mladý pán nás žoviálne požiadal či by sme mu nepomohli doniesť tovar na predvádzanie do izby . Dva velikánske a ťažké tašky sme tam doteperili , poprekladali nábytok aby sa mu tam všetko vošlo a divadlo mohlo začať . Na úvod : bu,bu,bu ,že ako nezdravo žijeme , nechal kolovať vo fólii zaliate obrázky zdevastovaného , pokrúteného ľudského tela , že na každom z nás bolo vidieť grimasu smútku a strachu o seba . Ale urobil zásadnú , nerozvážnu chybu v druhom kroku nášho oblbovania ! Zabudol sa opýtať , či medzi nami nie je náhodou lekár a spustil na kurzoch naučené frázy o škodlivosti na to či ono . Jeho smola bola , že medzi nami lekár bol !! A jeden z najlepších v meste . Ten najprv mlčal ale na jeho výraze som videl , že dlho nebude . Dvoma troma otázkami na „lektora“ ho tak znervóznel , že keď sme sa ho opýtali odkiaľ pochádza tak sa skoro musel pozrieť do občianskeho preukazu , čo si ani na to nevedel spomenúť . Veci si zbalil sám , aj si všetko odniesol až do služobného auta a ešte sa na záver vrátil a každému z nás dal tubu „Bahno z Mŕtveho mora“ !!! Chlebíčky sme v dobrej nálade dojedli , pálenku dopili a dohodli sa , že na budúce musí s nami všade pán doktor chodiť !!!
Tak vám chcem poradiť . Ak sa náhodou ocitnete v situácií , že sa predvádzania výrobku zúčastníte , nedajte sa zatiahnuť do manipulácie s vami . Tvrdo odmietajte ak vás vyzve aby ste si ľahli na predvádzaný matrac lebo sa vás hneď začne vypytovať , že či : „...cítite to teplo , tú úľavu?“ A vám bude trápne povedať , že nič necítite len rozmýšľate ako z toho matraca sa postaviť , keď vás tak strašne bolia kríže , že aj z postele sa musíte pridržiavať radiátora aby ste ako – tak vstali . Tvárte sa , že mu veríte a čakajte s povýšeneckým úsmevom kedy mu dôjdu ťažko naučené argumenty a predpísane frázy . Potom to vzdá sám . A hlavne sa neinformujte na cenu . Jemu bude trápne vám tu nehoráznu položku oznámiť a vzdá to . !!! Fakt !!!
prdelinka
...keby ste mi chceli darovať/predať to bahno z mŕtveho mora,bola by som rada-robí mi dobre na pleť:-D
arasidka
Iba jeden raz sme robili vlastne službu našej dobrej známej, ktorá nás odporúčala tiež na prezentáciu. Bolo to v r. 1996, koncom marca. Prišli k nám dvaja manželia v dôchodkovom veku,/ak si dobre pamätám, tuším tu boli bývalí učitelia, ale nie som si už istá / neniesli toho veľa, iba vyvalili z tašky špeciálny vysávač zo zvláštneho kovu a bla bla bla...V tom čase to vychádzalo na 6O OOO,- Sk, z čoho sa nám prevracali panenky, ale skutočne sme taký vysávač nikde nevideli. Keď bola prezentácia na vrchole, zrazu zazvonil telefón. Môj muž zostal ticho, a len odpovedal krátko: Oco, hneď som u teba.
Položil slúchadlo a ticho povedal: Mama zomrela.
Vtedy nastala situácia, keď bol pri nás niekto, koho vôbec ale vôbec nepoznáme a zdieľa s nami túto hroznú správu. Ponúkli nám pomoc a keď sme ich slušne odmietli s tým, že naozaj to zvládame, odišli. Ako pamiatka na nich zostala u nás súprava dvoch nožov v peknom balení. Na rozdiel od iných predmetov darovaných pri podobných akciách, tieto sú fantastické, z dobrej oceli, ešte nás po toľkých rokoch nesklamali . A kedykoľvek ich pri určitých akciách doma - zabíjačka, či vykosťovanie, či porcovanie mäsa na menšie kúsky a pod. si vždy spomenieme na ten mrazivý deň a na týchto dvoch ľudí, ktorých meno sme si ani jeden nezapamätali.
A od tých čias na takéto ponuky nereagujeme.
arasidka
bola som si pozrieť aj značku - Rainbow. Teraz ma napadla jedna absurdná myšlienka : To by bola ale náhoda, keby sa medzi varecháčmi našla tá pani, ktorá bola s manželom u nás na prezentácii. Iste by si po prečítaní na ten deň spomenula, lebo také niečo sa nestáva často pri prezentáciach.
frezia68
Čítam tu bohaté skúsenosti a myslím,že každý sa popáli len raz a potom sa už vyhýba.Moje skúsenosti sú dávne,vtedy snáď začínali tie akcie a keďže som bola na podpore a času habadej,vybrali sme sa s kamoškou na akciu mimo nášho mesta.Autobus plný,účasť bohatá-celodenný výlet s obedom a vraj obľúbené u dôchodcov.Mne to nevadilo,onedlho som už mala patriť k nim.Musela som sa zúčastniť celej prezentácie,ak som chcela sa vrátiť autobusom a jasné,že som nič nekúpila-ovčie rúna.Ako textiláčku a alergičku ma to nelákalo,lebo roztoče majú v obľube teplo,vlhko.....ale na nás zazerali,že ani obed zadarmo mi veľmi nechutil.Ale boli úspešní,lebo viacerí podľahli ich oblbujúcej výrečnosti a dôchodcovia sú ovlivniteľní( veď budete mať darček pre deti).Oni sú školení tak,aby mali dôveryhodné argumenty.A ponuky po telefóne?Raz ma milo prekvapili,keď začali blahoželaním k meninám a že teda majú pre mňa darček so zľavou....vymenovali ponuky.Vysvetlila som,že mám práve návštevu,že si to napíšem,uvážim a nech zavolajú večer,čo aj urobili.Medzitým som si pozrela ich ponuku na internete a tam uvedené tie isté ceny,teda mi nenúkali žiadnu zľavu-len oblbovák .Takže som sa opýtala,že akú zľavu mi dávajú a či už je v cene.Vraj áno.....takže som vysvetlila,že som to isté videla na nete a žiadna žľava??? Chvíľa ticha a ja jej,že chcela by som sa teraz dívať do jej očí a že prečo zavádza?Odvtedy veľmi stručne skladám telefón,že ľutujem,ale nemám čas.Niekto je ozaj odkázaný na takú prácu....
2010
Bolo to davno dakedy v 90 rokoch ked som musel na dialku riesit daaku super podpisanu ponuku mojich priblblych penzistov. Vtedy pre nas robili Ukrajinci,tak im Yurii lamanou slovencinou zavolal z Kijeva ze ked pride tak im dolame nohy na privitanie atd.atd. Hm... viac nevolali a nic nechceli.
elisticka
hmmm inak vam musim napisat ze to vobec nemala byt prezentacia nejakych vyrobkov to bola pozvanka " Kucharska shou "-plna varenia,ochutnavok ,receptov,rad a dobrej nalady ... sme si mysleli ze nieco podobne ako ked v telke predvadza Magalova... ale na ten podvod sme prisli neskoro ked sme sa stali rukojemnikmi na 4 hodiny 4 bojarov!!!! dokonca sme nemohli ani medzi seboiu komunikovat .. a ked som si vytiahla flasku caju z kabelky a spadol mi vrcnak lebo na mna tak jeden zazrel no skoro ma prebodol ocami... no ja tiez mam aj 5 telefonatov za den co som vsetko vyhrala a ja vzdy podakujem ze mam maly byt ze by mi to uz nevoslo!!! (ale mam 4 izbovy) a ked to daju do schranky tak rachlo to zahodim ako som to tu kdesi uz hore citala ... a este chodi muzovi viac ponuk z Radgest vyber a to sa mii dari likvidovat:-)) lebo muz ma od nich toooolko knih ako mnich.... a nik ich necita ... napr huby... a co ja si kupujem len hlivu a sampiony... takze uz ziadna shou ma nenalaka... este dnes ma boli hlava .... ze by som si natrela tou konskou mastou ??????? :-))))
alena45
Už dávno sme boli s kamaráktou a deťmi na dovolenke na Gejdáku pri Ružomberku. Odhliadnuc od toho, že pre deti to bola najlepšia dovolenka, akú už nikdy nezažili, tak raz sa nám stalo, že sme prišli z výletu a nedostali sme sa do penzionu, lebo tam prebiehala prezentácia. Ja som nevedela čo to je, ale obidve sme boli zvedavé, tak sme chodili popod okná a to čo sme počuli, to mi vyrazilo dych. Pripadalo mi to ako keď v telke dávali kázanie nejakého samozvaného Ježiša a ľudia prikyvovali a súhlasne vykrikovali, krásne to vidieť v piesni Phila Collinsa. A tí naši ľudia na tom Gejdáku robili presne to isté, ešte si aj zaspievali. Tí ľudia opakovali všetko ako keby boli hypnotizovaní. Fakt som nevedela čo sa to tam deje, stála som tam jak obarená, nevedela čo mám robiť, lebo tým ľuďom, najmä starším tam niekto evidentne vymýval mozgy. Kamarátka mi to vysvetlila, lebo už niečo také so svojimi rodičmi zažila. Bola som otrasená dosť dlho, že sa tu beztrestne vôbec môže niečo také diať.
Aj mne je občas ľúto mladej kočky, ktorá mi chcel len položiť tri jednoduché otázky a občas prikývnem. No tých telefonátov potom, v hocijakú nemožnú hodinu, poviem, že nemám záujem, ešte ani nestihnú povedať čo chcú a často s jedom zavesia. Aj ja.
bubaya
Ja mám dobrú školu, kúpila som si kompletnú sadu vlnených diek v sklepe firmovom priamo od výrobcu za 2500 SK. Za pár mesiacov som sa dostala s tým, že sa hlásim na výlet do Viedne, na prezentáciu firmy, ktorá ponúkala deky za 25 tisíc. To bolo ako očkovanie, dnes ma nikto nenahovorí na nič. A keď ma volajú, /lebo som v tf. zozname/,tak sa nevyhováram - nemám čas, peniaze, všetko už doma mám, inokedy.....Hovorím - som už rok nezamestnaná, neviem ani, čo budem zajtra jesť, takže so mnou nebudú žiadne kšefty. Zaujímavé, že napriek tomu, že mi všetko ponúkajú zadarmo ako darček, toto vždy zaberie. Zdvorilo sa rozlúčia a dajú pokoj. Hádam ma za chvíľu vyškrtnú z databázy ako neperspektívnu.
abdul
prdelinka : Neber. To je bahno z močiara pri Bokoháze. :-))
Raz ma žena nahovorila. Bol som po operácii a nosil som bakuľu.Fajnú bambusovú, nie ako tie dnešné paličky. Zamkli dvere a ja vraj ideme domov, to je blbosť. Deky vhodné na všetko. Pri dverách takô za groš prasa, vraj si musíme niečo kúpiť. Prehodil som bakuľu z ľavej do pravej ruky a pýtam sa : Naozaj ? Otvoril. A spolu s nami asi 10 párov fuč z jedinečnej prezentácie. Keby neotvoril, bol by vyfasoval. Na zamknuté dvere som alergický. Odvtedy nechodím, na ponuky odpovedám, že prišli neskoro, lebo týždňom sme také kúpili, aj po starkej v dedičstve máme ešte dva kusy a podobne. Je pravda, že keby tí mladí mali lepšiu robotu, asi by tento hnus nerobili.
milad
...prednedávnom sa nám tiež ohlásili, ani neviem z akej firmy, vraj prídu. Mali sme vtedy návštevu viac dní, reku podmienku spĺňame, ďalší pár je naporúdzi...ale....my to už poznáme a reagujeme rôzne, podľa toho akú máme práve náladu. I vtedy...príďte, reku-medzi nami, urobíme si pekný deň. No sklamali nás...neprišli...nepozreli chudáci poriadne do mapy, alebo v škole blicovali...hľadali Spiš pri Martine. Aká to smola! Priam nešťastie!
Aj včera- telefonát, pri ktorom ma oslovili priezviskom za každým slovom len v prvej vete aspoň dvadsaťkrát, ako keby som nevedela ako sa volám...vraj, aké lieky užívam, či mám zdravotné problémy a napokon....koľko mám rokov. Reku 102 a revolvery neponúkate? Ja viem, morbídne. Rovnako ako reakcia na mládenca, ktorý nám v lete prišiel ponúkať exteriérové žalúzie....pohotovo sme mu povedali, že netreba, nemáme okná, ako keby vedľa jedného nestál ;-)) Inokedy zas deky z ovčieho rúna-netreba, my nespíme ;-)) ...doslova debilné hlášky, no zaberajú...kým sa spamätajú a pochopia sme preč my alebo oni. Tí rozumnejší sa aj s nami zasmejú a pochopia. Nevedela by som toto robiť...nezarobila by som ani na slanú vodu...je mi tých predajcov vlastne aj ľúto, no pod kožu a do súkromia si liezť nedám.
evusik
ja som sa nikdy nijakej prezentácie nezúčastnila a na telefonáty reagujem kedy ako, podľa nálady... väčšinou poviem, že nemám záujem, alebo nie, ďakujem a dopočutia ....
neviem či si pamätáte ale voľakedy chodili rôzni predajcovia aj do práce... neviem či si to medzi sebou posúvali alebo čo, ale môj šéf bol vďačný objekt, on kúpil všetko... aj ten Reinbow za nejakých 58000,-Sk kúpil, keď už toho ale bolo veľa aj na neho, tak ma vždy zavolal aby som ho zachránila, pretože ja som vedela povedať nie a dokázala som ich chudákov vytočiť tak, že nasratí odišli že nič nepredali. Pamätám si dve paničky, prišli a rozložili sa s plastovými, vakuovateľnými nádobami. Tá pani mala so sebou ešte aj obložené chlebíčky a zeleninu a rozprávala ako dlho to v tej nádobe vydrží... ona vraj urobí 50 chlebíčkov, dá ich do plastovej škatule zavákuuje a rodina má chlebíčky aj na týždeň. Alebo, že ak si kúpime škatulu na chlieb ušetríme strašne veľa peňazí lebo už nikdy nebudeme vyhadzovať chlieb. Tá škatula stála 2400,-Sk. No nekúp to. Celá sada stále nejakých 15000,-Sk a stále nás presviedčala aká je to len výhodná investícia nielen pre našu peňaženku ale aj pre zdravie...
Musím povedať, že zo začiatku mi tá pani bola celkom sympatická, taká dračica, reku tá sa v živote nestratí, potom mi ale bola viac než protivná, pretože keď videla, že si so mnou neporadí, že jej oponujem a ona mi nevie odpovedať, tak začala byť agresívna. Nakoniec odišli a nič nepredali. A boli aj posledné. Odvtedy bol prísny zákaz púšťať takýchto predajcov do kancelárií a bol pokoj...
evanaaa
Aká náhoda - práve dnes mi volala slečna a milo, akoby to hovoril robot, ma pozývala na zdravotnú, či akú prednášku, ona začalabez úvodu...vôbec sa nespýtajú, či máte čas si ich vypočuť, začnú len rapotať, tak ani neviem, čo všetko chcela povedať, povedala som jej slušne, že sa veľmi ponáhľam ( aj som sa, náhodou - na políciu) a položila som. No, v ten deň, keď už som bola preč, volali znovu, neviem, či tí ístí, manžel to zdvihol, vraj odmerajú tuk,cukor a neviem čo ešte, on oklamal, že musí do práce. Nemusel.
Ale aby som mala aj niečo pozitívne, dostala som ä prvýkrát, pred rokmi) aj dáždnik, neskôr masť na pleť, modrý mentolovochladivý krém. a ešte nejaké drobnosti. Najkrajšia bola súprava príborov a nožov v kazete, dve "podlažia", už len ten kufrík sám o sebe bol pekný. A švagriná, tá ich mala hne´d niekoľkokrát u seba, dostala posteľné prádlo, deky, súpravu pohárov, a iné, nepamätám si. No, teraz už asi takí vďační nie sú, už by som nešla.
gordonko
... všetko je to podvod robil som ako nezamestnaný anketára.... cielom bolo nájsť majetných ludí ktorý sú pozvaní na prezentaciu kde sa ich snaží oblbnúťniečim ,,fantastickým ,,
izabella929
Nikdy som sa na takúto prezentáciu nedala naverbovať, lebo som videla v telke o tomto reláciu a tiež aj v rozhlase...je to hnus, ako verbovali na zájazdy ľudí s malými letákmi za krásami Slovenska...mnohí sa z výletu verátili úplne znechutení, lebo jednak nič nevideli a jednak celý deň museli počúvať hlúposti o rôznych výrobkoch, ktorých sa stoj-čo stoj potrebovali na prezentácii zbaviť...moja susedka si prinášala z prezentáciií kopu dlhov, lebo stále ju na niečo nahovorili...dokonca si pamätám, že obom svojim dcéram kúpila riad za 40.tisíc ešte korún...chudera aj umrela a dcéry stále splácali svoje riady a ani neviem, či ich vôbec dostali...nuž, je to veľmi zložité a netraba naletetieť na krásne slová...moje 2 susedky sa dodnes somnou nesusedkujú, kôli tomu, že som k nim nešla na prezentáciu kozmetiky a čistiacich prostriedkov...môj názor, keď mám hrču prachov a chcem si niečo kúpiť, bola by som rada, keby som o tom mohla sama rozhodnúť akú kvalitu si kúpim a nenechám o tom predsa rozhodovať kdejakým pofidernym vydieračom... a je to pravda, ako píše ,,gordonko,, mám jedného bohatého známeho, každý deň mu zvoní telefón a pozývajú ho kade-tade na prezentácie...dokonca som ho raz prinútila ten tovar vrátiť, lebo som videla, že to je iba bazár...no škoda pre tých, ktorí predsa len podľahnú klamu , zúčastnia sa a sú sklamaní...
sovka62
@stefanm , nesprávny nadpis, správne malo byť
PREDAJ S PODVÁDZANÍM,
to by bola pravda.
Môj manžel, duša dobrá, dôverčivá, ma dotiahol na dve takéto akcie.
Nemyslím si o sebe príliš veľa, ale predsa len, za roky štúdia sa na človeka čosi nalepí, tak keď začali s tými ich drístami, hlavne čo sa týka výživy a zdravia, oponovala som a upozorňovala na každý nezmysel, ktorý prezentovali. Na prvej akcii sa im napriek mojej snahe podarilo uloviť jeden zdravia chtivý pár, na druhej som im akciu zmrvila tak, že rýchlo dali priniesť sľúbenú (mizernú, ale to nesľubovali) večeru a odišli s dlhým nosom.
A viete čo, asi som odvtedy na nejakej čiernej listine, lebo na podobné akcia ma už (a to prešli asi tri roky) nepozývajú, zúčastnila som sa len jednej, resp. akcia sa konala u nás doma. Nechala som sa presvedčiť, lebo nežiadali ďalšie manželské páry, stačili sme im my dvaja s manželom. A predstavte si, na tej akcii som nakúpila, kúpila som vysávač Vorwerk. Nebol lacný, ale je výborný, používame ho už asi pol pol roka a rozdiel je naozaj viditeľný.
babkamt
Minulý týždeň sme mali telefonát , v ktorom nám oznámili , že manžel bol vylosovaný podľa telefonického čísla. Vraj vyhral 80 eur. Že nám pošlú pozvánku na budúcu stredu . Budú predvádzať svoje produkty zo zdravej výživy. Pozvánka došla , no my nie. Práve preto sme nešli , že naši známi , ktorí absolvovali tieto posedenia nás informovali , čo sa nich deje. A to ja nepotrebujem. Nech si svojich osemdesiat eur nechajú. Pani volala v pondelok . Chcela , aby sme potvrdili účasť. Ja som jej povedala , že neprídeme. Ale jej výhru nám môže poslať. Musela som ju riadne naštvať. Ale necgh je naštvaná radšej ona ako ja.
hannah22
Ach vidím že je nás požehnane so zlými skúsenostami, osobne som naletela na deky presne pred 20 rokmi, splácala som ich rok, potom ma krsná mama mojich dcér pozvala na akciu spoločnosti s čistiacimi prostriedkami A...., typická pyramída, chválili zisk ale prvé čo bolo kúpte si zavádzací balíček plus tovar ,ktorý budete predávat, a získajte dalších predajcov ktorí budú predávat pre vás. Na moje zvedavé otázky o dani a odvodoch a podobných "prkotinách" len odpoved :podpíšte zmluvu a ostatné doriešime za pochodu a na školení. Nepodpísala som , našťastie.Kmotra sa dlho hnevala, mohli sme byt v balíku..... vraj. Pozvánky hádžem do zberu a telefonáty s anketou a pozvánky tvrdo odmietam.... ináč sa nedá. Ostatným v okolí radím, nedajte sa ... :)
ainy
aj mne sa to stalo...na moju obhajobu poviem len, že mladá-sprostá....dobre vychovaná v duchu "len, aby dobre bolo, aby si neublížila, neurazila"...Tiež som naletela na telefonickú ponuku, niečo akože vyhrala za podmienky, že uskutočním u seba doma párty pre manželské páry. Ale keď som o tom informovala môjho manžela, kritika ma neminula. A samozrejme nesúhlasil. Takže som pekne krásne zavolala do tej firmy späť a prezentáciu som zrušila. Baba, s ktorou som telefonovala, bola na prekvapenie veľmi milá a chápavá, a odvtedy sa mi nikto neozval. Asi bola vychovávaná v podobnom duchu, ako ja.
obulko
ááno, všetci ste naleteli lebo nerozmýšlate, je to len vaša chyba. Keby vas neobrali o peniaze na predvádzacej akcii, tak by to urobil niekto iný a to iným spôsobom. Jednoducho osud hlúpych ľudí. Ja som rád, že má vôbec niekto záujem robiť predvádzanie a ukážky nových výrobkov s ktorými nemám skúsenosti a nerád by som ich kúpil bez poriadneho vyskúšania. Veľa x sa mi stalo že som kupil niečo som som nepoužíval lebo som nemal moznost vidiet ten výrobok ako funguje na živo. Malá rada všetkým - ak ukážka trva viac ako 30 min. odmietnite
radox1
tak ze podla teba ak prezentacia trva kratsie ako 30 minut,mozu oj.bat dôchodcov na hrncoch za 850€,pricom na nete take iste by kupili za 120?
1x radox1
obulko
nepouzivame mozog ? Ked pridem domov z ukazky overim cenu na internete a ak mam zaujem kupit tak zavolam tomu co predvadzal a dohodnem kupu. Fakt zložité.
radox1
hlavne tí stari dôchodcovia si sadnu k pocitacu.